E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μύκονος: Επιχειρηματίες γκρεμίζουν μόνοι τους τις παράνομες κατασκευές στις παραλίες

Πριν τις κατεδαφίσει το κράτος

Μύκονος: Επιχειρηματίες γκρεμίζουν μόνοι τους τις παράνομες κατασκευές στις παραλίες
Φωτογραφία από jimmy teoh/Pexels/Αρχείου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/6/2023 | 13:01

Γιατί προτιμούν να πληρώνουν οι ίδιοι μπουλντόζες για να καταστρέψουν τα beach bars που έχτισαν δίπλα στη θάλασσα

Ονόμος και η τάξη έχουν αρχίσει να επιστρέφουν σταδιακά στο νησί της Μυκόνου όσον αφορά τις αυθαίρετες κατασκευές μεγάλων και γνωστών beach bars που έφθαναν στην κυριολεξία δίπλα στη θάλασσα. Πλέον βρισκόμαστε στο σημείο που σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων να γκρεμίζουν τα παράνομα κτίσματα, ώστε να μην περιμένουν τις αρχές να το πράξουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταίο σχετικό παράδειγμα είναι η κατεδάφιση επέκτασης beach bar που βρίσκεται στην γραφική παραλία Ελιά του νησιού. Οι ιδιοκτήτες του, πλήρωσαν μπουλντόζες και εργατικό προσωπικό προκειμένου να αποσύρει την κατασκευή που είχε κριθεί ότι αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης στην περιοχή Πάνορμος ξηλώθηκαν οι αυθαίρετες κατασκευές γνωστού εστιατορίου και η παραλία αποδόθηκε και πάλι στους λουόμενους που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους εκεί, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσο να ανεβάζει σχετική φωτογραφία στο Twitter γράφοντας πως: «Η παραλία αποδόθηκε στους πολίτες. Η ανομία ηττήθηκε».

Την ίδια ώρα σε μια άλλη επιχείρηση εστίασης στην Ψαρρού, έχει ολοκληρωθεί πλέον η κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων και της πέργκολας που στηνόταν, ενώ έχουν απομακρυνθεί και τα μπάζα. Ένα άλλο τμήμα της επιχείρησης εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο δικαστικής κρίσης και παραμένει μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση που η Δικαιοσύνη κρίνει και την συγκεκριμένη κατασκευή ως αυθαίρετη, τότε οι επιχειρηματίες θα επιλέξουν και πάλι να γκρεμίσουν μόνοι τους όσα έχτισαν. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνονται οι διαδικασίες και άρα το κατάστημα εστίασης μπορεί και πάλι να λειτουργήσει πολύ συντομότερα, καθώς η κάθε ημέρα δουλειάς σε τέτοιες επιχειρήσεις αποφέρει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ιδίως την καλοκαιρινή σεζόν. Παράλληλα εάν το γκρέμισμα γίνει οργανωμένα, τότε μπορείς να εκμεταλλευτείς και πάλι τα δομικά υλικά για κάποια άλλη κατασκευή ή ακόμη και να τα μεταπουλήσεις.

Γενικώς δείχνει ότι κάτι αλλάζει στη Μύκονο τον τελευταίο καιρό, κάτι που μεταξύ άλλων οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει βούληση να γίνει κάτι τέτοιο. Εδώ και περίπου δύο μήνες έχει αναλάβει ως Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου ο κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου που δείχνει αποφασισμένος να τηρήσει πλήρως τον νόμο έναντι των πάσης φύσεως συμφερόντων. Μιλώντας στο Newsbeast έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: «Φέρτε μου Πρωτόκολλα Κατεδαφίσεως και θα γκρεμίσω ο,τιδήποτε περιγράφεται σε αυτά! Τα αστεία με τη Μύκονο τελειώσανε». Παράλληλα είχε στείλει μήνυμα σε όσους εμπλέκονται με την επονομαζόμενη «μαφία της Μυκόνου», πως η ανομία σταματάει εδώ. Ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας, ωστόσο δηλώνει ότι δεν φοβάται κανέναν, ούτε έχει δεχθεί απειλές.

«Εμένα με καλοπληρώνει η πολιτεία για να μην φοβάμαι και να μάχομαι, όχι για να κρύβομαι» σημειώνει. Έχει αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου, παραδέχεται πως υπήρχαν επίορκοι αστυνομικοί στο νησί των Ανέμων που «πλέον όμως είναι ακίνδυνοι» και υπογραμμίζει με νόημα ότι «η μαφία δημιουργείται όταν υπάρχει κενός κρατικής εξουσίας, είτε με την έλλειψή της, είτε με τη διαφθορά». Μάλιστα η Μύκονος αποτελεί μονάχα την αρχή του τέλους για τις αυθαιρεσίες, καθώς η παραγγελία που έχει λάβει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, είναι να επιληφθούν οι Αρχές και στα άλλα Κυκλαδονήσια. Σειρά μετά τη Μύκονο θα πάρει η Ίος όπου και εκεί αναμένεται να δούμε μπουλντόζες να γκρεμίζουν παράνομες κατασκευές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

Σήμερα

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.