E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δημοσκόπηση GPO: Κυριαρχία ΝΔ, σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ ‑ Πώς βλέπουν οι πολίτες τον Κασσελάκη

Το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές και το 43,8% την κρίνει θετικά

Δημοσκόπηση GPO: Κυριαρχία ΝΔ, σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ ‑ Πώς βλέπουν οι πολίτες τον Κασσελάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/10/2023 | 08:59

Μπροστά με 36,6%, βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου έναντι 12,9% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, την πρώτη μετά τις δημοτικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μόνο μία μονάδα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, με 11,9%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,5%.

Ωστόσο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Star, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές και το 43,8% την κρίνει θετικά. Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ακολουθεί η οικονομία με 21,6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους προσωπικούς δείκτες των πολιτικών αρχηγών, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη για τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος είναι ίσως ο πρώτος ιστορικά νέος ηγέτης κόμματος που δεν καταφέρνει να αναπτύξει θετική δυναμική. Μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη το 48% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 13,8% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη. Δηλαδή, ο κ. Ανδρουλάκης, έστω και σε χαμηλά επίπεδα, υποσκελίζει τον κ. Κασσελάκη, «σπάζοντας» έτσι την επί χρόνια νόρμα της σύγκρισης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, και η προσωπική δημοφιλία του κ. Κασσελάκη είναι εξαιρετικά χαμηλή, όντας πέμπτος κάτω από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τις θετικές απόψεις για τον κ. Μητσοτάκη να υπερτερούν ελαφρώς αυτές των αρνητικών, πράγμα σπάνιο για πρωθυπουργό στον τέταρτο χρόνο της θητείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στήριξη Κασσελάκη μόνο εντός ΣΥΡΙΖΑ

Αν κάτι είναι παρήγορο για τον κ. Κασσελάκη σε αυτό το σκηνικό είναι ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να εγκρίνουν τις κινήσεις του στην εσωκομματική σκακιέρα. Μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές το 76,2% θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλει στην ενότητα του κόμματος και το 77,7% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση. Στη μεγάλη εικόνα, όμως, μόλις το 22% του συνόλου των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε σωστή κατεύθυνση, κάτι που καταδεικνύει τις περιορισμένες εκλογικές δεξαμενές του κόμματος που μοιάζει να βρίσκεται σε φάση περαιτέρω σμίκρυνσης.


Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τα προβλήματα

Όλα τα παραπάνω υποστηρίζουν την κεντρική διαπίστωση που κάνει και το Μέγαρο Μαξίμου ότι αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας και άρα το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να επιμείνει σε στρατηγική αντιμετώπισης αυτών, χωρίς να ασχολείται με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης. Ως προς τη στάση που πρέπει να τηρήσει η χώρα μας, το 65,4% προτιμά μια αυστηρή στάση ουδετερότητας, το 18,4% προτιμά να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ και το 11,5% να πάρει θέση υπέρ των Παλαιστινίων.

Ευρύτερα, πάντως, μπορεί η πορεία της κυβέρνησης να αποτιμάται αρνητικά από το 54% των ψηφοφόρων, πλην όμως το 43,8% των θετικών γνωμών υπερβαίνει το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές και στηρίζει την εκτίμηση ότι η ΝΔ διατηρεί ανοιχτούς περισσότερους διαύλους με δυνητικές δεξαμενές ψηφοφόρων. Από την άλλη, η άνοδος της Ελληνικής Λύσης στο 5,5%, με εισροές και από τη ΝΔ, αναδεικνύει έναν δυνητικό κίνδυνο κυρίως στα δεξιότερα του κυβερνητικού κόμματος, ιδίως αν λάβει κανείς υπόψιν τις πλειοψηφικά αρνητικές απόψεις για τον πολιτικό γάμο ομοφύλων (48,4% κατά έναντι 46% υπέρ) και για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 24χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε 13χρονη, τη βίαζε και της έδινε ναρκωτικά

Σήμερα

Μετά τη δήλωση εξαφάνισης της ανήλικης, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό της, η οποία την βρήκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνοδευόμενη από τον αλλοδαπό άνδρα

Γιατί βάφτηκε ροζ ο ουρανός στο Μπέρμιγχαμ: Λύθηκε το μυστήριο ‑ Εντυπωσιακές εικόνες

Σήμερα

Ο ουρανός πάνω από το Μπέρμιγχαμ βάφτηκε ροζ κατά τη διάρκεια της καταιγίδας «Γκορέτι«, με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου

Αγριο επεισόδιο on air με φόντο την Καρυστιανού: Η Τζάκρη μίλησε για «αλητεία» και ο Λαζαρίδης έφυγε από το στούντιο

Σήμερα

Η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για «αλητεία» από πλευράς ΝΔ, ο Μακάριος Λαζαρίδης αντέδρασε έντονα και αποχώρησε από την εκπομπή

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «έσβησε» τον Λεμπρόν Τζέιμς, η τάπα και το κλέψιμο που έκριναν το «διπλό» των Μπακς

Σήμερα

Ο Έλληνας αστέρας των Μπακς σφράγισε το διπλό επί των Λέικερς, με τις άμυνες που έκανε στον “βασιλιά”

Γροιλανδία: «Δεν επιθυμούμε να γίνουμε Αμερικανοί», διαμηνύουν τα πολιτικά κόμματα της χώρας

Σήμερα

«Να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τη χώρα μας με περιφρόνηση», ζητούν από τις ΗΠΑ

Εξαμίλια Κορινθίας: Εγκυος η 17χρονη που σκοτώθηκε στο τροχαίο μαζί με τον 18χρονο

Σήμερα

Οι συγγενείς της ανήλικης ενημερώθηκαν για την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού της

Νέο βίντεο: «Δεν πειράζει, δεν σου έχω θυμώσει» λέει σε πράκτορα της ICE η 37χρονη πριν την πυροβολήσουν

Σήμερα

Η Ρενέ Νικόλ Γκουντ που σκοτώθηκε στη Μινεάπολη από τα πυρά πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής των ΗΠΑ (ICE)

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Χτες

Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Χτες

Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.