E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Διάπλους 2023: Αποστολή προσφοράς στα ακριτικά ελληνικά νησιά

Σύμπλευση ΑΜΚΕ

Διάπλους 2023: Αποστολή προσφοράς στα ακριτικά ελληνικά νησιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΑΜΚΕ (+πλευση) ανακοινώνει την πραγματοποίηση του 9ου Διάπλου της σε οκτώ μικρά και απομονωμένα νησιά της χώρας, από την Πέμπτη 27 Απριλίου ως και την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών νησιών.

Πάνω από 80 εθελοντές, η πλειονότητα των οποίων είναι επαγγελματίες υγείας,  θα επισκεφτούν, με αφοσίωση και διάθεση προσφοράς, τα ακόλουθα νησιά με 12 φουσκωτά σκάφη: Σίκινος, Δονούσα, Αρκιοί, Λειψοί, Αγαθονήσι, Θύμαινα, Φούρνοι και Ικαρία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφετηρία και κατάληξη του Διάπλου θα είναι οι εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο, σε μία συνολική διαδρομή περίπου 375 ναυτικών μιλίων, με τη σημαντική συνδρομή της ΕΚΟ (εταιρείας του Ομίλου HELLENiQ ENERGY).

Πρωταρχικός στόχος της αποστολής, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από τη 2η Δ.Υ.Π.Ε., είναι η προσφορά δωρεάν εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων και συναφών υπηρεσιών υγείας σε πάνω από 20 ειδικότητες και πεδία, όπως ενδεικτικά οι κάτωθι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Αγγειοχειρουργική
 • Αιματολογικές / Βιοχημικές Εξετάσεις
 • Ακτινολογία - υπέρηχοι
 • Αναισθησιολογία
 • Γενική Ιατρική
 • Γενική Χειρουργική
 • Γυναικολογία (τεστ ΠΑΠ)
 • Δερματολογία - Αισθητική
 • Διατροφολογία
 • Καρδιολογία (TRIPLEX, Καρδιογράφημα)
 • Μαστολογία
 • Νευρολογία
 • Νευροχειρουργική
 • Οδοντιατρική – Οδοντοτεχνική - Ορθοδοντική
 • Ορθοπεδική (μέτρηση οστικής πυκνότητας) - Φυσιοθεραπεία
 • Οφθαλμολογία – Παιδοοφθαλμολογία
 • Παθολογία
 • Παιδιατρική
 • Ψυχιατρική - Ψυχολογία
 • ΩΡΛ - Ακοολογία

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ενώ συνεργαζόμαστε με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας για τη δημιουργία και ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Ακόμα, στην αποστολή μας συμμετέχει η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.), προκειμένου οι εθελοντές της να προσφέρουν κτηνιατρική βοήθεια, περίθαλψη και στείρωση σε αδέσποτα αλλά και οικόσιτα ζώα των νησιών. Στόχος της σύμπραξης είναι η ολιστική προσφορά υγείας στα ελληνικά ακριτικά νησιά.

Με τη στήριξη των ΙΑΣΩ Γενική Κλινική και Biotrans, γίνεται εφικτή η ασφαλής λήψη δειγμάτων αίματος από τους ακρίτες και μεταφοράς τους, ώστε να αναλυθούν σε πιστοποιημένα εργαστήρια. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι ακοής και προσφορά ακουστικών βαρηκοΐας με την υποστήριξη της εταιρείας Στάμου Ακουστικά Βαρηκοΐας, ενώ τον οφθαλμολογικό έλεγχο και προσφορά γυαλιών οράσεων υποστηρίζει η εταιρεία Βαϊράμογλου Α.Β.Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η +πλευση αξιοποιεί το σύνολο των χορηγιών που προσελκύει σε έργα κοινής ωφέλειας και βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας στα νησιά, με τους εθελοντές της να καλύπτουν μόνοι τους όλα τα έξοδα που αφορούν τους ίδιους και τη λειτουργία της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, θα εγκαινιαστούν τα κάτωθι έργα υποδομής, που υλοποιούνται χάρη στη συμβολή χορηγών, με στόχο να αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων και να εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες :

Επίστρωση προαυλίου χώρου και κατασκευή πολυγηπέδου στο Δημοτικό Σχολείο Φούρνων (Stoiximan-Μικροί Ήρωες))

 • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών φώτων στον οικισμό Δονούσας (PYLETECH GROUP)
 • Στήριξη και εξοπλισμός χώρων κοινής ωφέλειας στο Αγαθονήσι (Οικογένεια Ντάβου Βοστώνη)
 • Τοποθέτηση στεγάστρου για το ασθενοφόρο της Δονούσας (ELPEN)
 • Αντικατάσταση κουφωμάτων του αγροτικού ιατρείου Δονούσας (YESTAY)
 • Αντικατάσταση κουφωμάτων Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας (XCLUSIV SHIPBROKERS)
 • Αντικατάσταση προβολέων φωτισμού στο ποδοσφαιρικό γήπεδο των Λειψών με προβολείς LED  (ΚΑΥΚΑΣ)
 • Δωρεά φορητού αναλυτή δειγμάτων αίματος (Biotrans)
 • Παροχή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα περιφερειακά ιατρεία 

Επιπλέον, η +πλευση έχει προχωρήσει σε δωρεά εκπαιδευτικού και τεχνολογικού εξοπλισμού και αναλωσίμων, προκειμένου να ενισχύσει τις εκπαιδευτικές υποδομές 32 σχολείων και να βελτιώσει τις μαθησιακές συνθήκες για 445 παιδιά σε 8 νησιά. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στάθηκαν φέτος οι ALPHA BANK, Πλαίσιο, Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου, Coca-Cola HBC, LIFELINE HELLAS, Pharmacy295, IKEA, Just Toys, Enarxis Dynamic Media, Library4all, Desyllas Games.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, έχουμε σχεδιάσει δράσεις ενημέρωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας για παιδιά και ενήλικες, σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και αντικειμένων. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για το δημογραφικό και την υποστήριξη της υπογεννητικότητας από τη HOPE GENESIS, για την πρόληψη και τη διάγνωση για τον καρκίνο και τα αισιόδοξα μηνύματα της τεχνολογίας, για τη διατροφή εγκύων, βρεφών και μικρών παιδιών, αλλά και για τη μοναξιά και την αντιμετώπιση της στην Τρίτη Ηλικία. Μαζί μας ταξιδεύει και το Ινστιτούτο Prolepsis για να ενημερώσει για το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε ηλικία» που αφορά την καταπολέμηση της μοναξιάς των ηλικιωμένων. Ακόμα, θα συνεχιστούν τα εργαστήρια Σεξoυαλικής Διαπαιδαγώγησης για εφήβους και ενήλικες, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής και εργαστήρια ρομποτικής σε συνεργασία με το M.I.T Kids που κατά τη διάρκεια της χρονιάς υλοποιούνται διαδικτυακά, ενώ θα λάβουν χώρα διαδραστικό παραμύθι για το ασφαλές άγγιγμα «Να σε κάνω μια αγκαλιά» με την υποστήριξη των εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ, καθώς και μαθήματα σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και καθαρισμοί παραλιών με την τεχνογνωσία της We4all.

Η +πλευση έχει επίσης την υποστήριξη των Ίδρυμα Γ & Β Καρέλια, τον ΔΕΣΦΑ, την Premia Properties, την ELPEN, τη Pharmaservice και τη ΔΙΓΚΑΣ Γ. ΙΑΤΡΙΚΑ για τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό και τα απαιτούμενα αναλώσιμα της. Σημαντική για την πραγματοποίηση του Διάπλου 2023 ήταν η βοήθεια και η συνεργασία των Hellagrolip, PLORApp, Seabright, Nova, Boat & Fishing.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 127 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 128 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 129 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 129 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 129 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 138 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 138 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 138 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 138 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 161 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 162 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.