E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τουρκία: Μπορεί ο Ερντογάν να φιμώσει 15 εκατ. χρήστες του Twitter;

Στο top 10 των χωρών που χρησιμοποιούν το εν λόγω μέσο κοινωνική δικτύωσης η Τουρκία

Τουρκία: Μπορεί ο Ερντογάν να φιμώσει 15 εκατ. χρήστες του Twitter;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ερντογάν, να απαγορεύσει τη χρήση των social media και δη του Twitter. Ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει μετατραπεί σε όπλο κατά του Τούρκου ηγέτη, καθώς αποτέλεσε τη φωνή των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ, αλλά και το μέσο για τις αποκαλύψεις των σκανδάλων διαφθοράς στα οποία εμπλέκεται ο ίδιος ο Ερντογάν και οι γιοι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δέκα ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη γείτονα, ο Ερντογάν ενώπιον του πλήθους κατά τη διάρκεια προκελογικής συγκέντρωσης, δήλωσε: «Θα απαγορεύσουμε το Twitter. Καθόλου δεν με νοιάζει τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Τότε θα δουν τη δύναμη της Τουρκίας».

Οι αντιδράσεις, τόσο από τα πολιτικά κόμματα εντός της Τουρκίας –μέχρι και ο Πρόεδρος Γκιουλ αντέδρασε–, όσο και της Δύσης, η οποία καταδίκασε την προσπάθεια για επιβολή λογοκρισίας, ήταν έντονες και μαζικές.

Το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα χαρακτήρισε δικτάτορα τον Ερντογάν και παράνομο το κλείσιμο του Twitter. H Ένωση των Δικηγορικών Συλλόγων της Τουρκίας κατέθεσε ένσταση για το εν λόγο ζήτημα. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη νομική βάση για τον αποκλεισμό του Twitter, γεγονός που είναι αντίθετο με την  Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την ελευθερία της έκφρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια χώρα όμως, στην οποία εκτιμάται ότι πάνω από 15 εκατ. χρησιμοποιούν το Τwitter για να εκφραστούν, καταχωρώντας την Τουρκία στη λίστα με τις 10 χώρες που το χρησιμοποιούν πιο πολύ, πώς οι χρήστες μπορούν να δεχτούν τη φίμωσή τους;

Η Wall Street Journal γράφει ότι ήδη οι χρήστες έχουν βρει τρόπους να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα μέσω του εικονικού ιδιωτικού δικτύου, το VPN, το οποίο λειτουργεί σε ένα κανάλι το οποίο δεν είναι δημόσιο. Επίσης, πολλοί χρησιμοποιούν το πρόγραμμα Tor,  το οποίο χρησιμοποιεί servers από όλο τον κόσμο και έτσι δεν εμφανίζεται η τοποθεσία του υπολογιστή.

Παράλληλα, το Τwitter συμβουλεύει τους χρήστες του να στέλνουν τα tweets που θέλουν χρησιμοποιώντας γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε στη WSJ ότι η απαγόρευση της πρόσβασης στο Twitter δεν πρόκειται να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι θα βρεθεί μια λύση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ρολόι που «ήταν εκεί» όταν γράφτηκε ιστορία: Χτύπησε στους ρυθμούς του Michael Jackson

Σήμερα

Πόσο αξίζει ένα κομμάτι από την κορυφή της μουσικής;

Οι συνήθειες που «προδίδουν» υψηλό IQ: Τι αποκαλύπτει η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σήμερα

Δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι: Πώς σκέφτονται και λειτουργούν στην καθημερινότητα τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη

Ο πίνακας που... έκρυβε μυστικά: Το πριν και το μετά

Σήμερα

Ένα οικογενειακό πορτρέτο τροποποιήθηκε για να καλύψει έναν σκλάβο έφηβο που πόζαρε μαζί με τα παιδιά της οικογένειας

Ο πρώτος διάσημος masterchef ήταν στην Ελλάδα της αρχαιότητας

Σήμερα

Τι κάνει έναν διάσημο σεφ, διάσημο; Ποιος επηρέασε ποιον και πώς φτάνουμε στην αρχαία Ελλάδα

Τι πραγματικά συμβαίνει αν δεν βάλεις το κινητό σου σε «λειτουργία πτήσης» όταν πετάς

Χτες

Οι ειδικοί της αεροπορίας εξηγούν γιατί η προειδοποίηση της καμπίνας δεν είναι απλώς τυπική και τι μπορεί να διαταράξει η αμέλεια σου

Όταν την είπαν «άσχημη» μπροστά σε όλους: Η απάντηση της Γεωργίας Βασιλειάδου που σίγησε την αίθουσα

Χτες

Η ατάκα-θρύλος που μετατράπηκε σε μάθημα αξιοπρέπειας και σφράγισε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.