E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δυτική όχθη: «Λουτρό αίματος» στη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση εδώ και 20 χρόνια

Γιατί επιτέθηκε στη Δυτική Όχθη το Ισραήλ

Δυτική όχθη: «Λουτρό αίματος» στη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση εδώ και 20 χρόνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 3/7/2023 | 18:16

Σε λουτρό αίματος εξελίσσεται η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη αφού μέχρι τώρα φαίνεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι σε μία ανάπτυξη δυνάμεων η οποία χαρακτηρίζεται από στρατιωτικές πηγές ως η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών.

Όπως αναφέρει το CNN, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι ξεκίνησαν μια «εκτεταμένη αντιτρομοκρατική προσπάθεια στην περιοχή της πόλης Τζενίν και του στρατοπέδου Τζενίν», πλήττοντας «τρομοκρατικές υποδομές«, σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Κάτοικοι της Τζενίν δήλωσαν στο CNN ότι άκουσαν εκρήξεις και σφοδρούς πυροβολισμούς στην περιοχή, ενώ βίντεο από τη σκηνή έδειχνε τραυματισμένους Παλαιστίνιους να μεταφέρονται με ασθενοφόρο στο κυβερνητικό νοσοκομείο της Τζενίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τους τραυματίες, 10 είναι «σε σοβαρή κατάσταση», ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Mahmoud al-Saadi, διευθυντής της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στην Τζενίν, δήλωσε ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι «σοβαροί και στο άνω μέρος του σώματος», προσθέτοντας ότι η διαδικασία μεταφοράς των τραυματιών ήταν δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέντε από τους νεκρούς ήταν έφηβοι, ανέφερε το υπουργείο. Ένας ένατος Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης σε ξεχωριστό περιστατικό, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Γιατί το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεση

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει το BBC, η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ έχει ως στόχο τις Ταξιαρχίες της Τζενίν, μια χαλαρή ένωση νεαρών κυρίως ενόπλων που βρίσκονται εντελώς εκτός του ελέγχου της Παλαιστινιακής Αρχής. Το Ισραήλ λέει ότι είναι υπεύθυνες για την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε σήμερα το πρωί ένα infographic που δείχνει πού έχουν γίνει αρκετές από αυτές τις επιθέσεις τον τελευταίο χρόνο περίπου. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μέσα στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Αυτό που στοχεύουν αυτοί οι άνθρωποι είναι η κατοχή - και αυτό περιλαμβάνει τον ισραηλινό στρατό, αλλά και τους εβραϊκούς οικισμούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ισραηλινοί πολίτες που ζουν εκεί, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, γίνονται συχνά στόχος αυτών των ενόπλων. Το Ισραήλ αμφισβητεί ότι οι εβραϊκοί οικισμοί, που δημιουργήθηκαν από τότε που κατέλαβε τη Δυτική Όχθη το 1967, είναι παράνομοι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε στα 79 της χρόνια η σπουδαία ηθοποιός Νταϊάν Κίτον

Χτες

Η βραβευμέμένη με Όσκαρ ηθοποιός ήταν γνωστή για τους ρόλους της σε επιτυχημένες ταινίες

Συνομιλία Τραμπ ‑ Ζελένσκι: Συζητήσεις για πιθανή αποστολή πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία

Χτες

H Ουκρανία ζητά στρατηγική ενίσχυση με αμερικανικά όπλα – Ο Πούτιν προειδοποιεί για «νέο στάδιο κλιμάκωσης»

Τεράστιες απώλειες στα κρυπτονομίσματα μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ

Χτες

Η κλιμάκωση της ρητορικής μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας προκάλεσε σοκ στις αγορές, πλήττοντας τις μετοχές, το πετρέλαιο και τα κρυπτονομίσματα

Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα και κηρύττει επιστρατεύση: Φόβοι για νέο εμφύλιο πόλεμο στη Γάζα

Χτες

Η δολοφονία δύο επίλεκτων μελών της Χαμάς από την φατρία Ντούγκμους, που δραστηριοποιείται στη Γάζα, κινητοποίησε την παλαιστινιακή οργάνωση, που θέλει να ανακτήσει τον έλεγχο στις γειτονιές

Νέα Ζηλανδία: Βουλευτές Μαορί χόρεψαν ξανά haka μέσα στη Βουλή – Διεκόπη η συνεδρίαση

Χτες

O πρόεδρος της Βουλής φώναζε «όχι, όχι αυτό. Μου είχατε πει ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο», και διέκοψε τη συνεδρίαση.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Χτες

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ιαπωνία: Τα λείψανα 6χρονης που παρασύρθηκε από το τσουνάμι βρέθηκαν μετά από 14 χρόνια

Χτες

Η ταυτοποίηση των λειψάνων έγινε μέσω DNA και οδοντιατρικών αναλύσεων

Ανατιμήσεις και στα ψάρια – Διαμαρτύρονται οι καταναλωτές – Πόσο κοστίζουν το κιλό

Χτες

«Η Βαρβάκειος παρουσιάζει ανταγωνιστικές τιμές, κυρίως λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης επιχειρήσεων στον ίδιο χώρο»

Ισραήλ: Επιζών από τη σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova, αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Χτες

Δεν κατάφερε να αντέξει το ψυχολογικό βάρος από όσα αντιμετώπισε στις 7 Οκτωβρίου 2023 ο Ρόεϊ Σάλεβ

Πάτρα: Γονείς παράτησαν τον 17χρονο αυτιστικό γιο τους σε ίδρυμα

Χτες

Αδιαφορία γονέων για παιδί με αυτισμό στην Πάτρα προκαλεί έντονη ανησυχία

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Χτες

Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.