E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάλος με αυτοκτονίες εκπαιδευτικών στη Νότια Κορέα

Δείτε για ποιο λόγο

Σάλος με αυτοκτονίες εκπαιδευτικών στη Νότια Κορέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/9/2023 | 10:44

Εκπαιδευτικοί στη Νότια Κορέα πρόκειται να συμμετάσχουν μαζικά σε πορεία και αρνούνται να εργαστούν σήμερα, αξιώνοντας την προστασία των δικαιωμάτων τους κι εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την παρενόχληση που υφίστανται από υπερβολικά φορτικούς γονείς, που οδήγησε όπως τονίζουν συναδέλφους τους να αυτοκτονήσουν.

Οι διαμαρτυρίες του διδακτικού προσωπικού δημόσιων σχολείων για τις επιθετικές συμπεριφορές απέναντί του από γονείς και μαθητές, ιδίως καταγγελίες για κακομεταχείριση όταν τιμωρούν παιδιά, έχουν ενταθεί αφού νεαρή δασκάλα βρέθηκε νεκρή τον Ιούλιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του νοτιοκορεατικού εθνικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, έγιναν άλλες δυο αυτοκτονίες εκπαιδευτικών την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χιλιάδες δάσκαλοι είχαν προειδοποιήσει το σαββατοκύριακο πως θα έπαιρναν μονοήμερη άδεια σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σχολικά συμβούλια κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες της ύστατης στιγμής για να αποφευχθεί η παράλυση των σχολείων σήμερα και υποσχέθηκαν να λάβουν νομικά μέτρα για την προστασία των εκπαιδευτικών.

Ο αριθμός των δασκάλων που δεν πήγαν για δουλειά σήμερα δεν είναι ξεκάθαρος, όμως σύμφωνα με το Γιονάπ και άλλα ΜΜΕ, πολλά σχολεία αναμενόταν να κλείσουν διότι τα μέλη του διδακτικού προσωπικού ξεκαθάρισαν πως δεν επρόκειτο να εργαστούν.

Οι αρχές διεμήνυσαν πως η συλλογική αυτή δράση είναι παράνομη και προειδοποίησαν πως θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα. Το εθνικό συνδικάτο των νοτιοκορεατών εκπαιδευτικών δεν είχε καμιά συμμετοχή στην οργάνωση των σημερινών διαμαρτυριών, σύμφωνα με τον φορέα που κάλεσε στη διαδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε «ούτε ένας και ούτε μια εκπαιδευτικός ακόμη να μη φτάσει να αυτοκτονήσει», τόνισαν οι οργανωτές της κινητοποίησης.

Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ διέταξε σήμερα στελέχη της κυβέρνησής του και αξιωματούχους να ακούσουν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και να εργαστούν για την προστασία των δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Τον Ιούλιο, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο βρέθηκε νεκρή –πιστεύεται πως αυτοκτόνησε– λόγω του άγχους που της προκαλούσε η διαμαρτυρία γονέα εναντίον της εξαιτίας διένεξης ανάμεσα σε μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέλη του διδακτικού προσωπικού σε όλη τη χώρα συμμετέχουν σε αγρυπνίες και διαδηλώσεις κάθε σαββατοκύριακο έκτοτε θρηνώντας τον θάνατό της. Οι κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο, όταν 200.000 εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν κοντά στο κοινοβούλιο στη Σεούλ.

Σήμερα αναμένεται τουλάχιστον 20.000 εκπαιδευτικοί να κάνουν πορεία προς τη νοτιοκορεατική Βουλή, ανέφεραν οι οργανωτές.

Τα τελευταία έξι χρόνια έχουν αυτοκτονήσει στη Νότια Κορέα πάνω από εκατό μέλη του διδακτικού προσωπικού. Τα 57 δίδασκαν σε δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Νότια Κορέα καταγράφεται ο υψηλότερος δείκτης αυτοκτονιών μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών, σύμφωνα με τους αριθμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ΟΟΣΑ (του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης): ξεπερνά τις 20 ανά 100.000 κατοίκους.

Το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμευτεί πως θα αποτρέπει περιπτώσεις τιμωρίας δασκάλων εξαιτίας καθ’ όλα νόμιμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ του διδακτικού προσωπικού και των γονέων.

Βάσει του κυβερνητικού σχεδίου, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν το δικαίωμα να αποφεύγουν τηλεφωνήματα γονιών στους προσωπικούς αριθμούς τους, μεταξύ άλλων.

Ο αριθμός των καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια καθώς δόθηκε «υπερβολική» έμφαση στα δικαιώματα των μαθητών, ενώ αντίθετα αυτά των μελών του διδακτικού προσωπικού «δεν έγιναν σεβαστά», ανέφερε το υπουργείο Παιδείας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Υποσχέθηκε να το «υποστηρίξει», ώστε «να μπορεί να επικεντρωθεί στο διδακτικό του έργο» απερίσπαστο, «απαλλαγμένο» από ανησυχίες πως θα αντιμετωπίσουν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών «χωρίς διάκριση».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος ΗΠΑ‑Ιράν: Σοκ από τα επίσημα στοιχεία ‑ Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα

Χτες

Επίσημη καταγραφή θυμάτων στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Μεσόγειος: Βυθίστηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG ‑ «Τρομοκρατική επίθεση», λέει ο Πούτιν

Χτες

Το πλοίο ήταν μέρος του σκιώδους στόλου της Ρωσίας - Η Αίγυπτος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη

Συρία: Πύραυλος καρφώθηκε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία – Έσπευσαν για selfies οι κάτοικοι

Χτες

Πανικός στο Καμισλί από το βλήμα που έπεσε μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Χτες

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Χτες

Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Χτες

Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Χτες

Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Χτες

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Χτες

Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Χτες

Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Χτες

Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Δοκιμαστικό SMS στις 19.00 σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο, προληπτικά μέτρα και σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες

Χτες

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 19:00, όταν θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.