E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πως κατάφερε η Γαλλία να ρίξει τις τιμές

Οι απειλές που έπιασαν τόπο

Πως κατάφερε η Γαλλία να ρίξει τις τιμές
Φωτό αρχείου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η Γαλλία είδε τους δρόμους να γεμίζουν με διαδηλωτές, κυρίως για το συνταξιοδοτικό, αλλά και για την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, που έβλεπαν τις τιμές στα σούπερ μάρκετ να ανεβαίνουν με ρυθμούς πέρα από κάθε λογική.

Υπό το φόβο να ξαναβγούνε στους δρόμους από Σεπτέμβρη οι Γάλλοι στο δρόμο, και τη δημοτικότητα του Μακρόν να βρίσκεται στα τάρταρα, η κυβέρνηση ανέλαβε δράση για να πέσουν οι τιμές στα περισσότερα αγαθά πρώτης ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της χώρας, ότι από 1η Ιουλίου οι τιμές στα ράφια θα μειωθούν αισθητά χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, αλλά περιμένουν να το δούνε και στη πράξη.

Η Γαλλία είναι μέσα στη πρώτη τριάδα των χωρών που είδαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε αγαθά βασικά για ένα οικογενειακό προυπολογισμό, και η ανάγκη εύρεσης λύσης ήταν επιτακτική.

Ενδεικτικά η κατανάλωση των Γάλλων έπεσε 15%, σε επιπέδα πριν το 2009, ενώ 3 στις 10 οικογένειες αδυνατούσαν ακόμα και να τραφούν σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γάλλος υπουργός αφού είχε καλέσει σε διάλογο τις εφοδιαστικές αλυσίδες, τις βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων και τις μεταφορικές εταιρείες, όταν είδε ότι ήρθε σε αδιέξοδο, πήρε τον δρόμο των απειλών.

Με αρκετά επιβλητικό τρόπο, τους απείλησε ότι θα ανακτήσει αυτά που περιέγραψε ως «αδικαιολόγητα» κέρδη από εταιρείες τροφίμων με ειδικούς φόρους, εάν δεν μετακυλήσουν την πτώση των τιμών των πρώτων υλών στους καταναλωτές που ήδη αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα υπάρξουν έλεγχοι και θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους δεν τηρούν τους κανόνες», είπε ο υπουργός, αναφέροντας τα ζυμαρικά, τα πουλερικά και το λάδι ως μερικά από τα προϊόντα στα οποία θα μειωθούν οι τιμές.

Να τονίσουμε ότι η Γαλλία είναι πρώτη χώρα από τις ισχυρές οικονομίες που παρεμβαίνει στις τιμές των αγαθών, ενώ νωρίτερα τον δρόμο είχε ανοίξει η Ουγγαρία που επέβαλε υποχρεωτικές μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πιο παράξενη ληστεία: Προτιμούσε τη φυλακή παρά τη γυναίκα του

Σήμερα

«Προτιμώ τη φυλακή από το σπίτι μου»

Πόσα θα έδινες για το μέλλον του παιδιού σου; Η απάντηση στις ΗΠΑ μπορεί να σε σοκάρει

Σήμερα

Όσο ένα σπίτι κοστίζουν πλέον τέσσερα χρόνια σε κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο

Ποια είναι η Σάρα Χαλίφα, η γνωστή παρουσιάστρια που καταδικάστηκε σε θάνατο στην Αίγυπτο

Σήμερα

Από το «Mission Impossible» σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ναρκωτικών της Αιγύπτου

Η εποχή της μίας δουλειάς τελειώνει ‑ Και οι αριθμοί εξηγούν γιατί

Σήμερα

Η οικονομική ασφάλεια σήμερα μπορεί να σημαίνει δύο μισθούς από δύο δουλειές

Φινλανδία: Γιατί oι κάτοικοι της πιο ευτυχισμένης χώρας... δε χαμογελούν τόσο συχνά;

Σήμερα

Το μυστικό των Φινλανδών που ίσως δεν σκέφτηκες ποτέ

5 ιστορικές φωτογραφίες ‑ σύμβολα που αξίζουν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη προσοχή

Χτες

Μικρές σκηνές ζωής που, ακόμη κι αν τραβήχτηκαν έναν αιώνα πριν, μοιάζουν απροσδόκητα οικείες και ανθρώπινες

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

Χτες

Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.