E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τέλος τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από τη Γερμανία

Τι έχει συμβεί

Τέλος τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από τη Γερμανία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/4/2023 | 14:47

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ήδη οι εξουσιοδοτημένες μονάδες στη Γερμανία έχουν σταματήσει κάθε πώληση σε Έλληνες εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ενώ στην ίδια γραμμή ακολουθούν και οι ανεξάρτητες μεγάλες εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Γερμανία.

Στη «black list» έχουν εισέλθει οι Έλληνες έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Γερμανία εξαιτίας των ελέγχων που πραγματοποιούν συνεχώς οι Αρχές και αφορούν σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν πουλήσει σε Έλληνες εμπόρους και σε πάρα πολλά από αυτά έχουν διαπιστωθεί παρανομίες γύρω από τον ΦΠΑ αλλά και τα γυρισμένα χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός ότι οι Φορολογικές και Τελωνειακές Αρχές της Γερμανίας συνεχώς τους καλούν για έλεγχο και διασταυρώσεις που αφορά σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν εξαχθεί στην Ελλάδα αλλά όπως έχει διαπιστωθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις είτε ο ΦΠΑ έχει «χαθεί» είτε τα χιλιόμετρα είναι γυρισμένα, είτε τα χαρτιά του αυτοκινήτου έχουν κάποιο πρόβλημα!

Το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη Γερμανία και όπως επισημαίνει ένας μεγάλος εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος από την Ελλάδα στο Newsauto.gr: «Εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στις παραδόσεις καινούριων αυτοκινήτων και επειδή η ζήτηση για αυτοκίνητα έστω και ελαφρώς μεταχειρισμένα είναι πολύ υψηλή αποφάσισα να αγοράσω κάποια καλά και ακριβά μοντέλα από εξουσιοδοτημένες μονάδες στη Γερμανία ώστε να περιορίσω τον κίνδυνο τα αυτοκίνητα να είναι «πειραγμένα», τρακαρισμένα ή με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Όταν επικοινώνησα με την κάθετη μονάδα στη Γερμανία και τους είπα ότι είμαι συνάδελφός τους με εξουσιοδοτημένη κάθετη μονάδα από την Ελλάδα εκείνοι αρχικά «πάγωσαν» στο άκουσμα πως θέλω να αγοράσω από εκείνους περίπου 10 με 15 ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Αρχικά μου ζήτησαν όλα τα έγγραφα της εταιρείας μου στην Ελλάδα, φορολογικές δηλώσεις και οικονομικές χρήσεις και αφού τους τα έστειλα όλα αντιλήφθηκα ότι κάτι συμβαίνει καθώς προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μην κάνουν εφικτή την πώληση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε εμένα.

Αφού λοιπόν είδαν ότι όλα τα έγγραφα και φορολογικά δεδομένα ήταν εντάξει μου είπαν με ειλικρίνεια ότι για να μου πουλήσουν τα αυτοκίνητα που με ενδιέφεραν θα έπρεπε να μου παρακρατήσουν τον ΦΠΑ 19% και όταν έχει ολοκληρωθεί η εισαγωγή των οχημάτων στην Ελλάδα και έχω πληρώσει τον ΦΠΑ 24% τότε αποστέλλοντάς τους τις αποδείξεις εξόφλησής του ΦΠΑ στην Ελλάδα θα μου κατέθεταν αμέσως στον λογαριασμό μου τον ΦΠΑ 19% που μου είχαν παρακρατήσει!

Ο λόγος όπως μου είπαν εστιάζεται στο γεγονός ότι εκατοντάδες εξουσιοδοτημένες κάθετες μονάδες είχαν πουλήσει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε Έλληνες εμπόρους και το αποτέλεσμα ήταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τους καλούν από το Τελωνείο ή από τις Αρχές για να διαπιστώσουν αν συμμετείχαν και εκείνοι στην παράνομη «εξαφάνιση» του ΦΠΑ! Επειδή λοιπόν δεν ήθελαν να βρεθούν πάλι αντιμέτωποι με τις Αρχές μου και εγώ να αποκτήσω τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μου πρότειναν αυτή τη μέθοδο με την παρακράτηση του ΦΠΑ είτε να βρω κάποιον Γερμανό μη εξουσιοδοτημένο έμπορο ή πολίτη ο οποίος θα αγοράσει από εκείνους τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια να τα αποκτήσω από τον μεσάζοντα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή δε μου άρεσε η συμπεριφορά της συγκεκριμένη εξουσιοδοτημένης μονάδας απέστειλα ένα παρόμοιο αίτημα αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε άλλη κάθετη μονάδα στη Γερμανία που εδρεύει σε άλλη πόλη. Δυστυχώς, η απάντησή τους ήταν παρόμοια με εκείνη που έλαβα από την πρώτη εξουσιοδοτημένη μονάδα της Γερμανίας.

Με λίγα λόγια κάποιοι Έλληνες έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κατάφεραν να βάλουν στη «black list» όλους τους επιχειρηματίες και η μόνη πηγή απόκτησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για τους Έλληνες είναι οι μικρές ανεξάρτητες εμπορίες αυτοκινήτων με οχήματα αμφιβόλου ποιότητας…»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά τώρα στο Μαρκόπουλο κοντά στον Ιππόδρομο

Πριν 11 ώρες

Καίγονται σκουπίδια και λάστιχα

Νέα εφαρμογή στο κινητό δείχνει τα πιο κοντινά εφημερεύοντα φαρμακεία

Πριν 11 ώρες

Το fsa-efimeries.gr είναι μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά, που δείχνει ποια εφημερεύοντα φαρμακεία βρίσκονται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου

Εύβοια: Ρωγμές σε πάνω από 50 κτίρια μετά τον σεισμό

Πριν 11 ώρες

Αυτοψία από κλιμάκια του ΟΑΣΠ και κλειστά σχολεία

Προβληματισμός για τους σεισμούς στην Εύβοια που κουνάνε και την Αττική: «Βλέπουν» και 5,5 Ρίχτερ οι σεισμολόγοι

Πριν 11 ώρες

Από τους μέχρι τώρα ελέγχους υπάρχουν αρκετά σπίτια που έχουν βγει ακατάλληλα

Στο μικροσκόπιο της ΔΙΜΕΑ τα μαγαζιά με second‑hand

Πριν 11 ώρες

Έλεγχοι για νομιμότητα και προστασία της αγοράς

Σοκ από τα «κλειδωμένα» σπίτια στην Αθήνα: Χιλιάδες διαμερίσματα κενά ενώ οι ενοικιαστές ασφυκτιούν

Πριν 11 ώρες

H έλλειψη προσφοράς έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο 2,8 εκατ. δηλώσεις με λίγα εισοδήματα και πολλές δαπάνες

Πριν 11 ώρες

Ήδη έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες περιπτώσεις που «δεν βγαίνουν» - Στόχος η αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων ή η καταχρηστική είσπραξη επιδομάτων

Τέλος οι κάρτες στα ΑΤΜ ‑ Πώς θα κάνουμε αναλήψεις με τη νέα διαδικασία

Χτες

Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγο καιρό οι κάρτες ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ

Eurovision 2025: Σκιές για το televoting ‑ Ποια χώρα αμφισβητεί το αποτέλεσμα του Ισραήλ

Χτες

Στο κόκκινο η κόντρα με την EBU - Πιθανό πρόστιμο

Bloomberg: Η Ρωσία κατάσχεσε ελληνικό τάνκερ που έφυγε από την Εσθονία

Χτες

Αυξάνονται οι εντάσεις στη Βαλτική Θάλασσα καθώς η Ρωσία προχώρησε στην κατάσχεση ελληνικού δεξαμενόπλοιου, πετρελαιοφόρου που έφυγε από την Εσθονία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.