E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Τέλος της εποχής Ερντογάν»: Τι λέει πρώην πρέσβης

Το σενάριο ήττας στις εκλογές

«Τέλος της εποχής Ερντογάν»: Τι λέει πρώην πρέσβης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/4/2023 | 18:54

Για το «τέλος της εποχής Ερντογάν ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα των εκλογών στις 14 Μαΐου» κάνει λόγο ο Μάρτιν Έρντμαν, Γερμανός πρώην Πρέσβης στην Τουρκία σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Welt.

Ο πρώην Πρέσβης στην Τουρκία κατά την περίοδο 2015-2020, περιέγραψε στην συνέντευξή του την παράλυση του κρατικού μηχανισμού που προκάλεσε η διακυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές, να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στο δημοσίευμα της Deutsche Welle για την συνέντευξη, σημειώνονται τα ακόλουθα:

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει συλλάβει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους και συντόνισε κεντρικά τα ΜΜΕ. Είναι υπεύθυνος για μια δυσλειτουργική μονοπρόσωπη διακυβέρνηση. Κανείς δεν τολμά πλέον να πάρει αποφάσεις υπό το φόβο πως θα πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτές. Κανείς δεν ξέρει τι αρέσει στον Ερντογάν σήμερα και τι όχι.»

Μάλιστα ο Έρντμαν προβλέπει πως σε περίπτωση ήττας, ο Ερντογάν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα προς άγνωστο προορισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ερώτημα είναι εάν καταφύγει σε παράνομα μέσα. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσει τον στρατό για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Αυτό είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς. Προσωπικά πιστεύω ότι σε περίπτωση ήττας, θα επιβιβαζόταν σε ένα αεροπλάνο με άγνωστο προορισμό», δήλωσε ο Έρντμαν στη Welt.

Ο Ερντογάν σύμφωνα με των πρώην Πρέσβη δεν μπορεί απλά να «συνταξιοδοτηθεί». «Η διακυβέρνηση του χαρακτηρίζεται από διαφθορά και νεποτισμό. Αλλά το δικαστικό σώμα δεν του ανήκει. Κάποιοι παραμένουν σιωπηλοί και περιμένουν την Ημέρα Χ, που θα ξετυλίξουν το κουβάρι για το σύστημα Ερντογάν. Επομένως θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει τις εκλογές», εξήγησε ο Έρντμαν.

Επικίνδυνοι σύμμαχοι

Για να παραμείνει στην εξουσία λοιπόν, ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι επιλεκτικός στην επιλογή των συμμάχων του, σημειώνει ο Γκερντ Χέλερ στο Δημοσιογραφικό Δίκτυο RND, προσθέτοντας πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν διστάζει να συμμαχήσει και με όσους «έχουν διασυνδέσεις με την τρομοκρατία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Hüda Par, το Κόμμα του Ελεύθερου Σκοπού, θεωρείται ο πολιτικός βραχίονας της τουρκικής Χεζμπολάχ. «Η οργάνωση έχει διαπράξει πολλές δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα από τη δεκαετία του 1990, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της φεμινίστριας συγγραφέος Κόντσα Κούρις το 1999 και του Γκάφαρ Οκάν, του αρχηγού της αστυνομίας του Ντιγιαρμπακίρ», επισημάνει το RND. Αυτός και πέντε από τους σωματοφύλακές του δολοφονήθηκαν με αυτόματα όπλα από περισσότερους από δώδεκα επιτιθέμενους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ τον Ιανουάριο του 2001.

Όπως και οι έταιροι εξτρεμιστές σύμμαχοι του Ερτνογάν, το κόμμα MHP, το Hüda Par θα περιμένει επίσης ανταλλάγματα από τον Ερντογάν, σημειώνει το RND. «Ζητά την κατάργηση του νόμου 6284 που προστατεύει τις γυναίκες και τα παιδιά από τη βία και την κακοποίηση. Υποστηρίζει επίσης τον διαχωρισμό των φύλων σε σχολεία και πανεπιστήμια. Θέλει να εισαγάγει τον ισλαμικό νόμο, τη Σαρία, να ποινικοποιήσει τη μοιχεία και να 'προστατεύσει την ακεραιότητα της οικογένειας' - μια αναφορά στο τι θα μπορούσε να συμβεί σε λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και τρανσeξουαλ στην Τουρκία εάν ο Ερντογάν κερδίσει ξανά τις εκλογές και πρέπει να δείξει την εκτίμησή του στους νέους του φίλους», καταλήγει το RND.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Σήμερα

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Σήμερα

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Σήμερα

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Σήμερα

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Σήμερα

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Σήμερα

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Σήμερα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Σήμερα

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Σήμερα

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Σήμερα

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.