E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νεκροί στην Τυνησία: Παρατημένοι χωρίς νερό και φαγητό ‑ Ανάμεσά τους και παιδιά

Οι αρχές της Τυνησίας οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στην έρημο και τους παράτησαν εν μέσω καύσωνα για να πεθάνουν βασανιστικά

Νεκροί στην Τυνησία: Παρατημένοι χωρίς νερό και φαγητό ‑ Ανάμεσά τους και παιδιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 10/8/2023 | 10:57

Τα άψυχα σώματα 27 μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, βρέθηκαν από την Τρίτη σε περιοχή της ερήμου στη μεθόριο Τυνησίας – Λιβύης, σύμφωνα με λιβυκή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τους παράτησαν

Οι τυνησιακές αρχές παράτησαν τους ανθρώπους αυτούς στα σύνορα εν μέσω καύσωνα χωρίς νερό, ούτε τροφή, ούτε φάρμακα, τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο η λιβυκή Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την ίδια πηγή, οι τυνησιακές αρχές οδηγούν ανθρώπους στην απομακρυσμένη περιοχή της ερήμου στα σύνορα και τους εγκαταλείπουν στην τύχη τους.

Κατά δημοσιεύματα σε λιβυκά ΜΜΕ, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται παιδιά. Οι εθνικότητες των θυμάτων δεν είναι γνωστές ως τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καταγγελίες πως οι τυνησιακές αρχές μεταφέρουν μετανάστες στα σύνορα με τη Λιβύη (ανατολικά) και με την Αλγερία (δυτικά) και τους εγκαταλείπουν στην τύχη τους προκαλούν ολοένα εντονότερη ανησυχία σε διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ.

Εκτιμάται πως τουλάχιστον 200 άνθρωποι διασώθηκαν τον Ιούλιο. Στις αρχές του μήνα ο ΟΗΕ κάλεσε «να σταματήσουν οι απελάσεις» αυτές.

Μαζικές απελάσεις

Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα σε μαζικές απελάσεις εκατοντάδων μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο από την Τύνιδα, ανάμεσά τους παιδιά και έγκυες, που αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις περπατώντας σε επικίνδυνες συνθήκες.

Η Τυνησία μοιάζει να έχει διαδεχθεί τη Λιβύη, να έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της προσπάθειας χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, να φθάσουν στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εχθρότητα έναντι των μεταναστών στη χώρα της βόρειας Αφρικής εντάθηκε μετά την ομιλία την 21η Φεβρουαρίου του τυνήσιου προέδρου Κάις Σάγεντ με την οποία καταδίκασε την έλευση «ορδών μεταναστών», οι οποίες κατ’ αυτόν πήγαν στη χώρα για να «αλλοιώσουν τη δημογραφική της σύνθεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δαιμονοποίηση

Τους κατηγόρησε πως ασκούν «βία», διαπράττουν «εγκλήματα» και επιδεικνύουν «απαράδεκτη συμπεριφορά».

Εκτοτε, εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες έχασαν τις δουλειές τους στον ανεπίσημο τομέα, όποια στέγη είχαν βρει, ενώ καταγράφηκαν δεκάδες επιθέσεις εναντίον τους σε όλη τη χώρα. Σε επεισόδια αυτής της φύσης έχουν σημειωθεί δυο θάνατοι μέχρι σήμερα.

Η κατάσταση για τους μετανάστες στη γειτονική Λιβύη, όπου ο εμφύλιος πόλεμος ακόμη δεν έχει τερματιστεί, δεν είναι λιγότερο επισφαλής: ΜΚΟ καταγγέλλουν πως βρίσκονται αντιμέτωποι με κινδύνους όπως να υποστούν βασανιστήρια, να μετατραπούν σε σκλάβους ή να γίνουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Πριν 10 ώρες

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Πριν 10 ώρες

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Πριν 10 ώρες

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Πριν 10 ώρες

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Πριν 10 ώρες

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Τροχαίο στον Κηφισό: Ανετράπη φορτηγό έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Πριν 10 ώρες

Στο «κόκκινο» η κίνηση λόγω τροχαίου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Πριν 10 ώρες

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Πριν 10 ώρες

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

Κακοκαιρία BYRON: 8 περιοχές σε κόκκινο συναγερμό

Πριν 10 ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες για τις επόμενες 48 ώρες

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Χτες

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική

Γαλλία: Δηλητηρίασε τις κόρες της και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον άνδρα της

Χτες

Η 18χρονη κόρη της Μεϊλίς Ντομπόν πέθανε έπειτα από τη λήψη δεκαπλάσιας δόσης υπνωτικού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.