E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Η υποχρεωτικότητα τις έκανε από… χρυσάφι

Η Ελλάδα πλέον έχει εκτός των άλλων και τις πιο ακριβές αλυσίδες στην Ευρώπη

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Η υποχρεωτικότητα τις έκανε από… χρυσάφι

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 6/2/2023 | 18:46

Ουρές σχημάτισαν τις δύο προηγούμενες ημέρες οι πολίτες σε βενζινάδικα και καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου για να προμηθευτούν αντιολισθητικές αλυσίδες, υπό τον φόβο του προστίμου των 80 ευρώ.

Αρκετοί από τους οδηγούς που έσπευσαν να προμηθευτούν αντιολισθητικές αλυσίδες, τις πλήρωσαν με.. καπέλο.

Ουρές σχημάτισαν τις δύο προηγούμενες ημέρες οι πολίτες σε βενζινάδικα και καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου για να προμηθευτούν αντιολισθητικές αλυσίδες, υπό τον φόβο του προστίμου των 80 ευρώ.

Όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου η ζήτηση είναι αυξημένη, έτσι έγινε και αυτή τη φορά, με τις τιμές των αλυσίδων να αυξάνονται σημαντικά.

Σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών, σε πολλές περιπτώσεις για να πουλήσουν οι έμποροι, τους έδιναν αλυσίδες διαφορετικές από αυτές που ζητούσαν και όταν πήγαν να τις βάλουν στο αυτοκίνητό τους δεν έμπαιναν.


Στην Ελλάδα οι πιο ακριβές αλυσίδες

Η έρευνα του LIVE NEWS για τις τιμές των αντιολισθητικών αλυσίδων σοκάρει ειδικά αν κανείς λάβει υπόψιν πως στο εξωτερικό οι μισθοί είναι υψηλότεροι.

Αλυσίδες χιονιού, ίδιας μάρκας, ίδιας διάστασης, έχουν στην Ελλάδα 400 ευρώ, ενώ στην Ιταλία 289,51 ευρώ και στην Ολλανδία 368,99€.

Ίδια η εικόνα και στις χιονοκουβέρτες. Οι ίδιες γαλλικές χιονοκουβέρτες έχουν στην Ελλάδα 150 ευρώ, στην Ελβετία 128,95 και στη Μεγάλη Βρετανία μόλις 92,35.

Το χάσμα στις τιμές ανάμεσα στην Ελλάδα και όλο τον υπόλοιπο πλανήτη υπάρχει και σε ιταλικής κατασκευής χιονοαλυσίδες που στην Ελλάδα έχουν 226,60 και στην Βρετανία 195,88 ευρώ.

Πρακτικά, για ακόμα μία φορά, είναι αδύνατον το οτιδήποτε να πωλείται αν όχι φτηνότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, έστω σε ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με την υπόλοιπη κοινή αγορά που, όπως φαίνεται, ισχύουν εντελώς διαφορετικοί κανόνες από ό,τι στην Ελλάδα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ

Πριν 10 ώρες

Σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στο Κεντάκι – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Στις ράγες απόψε οι εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train

Χτες

Πρόκειται για τα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Θριάσιο

21χρονη εμφανίστηκε στην τηλεόραση δηλώνοντας: «Είμαι η Μαντλίν!»

Χτες

Η Πολωνή μίλησε για όλα σε τηλεοπτική εκπομπή

Ηλιούπολη: Αυτός είναι ο προπονητής που κατηγορείται για το βιaσμό ανήλικων κοριτσιών

Χτες

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του

Δραπετσώνα: Τι ισχύει για την κακοποίηση ‑ «Μπαλάκι» οι κατηγορίες μεταξύ του ζευγαριού

Χτες

Ο σύζυγος και οι γονείς της 45χρονης γυναίκας που κατήγγειλε κακοποίηση υποστηρίζουν ότι εκείνη έχει ψυχολογικά προβλήματα

Τέμπη: Έτσι έγινε η έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων

Χτες

H απάντηση για τη φωτιά που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο στου Ψυρρή

Χτες

Πρόκειται για τον 27χρονο Χαιντέρ, που διέμενε στην Ζάκυνθο, και τον 29χρονο Σάκι, που ζούσε στην Σπάρτη

Εξήντα μέρες φυλακή σε 13χρονο για ένα χαστούκι

Χτες

«Είναι γελοίο να επιβάλλονται τέτοιες ποινές σε παιδιά»

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.