E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
TV ΣΕΙΡΕΣ
#TiNaDeis: Καλοκαιρινές συναυλίες, Flash και... σeξι σκηνές

Ghost: Η μπάντα με τους αντί – Πάπες που θα δούμε (οπωσδήποτε) στο Athens Rocks

Έχουν καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να φτιάξουν το δικό τους σύμπαν

Ghost: Η μπάντα με τους αντί – Πάπες που θα δούμε (οπωσδήποτε) στο Athens Rocks
@ghost-official.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Οι Ghost θα έρθουν αυτόν τον μήνα στην Αθήνα για μια και μοναδική συναυλία στις 25 Ιουνίου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Παρέα τους θα είναι οι Rotting Christ και οι Candlemass, δυο συγκροτήματα που ταιριάζουν με τους πρώτους και δημιουργούν μια όμορφη σύνθεση σκανδιναβικού metal.

Οι Ghost μπορεί να είναι μαζί από το 2006, αν και η μυθολογία τους λέει ότι έκαναν μια και μοναδική εμφάνιση το 1969 πριν εξαφανιστούν και εμφανιστούν ξανά 37 χρόνια μετά, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά το 2010. Μέσα σε μόλις 13 χρόνια έχουν γίνει από τα πρώτα ονόματα, έχοντας κερδίσει και fans εκτός της metal σκηνής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέντε άλμπουμ αργότερα, με το τελευταίο άλμπουμ «Impera» να μην πέφτει κάτω από το no.3 στα πιο σημαντικά charts παγκοσμίως και γενικότερα το ένα να είναι καλύτερο από το άλλο, δεν έχουν μόνο το δικό τους κοινό αλλά και το δικό τους σύμπαν. Η, όπως αναφέρεται, «σατανική» περιβολή τους έχει δημιουργήσει προβλήματα κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε μερικά ακόμα μέρη. Ωστόσο πρόκειται καθαρά για μια θεατρικότητα των μύθων που έχουν χτίσει πίσω από τη μουσική τους. Στην εμφάνιση και στον στίχο τους.

Οι αντι – πάπες που διαδέχονται ο ένας τον άλλον (από Papa Emeritus I έως IV), ο πατέρας τους ο Papa Nihil, που τραγούδησε τη δεκαετία του ’60 στο Los Angeles, ο Cardinal Copia που τελικά έγινε ο αντι-Πάπας Νο4 και η Sister Imperator, που απ’ ότι φαίνεται είναι μητέρα του 4ου πάπα, αλλά και πολλά ακόμα συγκροτούν μια πολύ όμορφη ιστορία. Αλλά είναι η προσήλωση σε αυτή και η πιστή ακολουθία ενός διαφορετικού και φανταστικού σύμπαντος, που τραβάει πολλούς fans, που καταλαβαίνουν ότι πρόκειται φυσικά για μια ιστορία, για μια θεατρική αναπαράσταση όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας, από μια εντελώς διαφορετική ματιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτοί οι Πάπες λοιπόν ενσαρκώνονται στον ιθύνοντα νου των Σουηδών Ghost, Tobias Forge, που αλλάζει make up και ντύσιμο και «σκοτώνει» τον έναν πάπα μετά τον άλλον. Αλλά την ίδια στιγμή γράφει μουσική, στίχους και είναι εμπνευστής όλης αυτής της μυθολογίας. Και έχει καταφέρει να μπλέξει διαφορετικά ήδη μουσικής με πιο pop και progressive στοιχεία, στα οποία όμως έχει δώσει ένα κλασσικό σκανδιναβικό metal πρόσωπο που εν τέλει η ποικιλία του και οι άμεσες μεταμορφώσεις του, είναι αυτά που σε κάνουν αμέσως fan του συγκροτήματος.

Φυσικά στο σύμπαν τους σε βάζουν οι στίχοι. Ακόμα περισσότερο. Και όταν μπεις εκεί και αρχίσεις και διαβάσεις για τον κόσμο των Ghost, τότε θα σε συνεπάρει, συνδυάζοντάς τον με την μουσική, η οποία ήδη το έχει κάνει. Όταν λοιπόν ανεβαίνουν στη σκηνή, δεν βλέπεις μόνο μια συναυλία αλλά και μια θεατρική παράσταση, μια ανοιχτή πύλη για τον σύμπαν τον Ghost. Στο οποίο θα μπορέσεις να είσαι παρών σε κάτι περισσότερο από δυο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ και στο Athens Rocks.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Πριν 4 μέρες

Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

Πριν 6 μέρες

Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Πριν 6 μέρες

Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Πριν 1 εβδομάδα

Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Πριν 1 εβδομάδα

Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

Πριν 1 εβδομάδα

Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

Πριν 1 εβδομάδα

Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.