E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δίκη Φιλιππίδη: Οκτώ χρόνια κάθειρξη ομόφωνα για τις δύο απόπειρες βιασμού ‑ Ελεύθερος με αναστολή

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι - Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του

Δίκη Φιλιππίδη: Οκτώ χρόνια κάθειρξη ομόφωνα για τις δύο απόπειρες βιασμού ‑ Ελεύθερος με αναστολή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/2/2023 | 21:05

Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό μένει, με απόφαση δικαστηρίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Πλέον, αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την κατά συγχώνευση ποινή που θα επιβληθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προηγουμένως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε απορρίψει ομόφωνα το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον Πέτρο Φιλιππίδη. Η εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη απόπειρας βιασμού, για την οποία καταδικάστηκε νωρίτερα σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.


Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση της έδρας για τις ποινές.

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε σήμερα ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του και τον γιο του. Στην άλλη άκρη της αίθουσας βρίσκονταν οι τρεις καταγγέλλουσες. Στο δικαστήριο βρίσκονται και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσακη, Ανδρομάχη Δαυλού, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Ζέτα Δούκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πλευρά Φιλιππίδη ζήτησε ελαφρυντικά

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Είναι σε μια ηλικία και το ποινικό του μητρώου δεν έχει καμία παράβαση νομική παράβαση. Κανένας δεν είχε πει τίποτα τον Φεβρουάριο του 2021 για το Πέτρο Φιλιππίδη. Ο βιος του είναι άμεμπτός είναι ένας άνθρωπος της τέχνης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος για να προσθέσει απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικου χαρακτήρα».

Απόρριψη των ελαφρυντικών είχε ζητήσει η εισαγγελέας

Αγορεύοντας η εισαγγελέας της έδρας κ. Στέλλα Στόγια ζήτησε την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη και το πρότερο σύννομο βίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας, ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που ζήτησε ο ηθοποιός τονίζοντας στο δικαστήριο: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Πάντως η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δύο καταγγέλλουσες, που έπεισαν τους δυο δικαστές. Αντίθετα, σε κλάματα ξέσπασε η ηθοποιός που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τις 30 Νοεμβρίου τα πρώτα μπλόκα των αγροτών – Ετοιμάζουν κλείσιμο αεροδρομίων και τελωνείων

Σήμερα

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση

Τζουμέρκα: Η στιγμή της διάσωσης πυροσβέστη της ΕΜΑΚ που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού

Σήμερα

Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που ο διασώστης επιχειρούσε να διασχίσει τον Ραφτανίτη ποταμό

Μητέρα «βρίσκει» τον νεκρό γιο της έκθεμα σε μουσείο του Λας Βέγκας

Σήμερα

Ο μυστηριώδης θάνατος του νεαρού πήρε μία ανατριχιαστική τροπή με τους ισχυρισμούς της μητέρας του

Ξύπνησε από κώμα και υπέδειξε τον δολοφόνο του ‑ Η ανατριχιαστική αποκάλυψη πριν πεθάνει

Σήμερα

Το τροχαίο δεν ήταν ατύχημα και το πρόσωπο που υπέδειξε ήταν πέραν πάσης υποψίας

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε Γερμανός μέσα στο σπίτι του

Σήμερα

Ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια

Μις Υφήλιος: Στην εντατική η Μις Τζαμάικα μετά την πτώση της από τη σκηνή ‑ Δεν τα πάει καλά

Σήμερα

Παραμένει στην εντατική με τραύματα στα πόδια και στο πρόσωπο

Λουτράκι: «Ίσως να είχα εμπάθεια με το παιδάκι, αλλά με θώπευσε», λέει η δασκάλα

Σήμερα

Η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή για θώπευση στο Λουτράκι, παραδέχτηκε πιθανή υπερβολική αυστηρότητα, αλλά τόνισε ότι το περιστατικό συνέβη

Ήπειρος: Εικόνες Βιβλικής καταστροφής ‑ Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά

Σήμερα

Με δυσκολία συνεχίζεται η αποκατάσταση την ώρα που από τη Δευτέρα νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη Δυτική Ελλάδα

Τραγικός θάνατος 64χρονης: Της επιτέθηκε ελάφι που φρόντιζε επί χρόνια

Σήμερα

Η γυναίκα ήταν γνωστή φιλόζωος και διατηρούσε στη φάρμα της πολλά ελάφια

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το επίδομα των 250 ευρώ ‑ Όλες οι πληρωμές

Σήμερα

Επίδομα 250 ευρώ, συντάξεις Δεκεμβρίου και όλα τα επιδόματα

Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή μαθητών με μαχαίρι ‑ Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Σήμερα

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν κανέναν από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν σκορπίσει προς διαφορετικές κατευθύνσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.