E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πέθανε ο τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς, τα τραγούδια του μεσουράνησαν στα 90s

Οι μεγάλες επιτυχίες του και η πορεία του

Πέθανε ο τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς, τα τραγούδια του μεσουράνησαν στα 90s
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 26/7/2023 | 11:16

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του '90, με τα τραγούδια του "Νόμιζα" και "Μπαλάντα" να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η είδηση έγινε γνωστή, μέσω των social media, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του με αναρτήσεις στον λογαριασμό του καλλιτέχνη.

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του '90, με τα τραγούδια του "Νόμιζα" και "Μπαλάντα" να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Και τα δύο εμπεριέχονταν στον δίσκο του με τίτλο "Στους καιρούς τους πονηρούς".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Τσουκαλάς

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1963. Σύμφωνα με τη wikipedia, το 1992 ξεκίνησε στον χώρο της δισκογραφίας ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής υπογράφοντας το πρώτο του συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD με τον γενικό τίτλο "Στους καιρούς τους πονηρούς", το οποίο υπογράφει ως δημιουργός (στίχοι-μουσική) και ερμηνευτής, καθώς και ως υπεύθυνος καλλιτεχνικός επιμελητής της παραγωγής. Το cd αυτό γνωρίζει επιτυχία τόσο σε κριτικές από τα ΜΜΕ, όσο και σε πωλήσεις.

Μέσα σε ένα εξάμηνο, κατατάσσεται στα top ten των ραδιοφώνων, αλλά και των πωλήσεων ανεβαίνοντας μέχρι και την 4η θέση στην δεκάδα, όπως προκύπτει από τα μεγαλύτερα και έγκυρα δισκοπωλεία στην Ελλάδα (Metropolis, philodisk, Music Corner, Juke Box, Music & Video Center, Discoball, Music Shop).)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τραγούδι "Νόμιζα" συμπεριλήφθηκε σε πολλές συλλογές και άλλων δισκογραφικών εταιρειών, με σημαντικότερη τον "Χρυσό Τριπλό" της Sony Music.

Το 1993 προτάθηκε στην τελική πεντάδα και σε τρεις τομείς των Μουσικών Βραβείων Popcorn, κατόπιν ψηφοφορίας των ΜΜΕ αλλά και του κοινού σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το 1994 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του cd από τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, το οποίο ομοίως υπογράφει ως συνθέτης-στιχουργός και ερμηνευτής, με τον γενικό τίτλο "Μια καινούργια μέρα", με παρόμοια επιτυχία και σχεδόν άμεσα συμπεριλαμβάνεται και πάλι στα top ten των ραδιοφώνων αλλά και των πωλήσεων, με το ομώνυμο τραγούδι να ξεχωρίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1996 κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία LYRA, ένα συλλεκτικό cd single που περιέχει τις επιτυχίες από τα δύο προηγούμενα cds και δύο επιπλέον ανέκδοτα τραγούδια.

Το χρονικό διάστημα 1996 - 1998, παρακολουθεί ειδικές σπουδές και σεμινάρια στην Ελλάδα και την Αγγλία (Preston) στον τομέα της μουσικής παραγωγής, του μουσικού προγραμματισμού, της ηχοληψίας και του marketing δισκογραφίας. Τότε, κάνει στροφή στην καριέρα του και στρέφει την προσοχή του σε νέους καλλιτέχνες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της εκάστοτε παραγωγής.

Το 1999 σε συνεργασία με τις "Ελληνικές Μουσικές Εκδόσεις", την Next records και την BMG, ως υπεύθυνος της επιμέλειας παραγωγής υπέγραψε το cd "Φυσάει αέρας", με ερμηνευτή τον νεοεμφανιζόμενο Χρήστο Μυλωνά, και σε διανομή της Sony Music.

Το 2000 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Όμιλο "Μουσικοεκδοτική", αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η σύσταση της δισκογραφικής εταιρείας του Ομίλου (M-Records), της οποίας ανέλαβε την θέση του Υπευθύνου Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου, αναλαμβάνοντας και νέα καθήκοντα όπως την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση συναυλιών.

Μέσα από την M-Records ως Υπεύθυνος Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου και ως υπεύθυνος της επιμέλειας παραγωγής, υπέγραψε το cd "Σαν Ανεμος", που είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Χρυσώς Σταματοπούλου, αδελφή της Μαντώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατιμήσεις κατά 12% σε φρούτα και λαχανικά στα σούπερ μάρκετ κρατούν «ζωντανό» τον πληθωρισμό

Σήμερα

Σε χαμηλό επταμήνου καταγράφεται ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αξιοσημείωτες είναι οι ανατιμήσεις σε φρούτα και λαχανικά

Θερμαϊκός: Νέα έξαρση φυτοπλαγκτόν καλύπτει τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα

Έχει καλυφθεί μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου

Καλαμάτα: Με GPS, κοριούς και ψεύτικα προφίλ παρακολουθούσε τη Βασιλική ο 41χρονος

Σήμερα

Ζητούσε καθημερινά και επίμονα από τον σύζυγό της έναν ειρηνικό χωρισμό

Πανζουρλισμός για Σπανούλη: Έπεσε το σάιτ της ΚΑΕ Αρης όταν ανακοινώθηκε ο «Kill Bill»!

Σήμερα

Η εποχή Βασίλη Σπανούλη στον Αρη ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο

Καλλιάνος ‑ Κακοκαιρία express και μετά 36άρια ‑ Ποιες περιοχές θα είναι στο «κόκκινο»

Σήμερα

Μπόρες και καταιγίδες από την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται από το Σάββατο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σαλάτα γνωστής εταιρείας ‑ Μην την καταναλώσετε

Σήμερα

Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας

Σήμερα

Τα δύο αδελφάκια βρίσκονται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχοντας δίπλα τους ειδικούς για ψυχολογική υποστήριξη και φροντίδα

ΗΠΑ: Νεκρή influencer σε ξενοδοχείο πολυτελείας ‑Κυκλοφορούσε γυμνή στο λόμπι ‑ Το ασυνήθιστο βίντεο

Σήμερα

Eίχε ταξιδέψει στη Βραζιλία προκειμένου να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση.

«Ξαναχτύπησε» ο Κάμελ στον Βόλο: Επίθεση σε βάρος του κατήγγειλε διερχόμενος πεζός στα Παλαιά

Σήμερα

Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές από παλαιότερες υποθέσεις και έχει απασχολήσει επανειλημμένα για παραβατική συμπεριφορά και επιθέσεις κυρίως σε βάρος γυναικών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.