E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανδρας πέθανε από τον μύκητα Candida Auris – Είχε επιστρέψει από την Ελλάδα

Ανδρας πέθανε από τον μύκητα Candida Auris – Είχε επιστρέψει από την Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 27/5/2023 | 19:30

Η Corriere della Sera τονίζει πως «ο άνδρας εισήλθε στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες και έχοντας φτάσει από την Ελλάδα, δεν φαίνεται να μολύνθηκε στην Ιταλία».

Άνδρας «που είχε μολυνθεί από διάφορα πολυανθεκτικά βακτήρια και τον μύκητα Candida Auris» απεβίωσε σήμερα το πρωί στο Μιλάνο, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Corriere della Sera».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφημερίδα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αναφέρει πως «ο ασθενής είχε έρθει από την Ελλάδα και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου για εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν διάφορα θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του Candida Auris».

Η Corriere della Sera τονίζει πως «ο άνδρας εισήλθε στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες και έχοντας φτάσει από την Ελλάδα, δεν φαίνεται να μολύνθηκε στην Ιταλία».

Ο μύκητας Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό εκτός νοσοκομείου, αλλά ούτε και για τα άτομα που μπαίνουν στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, και των οποίων το ανοσοποιητικό λειτουργεί καλά, δηλαδή δεν έχουν ανοσοκαταστολή, είχε δηλώσει την 1η Απριλίου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης στο Πρακτορείο Fm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι ο μύκητας Candida Auris

Ο Candida Αuris, πρωτοαπομονώθηκε και ταυτοποιήθηκε σε ασθενή με μυκητίαση στο αυτί, στην Ιαπωνία το 2009. Όμως, αναδρομικές μελέτες έδειξαν ότι προϋπήρχε ως αίτιο σηψαιμίας από το 1996, αλλά δεν μπορούσε να αναγνωριστεί με τα τότε διαθέσιμα εργαστηριακά μέσα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Αριστέα Βελεγράκη, ο μύκητας Candida Αuris βρίσκεται σε νοσοκομειακούς χώρους αλλά και στην κοινότητα. Την τελευταία τριετία, τα προηγμένα συστήματα ανάλυσης που χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα μυκητολογικά εργαστήρια κάνουν ακόμη ευκολότερη την ταυτοποίηση του μύκητα. Αυτό έχει συνεισφέρει στην αύξηση της συχνότητάς του, που παρατηρείται τελευταία.

Δημοσιευμένες ή υπό δημοσίευση μελέτες από το Εργαστήριο Ερευνητικής Μυκητολογίας, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών καταδεικνύουν ότι οι κλώνοι Candida auris, που απαντώνται συχνότερα στην Ελλάδα προέρχονται από την Ινδία και ακολουθούν αυτοί από την Αυστρία και το Κουβέιτ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Τρεις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα ‑ Συγκρούστηκαν δύο μοτοσυκλέτες

Πριν 8 ώρες

Στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με τη Βραΐλα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (1/9) τροχαίο με τρεις νεκρούς.

Έκλεψαν 18.000 λίτρα μπύρας – Η επική απάντηση της εταιρείας που έκανε την κλοπή διαφήμιση

Πριν 8 ώρες

Από κέντρο διανομής στις ΗΠΑ άγνωστοι αφαίρεσαν συνολικά 18.144 λίτρα μπύρας, με την εταιρεία να προσφέρει αμοιβή για την επιστροφή της.

Κυψέλη: «Δεν είχα τη δύναμη να θάψω το μωρό», λέει ο πατέρας ‑ Αύριο απολογούνται οι συλληφθέντες

Πριν 8 ώρες

Δεν έχουν τέλος τα φρικιαστικά στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη.

Τρόμος στην Times Square με δύο νεκρούς – Αστυνομικοί σκότωσαν γυναίκα που μαχαίρωσε περαστικούς

Πριν 8 ώρες

Η 49χρονη με ψυχιατρικό ιστορικό επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς - Ένα από τα θύματα υπέκυψε στα τραύματά του - Προσοχή σκληρά βίντεο

Θρίλερ στην Κυψέλη: Τα παιδιά του ζεύγους είχαν μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία» λόγω κακοποίησης

Πριν 8 ώρες

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη φρικώδη υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες, μετά την ανακάλυψη του νεκρού

Tupac: Δικαίωση μετά από 30 χρόνια ‑ Ένοχος κρίθηκε ο Ντουέιν Ντέιβις, ο μόνος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του

Πριν 8 ώρες

Ο πρώην αρχηγός συμμορίας κατηγορήθηκε πως έστησε την ενέδρα του 1996 - Οι δικές του αφηγήσεις στάθηκαν καθοριστικές για την καταδίκη

Ελλάδα ‑ Ισπανία 108‑106: Η Εθνική σώθηκε στην παράταση για το Μουντομπάσκετ

Χτες

Η Εθνική Ελλάδας έχασε προβάδισμα 11 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά με Μήτογλου και Ντόρσεϊ σε ρεκόρ καριέρας πήρε κρίσιμη νίκη στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μέττε Μάριτ: Ο λόγος που έλειψε από τη μνήμη του Χάραλντ και η πρώτη της εμφάνιση ως βασίλισσα

Χτες

Η σύζυγος του νέου βασιλιά Χάακον βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης μετά τη μεταμόσχευση πνεύμονα που υπέστη τον Ιούνιο.

Νετανιάχου για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: «Αμεση συνέχεια» της συμμαχίας με Ελλάδα και Κύπρο

Χτες

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σχολίασε τη συμφωνία ασφαλείας ύψους 3 δισ. ευρώ, την ώρα που ο Νίκος Δένδιας μιλά για ριζική μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο διασώστης αποκαλύπτει τα τελευταία της λόγια, 29 χρόνια μετά

Χτες

Στις 31 Αυγούστου 1997 η «Πριγκίπισσα του Λαού» σκοτώθηκε σε τροχαίο στη σήραγγα Αλμά του Παρισιού, μαζί με τον Ντόντι Φαγιέντ και τον οδηγό Ανρί Πολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.