E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πως οι καύσωνες και η κλιματική αλλαγή, διαμορφώνουν το νέο τουριστικό τοπίο

Κινδυνεύει η Μεσόγειος

Πως οι καύσωνες και η κλιματική αλλαγή, διαμορφώνουν το νέο τουριστικό τοπίο
φωτό αρχείου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για εδραίωση καλοκαιριών με 40 βαθμούς και άνω για τις χώρες της Μεσογείου, και με ακραίες θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου, πολλά από αυτά που ξέρουμε ως δεδομένα φαίνονται να ανατρέπονται.

Τουριστικοί οργανισμοί και ειδικοί προειδοποιούν τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Μάλτα πως οι ταξιδιώτες αλλάζουν τις συνήθειες τους εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον επιλέγουν προορισμούς που είναι πιο δροσεροί, βλέπε Γαλλία, και κεντρική Ευρώπη, μέχρι και Νότια Αφρική, ενώ αλλάζουν και τους μήνες που ταξιδεύουν, με την άνοιξη να ανεβαίνει σε ζήτηση και το φθινόπωρο να ακολουθεί.

Πολλοί τουρίστες έχουν ανησυχήσει από την κλιματική αλλαγή, βλέπουν πως πολλές από τις επιλογές που είχαν, πλέον γίνονται δυσκολότερες εώς ανυπόφορες λόγων του καύσωνα, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η ετοιμότητα της χώρας να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εικόνες από δασικές πυρκαγιές στις χώρες της Μεσογείου φαίνεται πως έχουν κάνει ζημιά στις κρατήσεις, αφού σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πότε θα επισκεφθούν μια χώρα, με σκοπό να μην πέσουν στη περίοδο των πυρκαγιών που κάθε χρόνο γίνεται και πιο έντονη και επικίνδυνη.

Στα μέσα της Μεγάλης Βρετανίας κυκλοφορούν οι ειδήσεις πως οι τουρίστες χρειάστηκε να διακομισθούν σε νοσοκομείο εξαιτίας της ζέστης. Όπως έγινε και στη χώρα μας, με μία τουρίστρια που λιποθύμησε στην Ακρόπολη, αλλά και στη Σαρδηνία με ομάδα τουριστών που χρειάστηκαν ελικόπτερο μετά από λιποθυμικά επεισόδια.

Στην Ισπανία, φέτος για πρώτη φορά, παρατηρήθηκε μείωση στις κρατήσεις στα νότια της χώρας, και αύξηση στις κρατήσεις στα βόρεια όπου η διαφορά στη θερμοκρασία φτάνει τους 3-4 βαθμούς.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε καθ’ οδόν για το νοσοκομείο: Το σπαρακτικό τέλος του «μάστορα» της κωμωδίας που μας έκανε να γελάμε μια ζωή

Σήμερα

Ο άνθρωπος που πίστευε πως το γέλιο είναι υγεία, έφυγε ξαφνικά, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία θεατρική κληρονομιά και μια ζωή αφιερωμένη στο σανίδι

Πόλεμοι, μάγισσες και νόθα παιδιά: Το πιο τοξικό βασιλικό σόι ever

Σήμερα

Όταν η οικογένεια του γαμπρού γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης

Το «Δόγμα Ντονρόε»: Οι 6 χώρες που απειλει ο Τραμπ

Σήμερα

H επιθετική μετεξέλιξη του Δόγματος Μονρόε

Το INTERVIEW επέστρεψε πιο επίκαιρο από ποτέ ‑ Οι δημιουργοί του μας μιλούν για την παράσταση

Προχτές

Η Θεατρική Ομάδα «Εμείς» μιλά για την παράσταση που δεν έπαψε ποτέ να μας αφορά

Σε πληρώνουν για νέο ξεκίνημα! Οι μικρές πόλεις της Ευρώπης που δίνουν μέχρι €20.000 για να μετακομίσεις

Προχτές

Ιταλικά χωριά, ισπανικές κοινότητες και σκωτσέζικα νησιά προσφέρουν έως και €20.000 για νέους κατοίκους

Πούλησε ποτέ η Δανία νησιά της στις ΗΠΑ;

Προχτές

Για να πάμε πίσω στο χρόνο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.