E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

H τελευταία πρόγνωση για το Πάσχα ‑ Σε αυτές τις περιοχές θα βρέχει

Αναλυτική πρόγνωση

H τελευταία πρόγνωση για το Πάσχα ‑ Σε αυτές τις περιοχές θα βρέχει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/4/2023 | 08:04

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από νωρίς το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα και στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική Μακεδονία το μεσημέρι και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία από αργά το απόγευμα.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά 6 τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από νωρίς το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι – απόγευμα στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια γρήγορα 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Το Μεγάλο Σάββατο, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία ύφεση στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για λίγες παροδικές βροχές στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 και κατά τόπους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι στα ανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα πυκνώσουν από τα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγία Παρασκευή: Παρουσιάστρια κατήγγειλε τον σύζυγό της για εξύβριση

Σήμερα

Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικές Αρχές κινητοποιήθηκαν και προχώρησαν στην προσαγωγή του συζύγου της, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας

Το Ιράν απειλεί να χτυπήσει τη Βουλγαρία: «Δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια»

Σήμερα

Η Τεχεράνη προειδοποίησε τη Βουλγαρία κατά ενδεχόμενης συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του Ιράν, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα θεωρηθεί «πράξη επιθετικότητας» και ότι το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να πλήξει την πηγή της επίθεσης

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ζευγάρι «έφυγε» με διαφορά 30 ημερών

Σήμερα

Το ζευγάρι αφήνει πίσω του μία κόρη, μαθήτρια της Β` Λυκείου

Χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 17χρονο Κύπριο στη Σητεία επειδή χόρεψε σούστα με μία κοπέλα σε πανηγύρι

Σήμερα

Δύο ανήλικοι, 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν για το περιστατικό - Ο ένας φέρεται να παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον 17χρονο, ενώ ο δεύτερος υποστήριξε ότι προσπάθησε να τους χωρίσει

Ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι: Ανήλικος σε κρίσιμη κατάσταση

Σήμερα

Όσα γνωρίζουμε για το σοβαρό περιστατικό με πατίνι στην Κυψέλη - Ο ανήλικος νοσηλεύεται στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πουλήθηκε η μπάλα από το «Χέρι του Θεού» για 2.9 εκατομμύρια ευρώ

Σήμερα

Η μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκόραρε το «Χέρι του Θεού» και το «Γκολ του Αιώνα» στο Μουντιάλ του 1986 πουλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ

Καύσωνας διαρκείας έως τις αρχές Σεπτεμβρίου ‑ Ακραίες θερμοκρασίες και αυξημένος κίνδυνος για επικίνδυνες πυρκαγιές

Σήμερα

Πλέον όλοι οι ειδικοί συγκλίνουν πως, δυστυχώς, η χώρα μας θα βιώσει φαινόμενα καύσωνα που θα είναι παρατεταμένα, καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες θα κρατήσουν

Ζάκυνθος: 63χρονη στραγγάλισε γάτα ‑ Πρόστιμο 30.000 ευρώ

Σήμερα

Νέο σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου έρχεται στο φως, καθώς 63χρονη γυναίκα στη Ζάκυνθο κατηγορείται ότι στραγγάλισε τη γάτα της γειτόνισσάς της

Παραβάσεις σε Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο εντόπισε η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Εντατικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη. Δείτε ποια πρόστιμα και αναστολές λειτουργίας επιβλήθηκαν!

Ο καφές θα ακριβύνει ‑ Ο λόγος που θα δούμε αυξήσεις στις τιμές

Σήμερα

Πώς θα επηρεαστούν οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο

Μύκονος: Οι διάλογοι του κυκλώματος της «ροζ κοκαΐνης» και οι κωδικές ονομασίες των ναρκωτικών – «Θα το κάνουμε Μεξικό»

Σήμερα

Εκβιασμούς, απειλές και αναφορές σε βίαια αντίποινα αποκαλύπτουν οι συνομιλίες των μελών της οργάνωσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 44
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.