E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκαριστική έρευνα: Αυξάνονται σύφιλη και βλεννόρροια, ύφεση στα κονδυλώματα

Σeξουαλική ζωή έχει το 20% των εφήβων από την ηλικία των 16 ετών

Σοκαριστική έρευνα: Αυξάνονται σύφιλη και βλεννόρροια, ύφεση στα κονδυλώματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/6/2023 | 08:13

Το 20% των εφήβων της Αττικής είχε ξεκινήσει τη σeξουαλική ζωή του από τα 16 ή και νωρίτερα. Από αυτούς, το 44,3% ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών και το 33% στα 15.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί διαπιστώνουν αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), ιδίως της σύφιλης και της βλεννόρροιας, ενώ παρατηρούν ύφεση των κονδυλωμάτων, ως αποτέλεσμα του έγκαιρου εμβολιασμού των εφήβων.

Καθώς όμως ο Ιούνιος σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού, της εποχής που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και ξεγνοιασιά και σημαίνει για όλους διακοπές, πάρτι και νέες γνωριμίες, η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) διεξάγει καμπάνια για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

Τα συγκεκριμένα νοσήματα αφορούν όλους τους σεξουαλικώς ενεργούς ανθρώπους, ακόμα και τους εφήβους που έχουν μόλις ξεκινήσει τη σeξουαλική τους ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΕΔΑΕ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος στιγματισμού των ατόμων που πάσχουν από τα νοσήματα αυτά, επισημαίνει πως πρόκειται για νοσήματα που αντιμετωπίζονται εύκολα και αποτελεσματικά από τον ειδικό γιατρό, που είναι ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος.

Προσθέτει επίσης, ότι και για τα νοσήματα αυτά, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, οπότε η ενημέρωση του πληθυσμού για τους τρόπους πρόληψης των ΣΜΝ είναι εξαιρετικά σημαντική.

«Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε μια σημαντική αύξηση των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, κυρίως της σύφιλης και της βλεννόρροιας. Στα κονδυλώματα, παρατηρείται μείωση της συχνότητάς τους μόνο στις χώρες αυτές όπου εφαρμόζεται σε μεγάλη κλίμακα ο εμβολιασμός έναντι της λοίμωξης από τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papillomavirus – HPV).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόσφατη, στην Ελλάδα, επέκταση του δωρεάν εμβολιασμού για τον HPV –εκτός από τα κορίτσια– και στα αγόρια 9-18 ετών, μπορεί να συμβάλει στη μείωση των κονδυλωμάτων και στη χώρα μας», ανέφερε η Καθηγήτρια Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας από την Α’ Κλινική Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων του νοσοκομείου «Αντρέας Συγγρός» και Ταμίας της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) Ηλέκτρα Νικολαΐδου.

Πρόσθεσε ότι «τα ΣΜΝ αφορούν όλο τον σεξουαλικώς ενεργό πληθυσμό, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή συμπεριφοράς. Γι’ αυτό εμείς, ως ΕΔΑΕ, διεξάγουμε αυτήν την καμπάνια γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να αφυπνίσουμε το κοινό. Μάλιστα, καθώς παρατηρούμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας έναρξης της σeξουαλικής ζωής μειώνεται, είναι ουσιώδες να ενημερώσουμε και να προφυλάξουμε ειδικότερα τους νέους μας».

Η καμπάνια κάνει αναφορά στις συχνότερες ασθένειες που μεταδίδονται σeξουαλικά, όπως κονδυλώματα, έρπης, τέρμινθος κλπ, και παραπέμπουν στον ειδικό γιατρό, τον δερματολόγο – αφροδισιολόγο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατέβασαν ταχύτητα οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Πριν 8 ώρες

Σταθερά σε ανοδική τροχιά οι γονικές παροχές

Νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης με αυξημένη μεταδοτικότητα – Τι δείχνουν τα πρώτα δεδομένα

Πριν 8 ώρες

Καταγράφεται ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας

«Θα λες ψέματα μέχρι να πεθάνεις»: 43χρονη δήμαρχος καταδικάστηκε για βiασμό 16χρονου

Πριν 8 ώρες

Η Μίστι Ρόμπερτς αντιμετωπίζει πολυετή ποινή φυλάκισης για τη σeξουαλική επίθεση τον Ιούλιο του 2024 σε πισίνα-πάρτι

Απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ από το Ιράν ‑ «Ο πρόεδρος γέλασε τελευταίος», ανέφερε ο Χέγκσεθ

Πριν 8 ώρες

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ

Πόλεμος ΗΠΑ‑Ιράν: Σοκ από τα επίσημα στοιχεία ‑ Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα

Χτες

Επίσημη καταγραφή θυμάτων στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Συρία: Πύραυλος καρφώθηκε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία – Έσπευσαν για selfies οι κάτοικοι

Χτες

Πανικός στο Καμισλί από το βλήμα που έπεσε μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία

Ιρανικά drones Shahed – Ο ήχος του «μοτοποδηλάτου» που σπέρνει τον τρόμο – Τι να κάνετε αν το δείτε

Χτες

Γιατί δεν πρέπει να πλησιάζετε στα παράθυρα και ποιος είναι ο «κανόνας των δύο τοίχων»

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Χτες

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Χτες

Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Εύβοια: 43χρονος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Χτες

Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Αυλωναρίου Ευβοίας

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Χτες

Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.