E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Που βρίσκεται σήμερα ο Κώστας Πάσσαρης

Η ιστορία που συγκλόνισε την Ελλάδα και τη Ρουμανία συνεχίζεται

Που βρίσκεται σήμερα ο Κώστας Πάσσαρης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/10/2023 | 08:49

Ιστορίες από την κρύπτη. Η ιστορία που συγκλόνισε την Ελλάδα και τη Ρουμανία συνεχίζεται. Ο Κώστας Πάσσαρης σύμφωνα με την Wikipedia είναι είναι «Έλληνας δολοφόνος, ληστής και διαρρήκτης, που απασχόλησε έντονα την ελληνική κοινή γνώμη το 2001, όταν σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε σοβαρά έναν σωφρονιστικό υπάλληλο.

Σήμερα είναι φυλακισμένος με ισόβια στη Ρουμανία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα βγει ποτέ από τη φυλακή; Πως είναι σήμερα; Παλαιότερο ρεπορτάζ τον έφερε κοντά στην εκκλησία και σε πνευματικό.

Η ρουμάνικη εφημερίδα Gandul εξηγεί στο ρεπορτάζ της με τίτλο:

Ο λόγος που η τελευταία του αίτηση αποφυλάκισης απορρίφθηκε:

Ο αιματοβαμμένος Έλληνας εγκληματίας Κωνσταντίνος Πάσσαρης -με το παρατσούκλι το «Θηρίο των Βαλκανίων»- καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το διπλό φόνο που διαπράχθηκε στο Βουκουρέστι στα τέλη Νοεμβρίου 2001, όταν εισέβαλε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στο Βουκουρέστι και άφησε πίσω του δύο θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Έλληνας, ο οποίος μήνυσε και το ρουμανικό κράτος, κατηγορώντας τις κακές συνθήκες στα σωφρονιστικά ιδρύματα Jilava και Craiova, έχει συνηθίσει να ζητά την υπό όρους αποφυλάκιση του, αλλά οι δικαστές απορρίπτουν τα αιτήματά του, θεωρώντας τον επικίνδυνο για την κοινωνία.

Ο Πάσσαρης ζήτησε από τους δικαστές να αφεθεί ελεύθερος -το 2020 και το 2021- αλλά το αίτημα απορρίφθηκε, με δικαίωμα υποβολής νέου αιτήματος μετά τις 24 Αυγούστου 2023. Το υπέβαλε.

Η Gândul του Βουκουρεστίου παρουσιάζει αποκλειστικές πληροφορίες για τα «επιχειρήματα» που παρουσίασε στο δικαστήριο ο επίφοβος εγκληματίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο αιματηρούς εγκληματίες στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού η ελληνική αστυνομία κατάφερε να τον πιάσει –τον Φεβρουάριο του 2001– ο Πάσσαρης κατέληξε πίσω από τα κάγκελα, αλλά είχε ήδη σχέδιο διαφυγής. Ο εγκληματίας προσποιήθηκε ότι ήταν άρρωστος, πυροβόλησε δύο αστυνομικούς με όπλο που του είχε περάσει ένας συνεργός ρουμανικής καταγωγής και στη συνέχεια διέφυγε.

Το βράδυ της 24ης προς 25η Νοεμβρίου 2001, ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης και μια Ρουμάνα εισέβαλαν στο ανταλλακτήριο συναλλάγματος και ενεχυροδανειστήριο «Le Petit Bijou», που βρίσκεται στη λεωφόρο Nicolae Bălcescu στο Βουκουρέστι. Οι δύο υπάλληλοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και μετά οι δολοφόνοι πήραν όλα τα χρήματα που βρέθηκαν στα ταμεία, συνολικά 567.000.000 λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σκεπτικό του δικαστηρίου για την άρνηση του στο αίτημα αποφυλάκισης του Πάσσαρη

«Έχει προσαρμοστεί στη ζωή στο σωφρονιστικό κατάστημα και δεν δημιουργεί προβλήματα», λένε οι δικηγόροι, αλλά…
Πριν υποβάλει νέο αίτημα αποφυλάκισης, το «θηρίο από τα Βαλκάνια» επισκέφτηκε το ιατρείο της ψυχολόγου και στην ιατρική έκθεση αναφέρθηκε ότι ο Πάσσαρης κατάφερε να προσαρμοστεί στη ζωή στο σωφρονιστικό κατάστημα και «δεν δημιουργεί προβλήματα».

Στο σκεπτικό του δικαστηρίου -από το οποίο ο Gândul παρουσιάζει αποκλειστικά αποσπάσματα- αναφέρεται επίσης ότι, αν και έχει προσαρμοστεί στη ζωή στο σωφρονιστικό κατάστημα και δεν του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το 2004, ο εγκληματίας Πάσσαρης , ωστόσο, έχει μια «ταλαντευόμενη στάση».

«… σε αυτά τα πρακτικά της υπό όρους αποφυλάκισης, η επιτροπή αποφυλάκισης έλαβε υπόψη την έκθεση που συνέταξε ο ψυχολόγος των φυλακών, από την οποία προέκυψε ότι ο κατάδικος (επιμ. Κωνσταντίνος Πάσσαρης) έχει προσαρμοστεί στη ζωή στο σωφρονιστικό κατάστημα και δεν δημιουργεί προβλήματα. Στα πρακτικά της παρούσας δικογραφίας, η ίδια επιτροπή όμως αναδείκνύει ότι κατά την εκτέλεση της ποινής ο καταδικασθείς κάποιες φορές είχε άτακτη συμπεριφορά.

Σε αυτή την κατάσταση, εκτιμήθηκε ότι είναι απαραίτητο να υποβληθούν τα έγγραφα που ζητήθηκαν στη δικογραφία που να αποδεικνύουν ότι η συνεχιζόμενη κράτηση του καταδίκου στα σωφρονιστικά ιδρύματα του (…) απλώς επιδεινώνει την κατάστασή του, ειδικά αφού από το 2004 ο κατάδικος δεν έχει οποιαδήποτε κύρωση», αναφέρεται στο σκεπτικό του δικαστηρίου.

«Το θηρίο από τα Βαλκάνια «ξέφυγε» από το καθεστώς υψηλού κινδύνου

Ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης τιμωρήθηκε 9 φορές , αλλά ο συνήγορός του είπε ότι αυτές οι ποινές επιβλήθηκαν πριν από το 2004, όταν ξεκίνησε την ισόβια κάθειρξη και ο Έλληνας εγκληματίας αντιμετώπιζε δυσκολίες ενσωμάτωσης.

Από την άλλη, είπε επίσης ο δικηγόρος του Πάσσαρη, επιβραβεύθηκε 46 φορές, «ξέφυγε» από το καθεστώς «αυξημένου βαθμού κινδύνου» που του επέτρεψε να εργαστεί στο σωφρονιστικό κατάστημα. Έτσι, ο «ματωμένος εγκληματίας» Πάσσαρης είναι ένας κρατούμενος που εργάζεται σε ένα τμήμα όπου φτιάχνονται παντόφλες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Χτες

Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

Χτες

Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

Χτες

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

Χτες

Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Χτες

Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

Χτες

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος

Χτες

Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

Χτες

Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Χτες

Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Η Ρωσία προειδοποιεί τους ξένους πολίτες στο Κίεβο: Εγκαταλείψτε αμέσως την ουκρανική πρωτεύουσα

Χτες

Νωρίτερα, μια ρωσική επίθεση στην επαρχία του Χαρκόβου άφησε τουλάχιστον δύο νεκρούς και 19 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιτέθηκαν και παρέσυραν με το ΙΧ τους τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα

Χτες

Προέβησαν σε υβριστικές επιθέσεις σε βάρος της, ενώ παράλληλα της έριξαν αυγά και αντικείμενα - Την επόμενη ημέρα επέστρεψαν και την παρέσυραν με το όχημά τους

Εξέταση DNA, εντάλματα σύλληψης και νέα δεδομένα στην υπόθεση του 3χρονου στο ΠΑΓΝΗ

Χτες

Δεν χτύπησε σε παιδική χαρά, αλλά ήταν βαριά κακοποιημένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.