E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με ποια ποινή κινδυνεύει ο Αλέξης Γεωργούλης αν βρεθεί ένοχος για βιασμό

Εκτίεται και δεν εξαγοράζεται σύμφωνα με δικηγόρο των Βρυξελλών

Με ποια ποινή κινδυνεύει ο Αλέξης Γεωργούλης αν βρεθεί ένοχος για βιασμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 18/4/2023 | 20:28

Ασυνήθιστη, χαρακτήρισε την καθυστέρηση της δικαστικής έρευνας της υπόθεσης του Αλέξη Γεωργούλη ο δικηγόρος Βρυξελλών, Νίκος Καραγιαννάκης μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο δικηγόρος ανέφερε αρχικά πως: «Η διάρκεια της δικαστικής έρευνας είναι προφανώς πολύ μεγάλη είναι ασυνήθης για τα βελγικά δεδομένα. Δεν έχω απάντηση γιατί μια τέτοια έρευνα γιατί μπορεί να κράτησε τρία χρόνια. Πάντως δεν συμβαίνει συχνά αυτό και δεν είναι λογικό να συμβαίνει. Είμαστε ακόμα πολύ στο σκοτάδι και από τη δική μου πλευρά θέλει πολύ προσοχή. Η έννοια των ιατρικών εξετάσεων μπορεί να είναι αποδείξεις για εκχυμώσεις, για χτυπήματα τα οποία δεν ταυτοποιούν τον δράστη. Μπορεί να είναι και γενετικό υλικό το οποίο πάλι δεν ταυτοποιεί τον δράστη μέχρι να αρθεί η ασυλία του και να υπάρχει ταυτοποίηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κορογιαννάκης σημείωσε ότι η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο εφόσον στην καταγγελία αναφέρεται πως η επίθεση έγινε εκεί και σημείωσε ότι «σε αυτού του είδους της υποθέσεις, αν είναι γνωστή η καταγγελία και αν έχει ειπωθεί το όνομα του πιθανού δράστη είναι ανεξήγητο γιατί έχει διαρκέσει τόσο».

Σε ότι αφορά την ποινή για βιασμό, ο δικηγόρος σημείωσε πως αυτή είναι από 5 έως 10 χρόνια και πως εκτίεται και δεν εξαγοράζεται.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει καταγγελθεί για «βαριά ποινικά αδικήματα» και η καταγγελία από την Ελένη Χρονοπούλου έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το ίδιο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη ανάρτηση της καταγγέλλουσας
Η Ελένη Χρονοπούλου που έκανε την καταγγελία κακοποίησης κατά του Αλέξη Γεωργούλη και έκανε την πρώτη της ανάρτηση για το περιστατικό.

Μέσω των social media η Ελένη Χρονοπούλου αναφέρει: Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση. Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Χτες

«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.