ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το Tar, το Banshees of Inisherin και ο Stephen Spielberg

Η βραδιά των φετινών Όσκαρ ήταν λαμπερή, γεμάτη συγκίνηση και θύμιζε πολύ τις παλιές καλές εποχές, προ χαστουκιού του Will Smith, που όλοι ασχολούνταν με τους νικητές. Και με αυτούς που σνόμπαρε η Ακαδημία.
Οι νικητές των φετινών Όσκαρ δικαίως κέρδισαν - σε ένα γενικότερο πλαίσιο- όμως υπάρχουν και εκείνοι, που υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως υπήρξαν αδικίες.
Αλλά όπως κάθε βράβευση που τιμά το όνομά της, έτσι και φέτος υπήρξαν τα ονόματα εκείνα που η Ακαδημία σνόμπαρε, παραγνώρισε και τελικά δεν βράβευσε.
Αν και όλοι ήταν σχεδόν πεπεισμένοι ότι ο Brendan Fraser θα κέρδιζε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, όπως και δικαίως τελικά έγινε, αρκετοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν ότι τελικά ο Austin Butler θα έφευγε από τη βραδιά με το Χρυσό αγαλματίδιο.
Ο «Elvis» είναι ούτως ή αλλιώς αγαπημένο θέμα του Χόλιγουντ ενώ και ο πρόσφατος θάνατος της Lisa Marie Presley, όπως θεωρούσαν αρκετοί, θα συνηγορούσε για να πάρει π Austin Butler το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.
Η Jamie Lee Curtis, κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ (Β' γυναικείου Ρόλου) για την ερμηνεία της στο «Everything Everywhere all at once». Πολλοί ωστόσο θεωρούσαν ότι η Angela Bassett θα έπρεπε να είναι η νικήτρια της βραδιάς για το «Wakanda Forever».
Η Βassett είχε προταθεί και στο παρελθόν, το 1993, για το What's Love Got to Do With It ενώ η Jamie Lee Curtis, ήταν για πρώτη φορά υποψήφια.
Η ταινία κέρδισε μεν 9 υποψηφιότητες, αλλά έμεινε εκεί. Στην ίδια κατηγορία και ακόμα έξι ταινίες, που αν και απέσπασαν κάμποσες υποψηφιότητες έφυγαν με άδεια χέρια. Elvis, με 8 υποψηφιότητες, Fabelmans με 7 και η πολυσηζητημένη ταινία Tár με 6 άφησαν ασυγκίνητη την Ακαδημία.
Το παιχνίδι για το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού παιζόταν ανάμεσα στη Lady Gaga και τη Rihanna. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν οι περισσότεροι. Όμως το Όσκαρ αυτό το πήρε το «Naatu Naatu», από την Ινδία που κέρδισε για πρώτη φορά 'Όσκαρ στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Steven Spielberg και John Williams είναι μακράν από τους κορυφαίους διεκδικητές για ένα Όσκαρ στην ιστορία του κινηματογραφικού θεσμού. Και οι δύο ήταν υποψήφιοι για το Fabelmans, αλλά κανένας από τους δεν πήρε το πολυπόθυτο Χρυσό αγαλματίδιο.
Ο Williams είναι 91 ετών και ο Spielberg 76, οπότε αυτή μπορεί να ήταν και η τελευταία τους συνεργασία.
To Tár το ψυχολογικό δράμα του Todd Field με την Cate Blanchett, στον πρωταγωνιστικό ρόλο φάνταζε σχεδόν ουτοπικό να φύγει χωρίς κάποιο Όσκαρ. Ειδικά, σε ό,τι αφορά στην Cate Blanchett.
Μπορεί πολλοί να δικαίωσαν την επιλογή της Ακαδημίας για την Michelle Yeoh, αλλά όπως και να έχει Cate Blanchett είναι μόνο μία.
Η pop κουλτούρα σε ένα σημείο: TV, σειρές, μουσική, σινεμά, βιβλία και gaming. Όλη η ψυχαγωγία και τα νέα της, στο e-radio.gr.
Ομορφιά, style, σχέσεις και celebs: ό,τι ξεχώρισε σήμερα το Pink.
ΥΓΕΙΑ
ΣΧΕΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
CELEBS
CELEBS
ΠΡΟΣΩΠΑ
CELEBS
CELEBS