E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μilliyet για τη φωτιά στη Ρόδο: «Στεκόμαστε δίπλα σου Ελλάδα»

«Δεν ξεχνάμε πως οι Έλληνες μας βοήθησαν την πιο δύσκολη στιγμή»

Μilliyet για τη φωτιά στη Ρόδο: «Στεκόμαστε δίπλα σου Ελλάδα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/7/2023 | 10:02

Mε πρωτοσέλιδο τίτλο: «To Nefes στην Ρόδο» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μilliyet, αναφέρεται στη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ρόδο.

Ήδη από το Σάββατο το ελικόπτερο «Nefes» (=Aνάσα) και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες κατάσβεσης. Να σημειωθεί πως το πυροσβεστικό ελικόπτερο T-70 «Νefes» κατασκευάστηκε από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία με εθνικούς πόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο επίσης, με τον ελληνικό τίτλο: «Στεκόμαστε δίπλα σου», η εφημερίδα σημειώνει τη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία ως ανταπόδοση στην ελληνική συμπαράσταση μετά τους φονικούς σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου στη χώρα. «Στεκόμαστε δίπλα σου με όλη μας την καρδιά, καθώς δεν ξεχνάμε πως οι Έλληνες μας βοήθησαν την πιο δύσκολη στιγμή» γράφει μεταξύ άλλων τον άρθρο της εφημερίδας.

Μιλώντας στην Milliyet o Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο Σαλίμ Κιρτζιαλαλί, αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που μαίνονται στο νησί και την πετυχημένη επιχείρηση εκκένωσης που προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές. Σύμφωνα με τον ίδιο όλοι οι Τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν από το νησί, ενώ έκανε γνωστό πως : «τουρκικά αεροδρόμια έχουν ανοίξει για υποστήριξη».

Το δημοσίευμα σημειώνει τη συμμετοχή δύο τουρκικών πλοιαρίων, που εκτελούν δρομολόγια από τη Ρόδο προς τα απέναντι τουρκικά παράλια, στις επιχειρήσεις εκκένωσης. Οι καπετάνιοι Xακάν Ντουρτσάν και Αλί Οζέρ μίλησαν στην εφημερίδα για τα δραματικά γεγονότα και πως όλοι οι τουρίστες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα επίσης η εφημερίδα Aksam, με τίτλο: «Διαφυγή από την Ρόδο», αναφέρεται διεξοδικά στις επιχειρήσεις εκκένωσης που λαμβάνουν μέρος στο νησί, τόσο για την κατάσβεση των πυρκαγιών όσο και για την ασφαλή απομάκρυνση ντόπιων και τουριστών από τα πύρινα μέτωπα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήνυση κατά του Charlie Hebdo για σκίτσο που σατιρίζει την τραγωδία του Κραν Μοντανά

Πριν 8 ώρες

Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών

Νέες ταυτότητες: Μπλακ άουτ στην πλατφόρμα – Υπομονή για ραντεβού από το… καλοκαίρι

Πριν 8 ώρες

Έλλειψη ραντεβού παρατηρείται στην ψηφιακή πλατφόρμα

Xωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα και αύριο λόγω 48ωρης απεργίας

Πριν 8 ώρες

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα ταξί στην Αττική, λόγω της νέας απεργίας των αυτοκινητιστών.

Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ ‑ Είναι παράτυπο, απαντά

Πριν 8 ώρες

`Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω` είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

Καιρός: Τελειώνει το τσουχτερό κρύο, άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από τα κανονικά

Πριν 8 ώρες

Κολυδάς, Τσατραφύλλιας και Καλλιάνος εξηγούν την εξέλιξη του καιρού

Τα Best of της 16ης αγωνιστικής στη Super League: Γκολ, Ασίστ και Αποκρούσεις

Χτες

Δείτε τα καλύτερα Γκολ, τις Ασίστ και τις Αποκρούσεις του διημέρου

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Χτες

«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Χτες

Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Χτες

Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Χτες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.