E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βελεστίνο: Ο πατέρας μου με χτύπησε γιατί δεν ήθελε τη μαντίλα αλλά τον αγαπάω, λέει η 24χρονη που ασπάστηκε το Ισλάμ

Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο

Βελεστίνο: Ο πατέρας μου με χτύπησε γιατί δεν ήθελε τη μαντίλα αλλά τον αγαπάω, λέει η 24χρονη που ασπάστηκε το Ισλάμ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/4/2023 | 09:09

Για το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό από τον πατέρα της με αποτέλεσμα αυτός να οδηγηθεί στο δικαστήριο από το οποίο καταδικάστηκε μίλησε χθες η 24χρονη Μαρία η οποία ασπάστηκε το Ισλάμ.

Σύμφωνα με την ίδια οι καβγάδες με την οικογένειά της και κυρίως τον πατέρα της προκλήθηκαν από τη στιγμή που τους ανακοίνωσε ότι ήθελε να γίνει μουσουλμάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο πατέρας μου ήταν αυτός που δεν ήθελε να ακούσει για το Ισλάμ και να με βλέπει με τη μαντίλα. Δεν του άρεσαν οι θρησκευτικές μου πεποιθήσεις» είπε η 24χρονη η οποία περιγράφοντας στο δικαστήριο τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος της είπε για τον πατέρα της ότι «με χτυπούσε για 20 λεπτά με ζωώδη χαρά γιατί δεν ήθελε να φοράω μαντήλι στο κεφάλι».

«Μου ζήτησε να βγάλω τη μαντίλα επειδή θα ερχόταν στο σπίτι μας ένας ιερέας κι επειδή αρνήθηκα άρχισε να χτυπάει στο κεφάλι. Δεν θέλω να φέρνω σε δύσκολη θέση τους γονείς μου, τους αγαπάω όπως ξέρω ότι με αγαπούν κι αυτοί. Το ότι καταλήξαμε στα δικαστήρια δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάω τον πατέρα μου» είπε στο protothema.gr η νεαρή Μαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 24χρονη που έζησε σε ένα χωριό της περιφέρειας του Δήμου Ρήγα Φεραίου μέχρι να φύγει για σπουδές, εμφανίστηκε τη Δευτέρα στη δικαστική αίθουσα με μάσκα, η οποία δεν έκρυβε την παραμόρφωση που είχε υποστεί το πρόσωπό της από τις γροθιές, με αυτόπτες μάρτυρτες να λένε ότι το ένα μάτι της ούτε καν φαινόταν από τις φλεγμονές.

Στο δικαστήριο στο οποίο κατέληξε η υπόθεση του ξυλοδαρμού της 24χρονης, ο 50χρονος πατέρας της ζήτησε συγγνώμη υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι τα παιδιά του θα έπρεπε να υπακούν στις εντολές του γιατί τα συντηρεί. Ειδικά, δε, για την κόρη του είπε πως ενώ ήξερε πως δεν είχε χρήματα για να την σπουδάσει, εκείνη έκανε ότι ήθελε. «Στα νεύρα μου επάνω έγιναν όλα γιατί έχω και βαρύ χέρι. Δεν θα ακουμπήσω ξανά ούτε τρίχα από τα μαλλιά τους, δεν θα πειράξω ούτε μύγα», είπε απολογούμενος

Τελικά το δικαστήριο τον καταδίκασε σε τρία χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ υπέρ της αναστολής της ποινής τάχθηκε ο πρόεδρος της έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχα υποσχεθεί να μην επιτρέψω να γίνει ξανά

Μιλώντας στο MEGA η 24χρονη Μαρία είπε για το επεισόδιο με τον πατέρα της ότι «δεν γινόταν συχνά, αλλά όταν γινόταν ήταν έντονο. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Είναι οξύθυμος. Αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην το επιτρέψω να γίνει ξανά».

Όσον αφορά την απόφασή της για τη μαντίλα σημείωσε ότι «είναι δύσκολη η θέση μου γιατί είναι πατέρας μου αλλά έχει να κάνει με την ηθική μου. (…) Για μένα η έκθεση του γυμνού στις γυναίκες είναι κακό και το κατακρίνω πολύ».

Κατά την εκτίμησή της ο πατέρας της έχει μετανιώσει ειλικρινά για τις πράξεις του: «Έχει μετανιώσει πολύ, όλοι κάνουμε λάθη αλλά είναι καλό να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πράξεις μας».

«Όσον αφορά τη βία, αυτό που θέλω να εκφέρω είναι πως ντροπή δεν είναι το να καταγγέλλουμε κάτι που καταπατά τα δικαιώματά μας, είναι να αφήνουμε άτομα να εκμεταλλεύονται τα δικαιώματά μας. Η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά διαφέρει πολύ από τον νόμο στην πράξη. Όταν ήρθα στον Βόλο υπήρξαν εκφράσεις από συμπολίτες που δεν τους ήξερα, "α, είσαι εσύ η μουσουλμάνα" και χειρονομίες» υπογράμμισε η 24χρονη Μαρία από το Βελεστίνο.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Σήμερα

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Σήμερα

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Ελλάδα Σήμερα

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Ελλάδα Σήμερα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ελλάδα Σήμερα

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

Θεσσαλονίκη: Παρενόχλησε 20χρονη μέσα σε μπαρ κι εκείνη τον έδειρε μαζί με τον σύντροφό της

Ελλάδα Σήμερα

Σοβαρό επεισόδιο σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου

Σοκ: Κάλεσε τον εραστή στο σπίτι για Πρωτοχρονιά ‑ Τον ευνούχισε επειδή αρνήθηκε να την παντρευτεί

Ελλάδα Σήμερα

Η άρνησή του να την παντρευτεί μετά από 7 χρόνια σχέσης προκάλεσε την οργή της

Νεκρός ένας 23χρονος από το τροχαίο στο Μαρκόπουλο, ένας σοβαρά τραυματίας στο Ίλιον

Ελλάδα Σήμερα

Το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στη μπάρες του δρόμου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.