E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Διακοπές στην Αλβανία: Μέρη που πρέπει να μπουν στο radar σου

H γειτονική μας χώρα έχει ομορφιές που δε φαντάζεσαι και είναι μια καλή επιλογή για διακοπές φέτος το καλοκαίρι!

Διακοπές στην Αλβανία: Μέρη που πρέπει να μπουν στο radar σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση 11/6/2023 | 02:12

Η Αλβανία τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί στο στολίδι των Βαλκανίων. Η καλοκαιρινή πλευρά της είναι ένας πραγματικός παράδεισος, λόγω των αστραφτερών κρυστάλλινων νερών της και της προσιτής τιμής για όλους τους τύπους ταξιδιωτών. Επίσης, αν αγαπάς τις πεζοπορίες και τα βουνά, η Αλβανία θα σε εντυπωσιάσει! Αρκεί να έχεις ανοιχτό μυαλό και ένα πρόχειρο σχέδιο, ώστε να είσαι ready να βυθιστείς σε έναν πλούσιο πολιτισμό που ξεχωρίζει στην Ευρώπη.

Αν λοιπόν σχεδιάζεις ένα ταξίδι σε αυτόν τον αναπάντεχα υπέροχο προορισμό και ψάχνεις τα πιο όμορφα μέρη για να επισκεφθείς αλλά δεν έχεις ιδέα πού να πας στην Αλβανία, οι παρακάτω πληροφορίες θα σε καλύψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας και της περιπέτειας, τότε το χωριό Theth μπορεί να είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεφθείς στην Αλβανία. Αυτό το μικρό χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στις Αλβανικές Άλπεις είναι ιδανικό αν ψάχνεις για την καλύτερη πεζοπορία στη χώρα και μαγευτικά τοπία για να απολαύσεις.

Υπάρχουν δύο πεζοπορίες που πρέπει να κάνεις κατά την επίσκεψή σου στο Theth. Η πρώτη είναι η πεζοπορία προς το Μπλε Μάτι, η οποία σε οδηγεί μέσα από ένα δάσος, πάνω από ποτάμια και καταλήγει σε μια ζωντανή μπλε φυσική πηγή. Αυτή η πεζοπορία είναι εύκολη έως μέτρια και ιδανική αν δεν έχεις εμπειρία στην πεζοπορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη συνιστώμενη πεζοπορία είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στη χώρα και ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Αλβανίας: η πεζοπορία από το χωριό Theth προς τη Valbona! Το μονοπάτι αυτό ξεκινά από την κορυφή του χωριού Theth, κοντά στον Ξενώνα Gjelaj, και σε οδηγεί μέσα από τις Αλβανικές Άλπεις στην κορυφή με εκπληκτική θέα που κόβει την ανάσα. Θα χρειαστείς περίπου έξι με οκτώ ώρες για να το ολοκληρώσεις, αλλά θα χαρείς που το δοκίμασες!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @kieferswanson

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Pro tip: Βεβαιώσου ότι έχεις μαζί σου μετρητά, καθώς τα ΑΤΜ μπορεί να είναι δυσεύρετα και σχεδόν τα πάντα θα πρέπει να πληρωθούν με μετρητά!

Αν τα όμορφα τοπία είναι η αδυναμία σου τότε βάλε στo radar σου το Korçë και φρόντισε να περπατήσεις στο Pazari i Vjeter, το παλιό παζάρι της πόλης. Εκεί, μπορείς να θαυμάσεις το στυλ του παζαριού του 13ου αιώνα με τη μορφή παλαιών πλακόστρωτων δρόμων και αρχιτεκτονικής οθωμανικού τύπου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Albano Beqollari (@albanophotos)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν επισκεφθείς αυτή την περιοχή, μην παραλείψεις να περάσεις από το The Kooperativa, ένα καφέ με κομμουνιστικό θέμα που θα σου δώσει μια γεύση από την κομμουνιστική ιστορία της Αλβανίας από το 1944 έως το 1991.

Δοκίμασε το παραδοσιακή ρακή (rakia), που παρασκευάζεται από αποσταγμένο σταφύλι και είναι πολύ δημοφιλής στην Αλβανία. Μπορεί ακόμη και να πετύχεις κάποιον να πίνει ρακή με τον πρωινό του καφέ!

Το μέρος που πρέπει να μπει στο radar σου για τις διακοπές σου στην Αλβανία είναι αναμφισβήτητα η περιοχή που θα βρεις τις πιο εντυπωσιακές παραλίες, η Dhërmi. Θα απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα θα διασκεδάσεις στα καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ, όπως το φεστιβάλ Kala και το φεστιβάλ ION.

Με ειδυλλιακές παραλίες, μοντέρνα beach bars και θέα που μπορεί να σε κάνει να μη θέλεις να φύγεις ποτέ, η Dhërmi, είναι ένα hot spot για τους τύπους ανθρώπων που αναζητούν πάρτι και τα καλοκαιρινά vibes.

Pro tip: Βεβαιώσου ότι έχεις κάνει κράτηση αρκετά νωρίτερα, αν επισκεφθείς την πόλη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς τα ξενοδοχεία μπορεί να είναι κλειστά λόγω των φεστιβάλ που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η ομορφιά της Αλβανίας δεν περιορίζεται στη Dhërmi, αφού μία από τις ομορφότερες πόλεις σε όλα τα Βαλκάνια είναι το Μπεράτ, γνωστό ως "η πόλη των χιλίων παραθύρων". Κι αυτό γιατί πλήθος παράθυρων υπάρχουν στις προσόψεις των κτιρίων στην πλαγιά του λόφου, τα οποία είναι τόσο πυκνά συγκεντρωμένα μεταξύ τους.

Υπάρχουν πολλά τζαμιά της οθωμανικής εποχής και βυζαντινές εκκλησίες διάσπαρτες στην πόλη. Μια από τις καλύτερες οπτικές του Μπεράτ (Berati) είναι από τις όχθες του ποταμού Οσούμι που την διασχίζει.

Ενώ η απλή περιπλάνηση στο Μπεράτ είναι ένας υπέροχος τρόπος να περάσεις το χρόνο σου, η πόλη διαθέτει επίσης ένα σπουδαίο κάστρο του 13ου αιώνα στην κορυφή του λόφου, το οποίο αξίζει να επισκεφθείς για την εξαιρετική θέα. Υπάρχουν επίσης δύο ενδιαφέροντα μουσεία με μερικές συναρπαστικές τοπικές ενδυμασίες και αντικείμενα που εκτίθενται και μερικές υπέροχες εικόνες του 16ου αιώνα.

Τέλος, για τους λάτρεις της ιστορίας, η επίσκεψη στο νότιο τμήμα της χώρας για να δεις το Gjirokaster είναι απαραίτητη. Η πανέμορφη παλιά πόλη του είναι σκαρφαλωμένη στην πλαγιά ενός λόφου με θέα μια κοιλάδα και τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια του είναι γεμάτα από γραφικά κτίρια και ιστορικά μνημεία.

Με πάνω από 500 σπίτια και κτίρια που προστατεύονται και διατηρούνται ως πολιτιστικά μνημεία, το Gjirokaster είναι γεμάτο από υπέροχη αρχιτεκτονική. Είναι συχνά γνωστή ως η «πόλη της πέτρας» λόγω των χαρακτηριστικών τοπικών κεραμιδιών που μπορείς να δεις παντού.

Πάνω από το γραφικό Παλιό Παζάρι δεσπόζει το Κάστρο του Gjirokaster, που φημολογείται ότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε όλα τα Βαλκάνια. Ένα συναρπαστικό μέρος που μπορείς να επισκεφθείς είναι το υπόγειο καταφύγιο του κάστρου από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και ένα Μουσείο Οπλισμού που περιηγούνται οι επισκέπτες, παράλληλα με τις εντυπωσιακές οχυρώσεις και τα ερείπια 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Σήμερα

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Χτες

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Χτες

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Χτες

Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Προχτές

«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Προχτές

Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Προχτές

Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Πριν 3 μέρες

Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.