E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το καταραμένο νούμερο 9 της Τσέλσι

Γιατί όποιος το φοράει δεν τα πάει καλά και δεν μένει για πολύ στην ομάδα;

Το καταραμένο νούμερο 9 της Τσέλσι
@Darren Walsh/Chelsea FC
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η Τσέλσι είναι μια από τις πιο επιτυχημένες αγγλικές ομάδες της τελευταίας 20ετίας. Κατάφερε να κατακτήσει 5 πρωταθλήματα, ενώ σε όλη της την ιστορία είχε μόλις ένα, 6 κύπελλα Αγγλίας, ενώ πάλι σε όλη της την ιστορία είχε μόνο δυο, 2 Champions League και 2 Europa League, ενώ σε όλη της την ιστορία είχε κατακτήσει μόνο δυο κύπελλα Κυπελλούχων.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αν και πλέον αποχώρησε, έφερε στην Τσέλσι χρήμα και αίγλη. Ωστόσο, μαζί με το χρήμα και τις επιτυχίες, έφερε και μια κατάρα. Την «κατάρα της φανέλας με το 9», η οποία συνεχίζεται μετά από σχεδόν 25 χρόνια, με μικρές εξαιρέσεις. Έχουν δοθεί εκατοντάδες εκατομμύρια για επιθετικούς που φόρεσαν τη συγκεκριμένη φανέλα στην Τσέλσι, αλλά σχεδόν κανείς δεν «τα έβγαλε» μέσα από τις εμφανίσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο πραγματικά μεγάλο 9αρι της Chelsea ήταν ο Jimmy Floyd Hasselbaink, που έφτασε στην ομάδα το 2000 και τις δυο πρώτες σεζόν πέτυχε συνολικά 55 γκολ. Οι επόμενες δυο χρονιές δεν ήταν όμως ίδιες και όταν πια ήρθε και ο Αμπράμοβιτς μάλλον τον έπιασε η κατάρα ή (ποιος ξέρει;) δημιουργήθηκε επειδή πουλήθηκε στην Μίντλεσμπρο ενώ ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας.

@twitter.com/ChelseaFC/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά άρχισε το πάρτι εκατομμυρίων για τους στράικερ. Αλλά δεν γινόταν το ίδιο πάρτι στα δίχτυα των αντιπάλων. Η αρχή έγινε με τον Ματέγια Κέζμαν, που ήρθε από την PSV με μεγάλες προσδοκίες αλλά πέτυχε μόλις 4 γκολ και πουλήθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ένας από τους καλύτερους στράικερ που έχουμε δει φόρεσε και αυτός το νούμερο 9 της Τσέλσι αλλά δεν του βγήκε. Ο Ερνάν Κρέσπο σκόραρε μεν 13 γκολ σε 42 εμφανίσεις, επίδοση που δεν άφησε κανέναν ευχαριστημένο. Αλλά ούτε και ο ίδιος ήταν στο Λονδίνο, οπότε μετά από μια σεζόν αποχώρησε, βάζοντας τους ανθρώπους της Τσέλσι να ψάχνουν πάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@allfootball.com

Ακόμα και ο επόμενος ιδιοκτήτης της φανέλας με το νούμερο 9 δεν είχε καλή πορεία στην Τσέλσι. Αλλά δεν ήταν επιθετικός αλλά κεντρικός αμυντικός. Ο Καλίντ Μπουλαρούζ πήγε στην Τσέλσι από το Αμβούργο και πήρε ένα από τα λίγα νούμερα που ήταν ελεύθερα. Αλλά μάλλον δεν ήξερε για την κατάρα. Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να αγωνιστεί πολύ και έφυγε μετά από έναν χρόνο για τη Σεβίλλη, όπου διέπρεψε.

Ακολούθησαν ο Steve Sidwell που ήταν μέσος, ο οποίος πουλήθηκε μετά από μια σεζόν και μετά ο Φράνκο Ντι Σάντο, που αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια χωρίς να πετύχει ούτε γκολ. Και μετά ήρθε η πιο αναπάντεχη περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας παίκτης που είχε δοκιμαστεί στην Αγγλία και έκανε πράγματα και θαύματα με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Φερνάντο Τόρες για τρεις σεζόν είχε διψήφιο αριθμό τερμάτων στην Premier League με τη Λίβερπουλ. Κάτι που δεν κατάφερε σε καμία σεζόν του στην Τσέλσι. Οι εμφανίσεις του με την Τσέλσι ήταν τελικά περισσότερες απ’ ότι με τη Λίβερπουλ, αλλά τα γκολ που πέτυχε ήταν τα μισά. Οπότε η κατάρα συνεχίστηκε.

@themirror.co.uk

Το ίδιο συνέβη με τον Φαλκάο, που ήδη δεν τα είχε πάει καλά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος σκόραρε μόνο μια φορά φορώντας τα «μπλε», με τον Αλβάρο Μοράτα, για τον οποίον δαπανήθηκαν 70 εκατομμύρια, αλλά δεν κατάφερε να κάνει και πολλά και ζήτησε να φύγει δανεικός. Όταν επέστρεψε, επειδή η κατάρα του νούμερο 9 ήταν πια γνωστή, ζήτησε να φορέσει το 29. Αλλά αφού την έβαλε έστω μια φορά, έφτανε.

@sportbible.com

Ο Γκονζάλο Ιγκουαίν, ήταν κι αυτός θύμα, σκοράροντας μόλις 5 φορές και επιστρέφοντας άρον άρον στην Ιταλία. Εκείνος που μπορείς να πεις ότι κάτι πήγε να κάνει ήταν ο νυν επιθετικός τη Ρόμα Τάμι Αμπραχάμ, που πέτυχε 18 γκολ την πρώτη χρονιά και 12 τη δεύτερη, πριν τον βρει η κατάρα και τραυματιστεί, παραγκωνιστεί από τον Τούχελ και εν τέλει πουληθεί. Από τους καλύτερους, αλλά δεν κράτησε.

Και τέλος, έχουμε τον Ρομέλου Λουκάκου. Σχεδόν 100 εκατομμύρια λίρες δόθηκαν για να αποκτηθεί, με τη σεζόν του στην Ίντερ να είναι εκπληκτική. Ωστόσο, ούτε αυτός τα κατάφερε, σκόραρε 8 φορές, δεν ταίριαξε, έχασε το ενδιαφέρον του και επέστρεψε στην Ίντερ.

@theprideoflondon.com

Πλέον, τη φανέλα με το νούμερο 9 φοράει ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που ούτε αυτός φαίνεται να ξεφεύγει, έχοντας σκοράρει μόλις 3 φορές. Ποιος θα σπάσει αυτή την κατάρα;

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.