E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ισραήλ: Οι Αγιατολάχ του Ιράν θα «σβηστούν από προσώπου γης αν η Χεζμπολάχ μας επιτεθεί»

Ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ προειδοποίησε ότι η χώρα θα κόψει «το κεφάλι του φιδιού» και θα επιτεθεί στο Ιράν - Σε μια εμπρηστική συνέντευξη διαμήνυσε προς «τους εχθρούς του Ισραήλ» ότι «θα σας εξαφανίσουμε»

Ισραήλ: Οι Αγιατολάχ του Ιράν θα «σβηστούν από προσώπου γης αν η Χεζμπολάχ μας επιτεθεί»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 22/10/2023 | 13:05

Απειλές κατά του Ιράν εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ Νιρ Μπαρκάτ, που διαμήνυσε ότι το Τελ Αβίβ θα εξαπολύσει επίθεση κατά της Τεχεράνης, εάν η Χεζμπολάχ, την οποία υποστηρίζει, συμμετάσχει στον πόλεμο.

Οι Αγιατολάχ του Ιράν θα «σβηστούν από προσώπου γης εάν η Χεζμπολάχ επιτεθεί στο Ισραήλ, δήλωσε ο Μπαρκάτ σε συνέντευξή του στη Mail on Sunday.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού δείχνουν τον σοβαρό κίνδυνο μιας κλιμακούμενης περιφερειακής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, κι ενώ το Ισραήλ προετοιμάζει τη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας για την εξόντωση της Χαμάς. Κι ενώ δεκάδες χιλιάδες ισραηλινοί στρατιώτες έλαβαν θέση στα σύνορα της περιοχής, όπου η Χαμάς κρατά περίπου 200 ομήρους, αυξάνονται οι φόβοι ότι το Ισραήλ θα χρειαζόταν να πολεμήσει σε δύο μέτωπα, με τη Χεζμπολάχ και τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας να ανταλλάσσουν την περασμένη εβδομάδα πυρά στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

«Θα κόψουμε το κεφάλι του φιδιού»

Απευθύνοντας ευθεία απειλή στην Τεχεράνη, ο Μπαρκάτ προειδοποίησε ότι το Ισραήλ δεν θα περιοριστεί στο να «εξοντώσει τη Χεζμπολάχ», αλλά αν θεωρήσει ότι η ομάδα ανοίγει ένα βόρειο μέτωπο «θα βάλουμε πραγματικά στο στόχαστρο το Ιράν».

«Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν διαπιστώσουμε ότι σκοπεύουν να στοχεύσουν το Ισραήλ, δεν θα ανταποδώσουμε μόνο σε αυτά τα μέτωπα, αλλά θα πάμε στο κεφάλι του φιδιού που είναι το Ιράν. Οι Αγιατολάχ του Ιράν δεν πρόκειται να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, θα φροντίσουμε να πληρώσουν βαρύ τίμημα αν ανοίξουν το βόρειο μέτωπο», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Λίβανος και η Χεζμπολάχ θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, παρόμοιο με αυτό της Χαμάς. Αλλά δεν είναι αρκετό. Το σαφές μήνυμα είναι ότι θα κυνηγήσουμε και τους επικεφαλής του Ιράν. Πότε θα το κάνουμε αυτό; Όταν το αποφασίσουμε», είπε.

«Θα σας εξαφανίσουμε από προσώπου γης»

Σε εξίσου εμπρηστικό τόνο, ο Μπαρκάτ ανέφερε: «Το Ισραήλ έχει πολύ σαφές μήνυμα προς τους εχθρούς μας. Τους λέμε “κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Γάζα, θα έχετε την ίδια μεταχείριση αν μας επιτεθείτε. Θα σας εξαφανίσουμε από προσώπου γης”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χεζμπολάχ, με 20.000 μέλη, θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές παραστρατιωτικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, ενώ θεωρείται ότι παίρνει γενναία χρηματοδότηση από το Ιράν. Το 2006, ξέσπασε μεγάλος πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, καθώς η Χεζμπολάχ έριξε πυραύλους σε ισραηλινές πόλεις.

«Η Χεζμπολάχ δεν θα κλιμακώσει χωρίς την εντολή του Ιράν… Με πολλούς τρόπους… η Χεζμπολάχ είναι το Ιράν, είπε ο Μπαρκάτ που στο παρελθόν ήταν δήμαρχος Ιερουσαλήμ.


Φόβοι για πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ισλάμ

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν χθες το βράδυ ότι τα σχόλια του Ισραηλινού υπουργού ενέχουν τον κίνδυνο μιας σοβαρής κλιμάκωσης που θα μπορούσε να ωθήσει την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο. Ο πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Κοινών Δυνάμεων του βρετανικού στρατού στρατηγός σερ Ρίτσαρντ Μπαρονς εκτίμησε ότι αν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν, συνιστά πράξη πολέμου κατά του Ιράν, το οποίο θα απαντήσει. «Όταν συμβεί αυτό, ο μουσουλμανικός κόσμος στο σύνολό του θα αισθανθεί ότι έχει γίνει πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ισλάμ» είπε, εξηγώντας ότι υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση στη Μέση Ανατολή να ξεφύγει από τον έλεγχο και ο κόσμος να καταλήξει σε ένα μέρος που κανείς δεν θέλει να βρίσκεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνει η Mail on Sunday, το Ισραήλ εδώ και χρόνια πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων που έχει περιγράψει ως στόχους που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία, όπου η Τεχεράνη στηρίζει τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το δημοσίευμα καταλήγει με την αεροναυτική ελληνοϊσραηλινή άσκηση που έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου, που περιελάμβανε και ανεφοδιασμό αεροσκαφών στον αέρα. Όπως αναφέρει «τον Σεπτέμβριο, δεκάδες μαχητικά της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, κατασκοπευτικά αεροσκάφη και αεροσκάφη ανεφοδιασμού πέταξαν χιλιάδες μίλια από το Ισραήλ στην Ελλάδα και πίσω για να προσομοιώσουν ένα πλήγμα μεγάλου βεληνεκούς κατά του Ιράν και των πυρηνικών του εγκαταστάσεων».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα από Πορτογάλο ιστορικό

Σήμερα

Ο Ραφαέλ Πίντο Μπόργες, ιδρυτής και πρόεδρος της Nova Portugalidade, ενός συντηρητικού think tank με έδρα τη Λισαβόνα, με την ιδιότητα του πολιτικού επιστήμονα και του ιστορικού, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της χώρας μας

Αίγιο: «Δεν ξέρω γιατί με φέρατε εδώ – μπήκα στο σπίτι και τους βρήκα σε λίμνη αίματος»

Σήμερα

Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 56χρονης θύματος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο φαινομενικό διπλό φονικό

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Το «ναρκωτικό‑φονιάς» εντοπίστηκε σε αιφνιδιαστική επιχείρηση

Σήμερα

Ανησυχητικά ευρήματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου αναδύονται μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι θάνατοι οκτώ κρατουμένων

Σαγράδα Φαμίλια: Δείτε τι σηματοδοτεί η ιστορική στιγμή που όλος ο κόσμος περίμενε 144 χρόνια

Σήμερα

Ο τελευταίος σταυρός στον Πύργο του Ιησού Χριστού ολοκλήρωσε την ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο, με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ να αναλαμβάνει να εγκαινιάσει τον ναό στη Βαρκελώνη.

Ίος: 28χρονος δάγκωσε τον διοικητή του ΑΤ στο πόδι για να ξεφύγει μετά την προσαγωγή του

Σήμερα

Δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, 17 και 28 ετών, είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο Κέντρο Υγείας του νησιού, οδηγώντας σε καταγγελία για διατάραξη υπηρεσίας

Τροχαίο με εγκλωβισμό οδηγού στη Θήβα

Σήμερα

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα - προανάκριση διενεργεί η τροχαία

Γιατί μύριζε αέριο σε όλη την Αττική; Η απάντηση δόθηκε

Σήμερα

Η επιστημονική ομάδα AtmoHUB εντόπισε την πιθανότερη πηγή της έντονης δυσοσμίας που αναστάτωσε την Αθήνα στις 19 Μαΐου

Θεσσαλονίκη: Φίδι φώλιασε σε μηχανή αυτοκινήτου σε νέο περιστατικό

Σήμερα

Ο οδηγός άνοιξε το καπό και βρέθηκε μπροστά στο ερπετό

Λαμία: Αγριογούρουνο ανακάλυψε μπάλα σε χωράφι και έκανε… ντρίπλες! – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Το ζώο σπρώχνει τη μπάλα με τη μουσούδα του και την ακολουθεί καθώς εκείνη κυλάει

Σοκ: Ποια είναι η 37χρονη γυναίκα που έπεισε μια οικογένεια ότι ήταν 12χρονη για να την υιοθετήσουν

Σήμερα

Η 37χρονη Αμάντα Μαρία Σόουζα ντε Ολιβέιρα έζησε 14 μήνες ως «θετή κόρη» σε οικογένεια στο Ζοϊνβίλ της Βραζιλίας πριν αποκαλυφθεί η απάτη.

Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ έκοψε το νερό στην πρώην γυναίκα του – Συνελήφθη για απειλές

Σήμερα

Στο σπίτι του συνταξιούχου αστυνομικού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα όπλο, όπως και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων που διατηρούσε παράνομα

Νέα απόφαση Πιτσιλή: Ποιες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με «λουκέτο» και για πόσο

Σήμερα

Αυστηρότερο πλαίσιο κυρώσεων για φορολογικές παραβάσεις, «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές και βία κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.