E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζητούσε 100.000 για την ψήφο του, αλλά τον «έπιασαν στα πράσα»

Βίντεο τον έπιασε να ζητάει χρήματα για να ψηφίσει

Ζητούσε 100.000 για την ψήφο του, αλλά τον «έπιασαν στα πράσα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 10/5/2023 | 19:39

Εξαγορές ψήφων και ωμοί εκβιασμοί. Η προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, εξελίσσεται με αρκετά δράματα.

Σάλος έχει προκληθεί στην Αλβανία με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου άντρας φαίνεται να μιλάει στο τηλέφωνο και να… ζητάει λεφτά έναντι της ψήφου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία πέρασε ήδη χειροπέδες σε 51χρονο άντρα, που ταυτοποιήθηκε ως Kristo Agalliu, αφού κατεγράφη να διαπραγματεύεται τηλεφωνικά πόσο θα… πουλήσει τις ψήφους της οικογένειάς του, ζητώντας 150 χιλιάδων αλβανικών λεκ, ενώ ζητούσε και λεφτά για τις βενζίνες του για να πάει για ψηφίσει.

«100 χιλιάδες όλα μαζί είναι ντροπή. Ας πάρουμε 100.000, αλλά θα είναι για το τίποτα, είναι ντροπή. Λοιπόν, εσείς έχετε δύο ψήφους, εγώ έχω τέσσερις ψήφους. Λοιπόν, έχω δικό μου αυτοκίνητο, τι να το κάνω το αυτοκίνητό του. Ας μου βάσει τις βενζίνες… Πες το έτσι, άκουσέ με, πες του 100 χιλιάδες λεκ και 50 χιλιάδες λεκ για βενζίνη, να κάνουμε το τελευταίο παζάρι», ήταν η τηλεφωνική συνομιλία του Kristo Agalli με τον Agron Duraj.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «The Promiser», ο Kristo Agalliu βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα, και τα υλικά παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο πολίτες συζητούσαν για εξαγορά ψήφων για τον συνασπισμό «Μαζί Κερδίζουμε», με επικεφαλής τον Ιλίρ Μέτα και τον Σαλί Μπερίσα.

«Δεν μπορούμε να πετύχουμε κανονικές εκλογές»

Ο αναλυτής Arben Andoni σε συνέντευξή του στο Ora News δήλωσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν ότι η Αλβανία αδυνατεί ήδη να πραγματοποιήσει κανονικές εκλογές, καθώς το κύριο πρόβλημα συνεχίζει να είναι η αγορά ψήφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα πρόσφατα γεγονότα είναι θλιβερά γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κανονικές εκλογές. Επιπλέον, παρόλο που βλέπετε ότι το SP έχει κάποιο προφανές πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, το φαινόμενο της εξαγοράς ψήφων συνεχίζεται. Τα προβλήματα του εκλογικού μας συστήματος είναι γνωστά. Λυπάμαι που και τα δύο κύρια κόμματα δεν μπορούν να επιτύχουν μια κανονική εκλογική διαδικασία στη χώρα μας. Έχουμε διαφορετικές περιοχές στην Αλβανία που είναι μακριά από το κέντρο και είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσουμε (σ.σ. αν η διαδικασία βαίνει ομαλά)» είπε.

«Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι ήδη ψηφίζουμε ανθρώπους που δεν αντιπροσωπεύουν πλέον τα προβλήματά μας και αυτές οι εκλογές είναι εκλογές όπου ο πολίτης αντιμετωπίζει το δικό του ζωτικό πρόβλημα, το πρόβλημα της επιβίωσης. Έχουμε μεγάλα προβλήματα με ρύπανση, με πόσιμο νερό», είπε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κεφαλονιά: Συνελήφθη και τρίτος για τον θάνατο της 19χρονης – Εξελίξεις στην υπόθεση

Χτες

Οι αρχές προχώρησαν σε νέα σύλληψη στο Αργοστόλι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 19χρονη

Κοσμικός «χορός θανάτου»: Δύο γιγάντιες μαύρες τρύπες θα συγκρουστούν σε λιγότερο από 100 χρόνια

Χτες

Αστρονόμοι εντόπισαν ισχυρές ενδείξεις για ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στο σύμπαν: δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που κινούνται σε εξαιρετικά κοντινή τροχιά, λίγο πριν από μια πιθανή κοσμική συγχώνευση

Μυτιλήνη: Στο «κόκκινο» οι αγρότες εξαιτίας του αφθώδους πυρετoύ ‑ Απέκλεισαν το λιμάνι

Χτες

Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου, αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα για τον αφθώδη πυρετό και την οικονομική ασφυξία που, όπως καταγγέλλουν, απειλεί την επιβίωσή τους

Ανακαινίζω ‑ Νοικιάζω: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα ‑ Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Χτες

Το νέο σχήμα θα καλύπτει ακίνητα έως 120 τετραγωνικά μέτρα

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά

Χτες

Το χρονικό της σύλληψης στο Φατίχ και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Bloomberg: Το Ιράν καταθέτει νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Χτες

Η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο βραχείας διακοπής της ναυσιπλοϊας μέσω του Ορμούζ για να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Τουρισμός για Όλους 2026: Τα ποσά και οι δικαιούχοι ‑ Πότε μπορείτε να αξιοποιήσετε το voucher

Χτες

Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δύο περίοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.