E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υouth Pass: Πότε κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Υouth Pass: Πότε κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/10/2023 | 10:24

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων του Youth Pass, που στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ, και αφορά 200.000 νέους 18 και 19 ετών.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:

  • φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
  • που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και
  • υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άρα για τη φετινή ενίσχυση, μπορούν να κάνουν αίτηση, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022. Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει φέτος αίτηση για το Youth Pass θα λάβει φέτος 150 ευρώ και το 2024 επιπλέον 150 ευρώ χωρίς να κάνει νέα αίτηση. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Οι νέοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι ενισχύσεις θα έχουν καταβληθεί μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τονίζεται ότι το Youth Pass αποτελεί μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων. Συνεπώς, από το 2024 και εφεξής η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από τη 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι τη 31η Μαΐου κάθε έτους.

Διαδικασία πίστωσης

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατρακύλα χωρίς τέλος για τη Μονακό: Πτώση στην 5η κατηγορία του γαλλικού μπάσκετ

Σήμερα

Απίστευτη απόφαση από τη γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ, καθώς απέρριψε το αίτημα της Μονακό να συμμετάσχει στην τρίτη εθνική κατηγορία

Βίντεο: Η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα δείχνει το κατεστραμμένο, από βομβαρδισμό, σπίτι της στην Οδησσό

Σήμερα

Η τενίστρια από την Ουκρανία ανέβασε το βίντεο και σχολίασε την απόφαση της WTA να αγωνίζονται αθλητές από τη Ρωσία

Turkish Airlines: Πανικός από αναταράξεις σε πτήση Τουρκία‑Τυνησία

Σήμερα

Οι επιβάτες κατέγραψαν στιγμές πανικού μέσα στην καμπίνα, καθώς ο πιλότος επιχείρησε αρκετές φορές να προσγειωθεί στην Τύνιδα πριν αλλάξει πορεία.

Καλαμαριά: Δέντρο κατέρρευσε σε παιδική χαρά ‑ Τραυματίες μητέρα και 17 μηνών βρέφος

Σήμερα

Η 30χρονη γυναίκα και ο γιος της τραυματίστηκαν στο κεφάλι στην οδό Θερμαϊκού και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, χωρίς η κατάστασή τους να προκαλεί ανησυχία.

Το Ισραήλ ξόδεψε σχεδόν 470.000 δολάρια για τα μαλλιά και το μακιγιάζ του πρωθυπουργού από το 2019

Σήμερα

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο τον Οκτώβριο του 2023 δαπανήθηκαν 810 δολάρια ειδικά για το χτένισμα του πρωθυπουργού

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι καταθέσεις των υπαλλήλων του ιατρείου «καίνε» τους γιατρούς

Σήμερα

Διαφορετική εικόνα για την ώρα άφιξης του Γιώργου Μαζωνάκη στο ιατρείο και για το τι προηγήθηκε της διακομιδής του στο νοσοκομείο δίνουν οι καταθέσεις εργαζομένων - Οι αναφορές τους δεν ταυτίζονται απόλυτα ως προς τους χρόνους και τα γεγονότα

«20 λεπτά αναμονή για τουαλέτα και πουθενά καθίσματα»: Το χειρότερο αεροδρόμιο της Βρετανίας

Σήμερα

Η βρετανική ένωση καταναλωτών Which? κατέταξε τα χειρότερα αεροδρόμια της χώρας για το 2026, με το Λούτον, το Στάνστεντ και το Εδιμβούργο να ακολουθούν στη «μαύρη» λίστα.

Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής

Σήμερα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών – Η πολιτική του διαδρομή, οι εξορίες στη δικτατορία και η παρουσία του στην Αυτοδιοίκηση και τη Βουλή

Θάνατος Μαζωνάκη: «Έγινε προσπάθεια να διαγραφούν στοιχεία» αποκάλυψε η Δημογλίδου

Σήμερα

«Οι αστυνομικοί έχουν κάνει ανάκτηση πολύ σημαντικών στοιχείων για την πορεία της ανάκρισης» τόνισε η η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Τραγωδία στη Μεσσαρά: 55χρονος παρέσυρε κατά λάθος με το αγροτικό και σκότωσε την 87χρονη μητέρα του

Σήμερα

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε χωριό του δήμου Γόρτυνας, όταν ο 55χρονος έκανε όπισθεν και δεν αντιλήφθηκε ότι η ηλικιωμένη περνούσε πίσω από το όχημα

Η Α’ Νεφρολογική Κλινική ΑΠΘ ξεκαθαρίζει: Η πλασμαφαίρεση δεν είναι αυθημερόν διαδικασία, ούτε μέθοδος «ευεξίας»

Σήμερα

Απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, νοσοκομειακό περιβάλλον και συνεχή παρακολούθηση, ενώ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές

Συνελήφθη 78χρονος που αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά σε νεαρές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σήμερα

Το περιστατικό έγινε στις 04:20 στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της πόλης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.