E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Για πόσο μπορεί να κρατήσει αυτή η τεράστια έκπληξη στο ισπανικό πρωτάθλημα;

Η Χιρόνα κάνει την έκπληξη

Για πόσο μπορεί να κρατήσει αυτή η τεράστια έκπληξη στο ισπανικό πρωτάθλημα;
@EPA
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η La Liga έχει φτάσει στο 1/3 του δρόμου της και κατάτι παραπάνω. Μετά από 13 στροφές, κάποιες ομάδες κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

Σίγουρα μέσα σε αυτές είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, ενώ με ένα μικρό διάλειμμα στην εξίσωση βρίσκεται δυναμικά και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ωστόσο, αυτές βρίσκονται κατά σειρά στη 2η, 3η και 4η θέση της βαθμολογίας. Γιατί μια ομάδα έκπληξη έχει ξεχωρίσει περισσότερο και βρίσκεται στην κορυφή με 2 μάλιστα βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτή, είναι μια ομάδα που μάλλον λίγοι είχαν προσέξει έως τώρα. Πιθανότατα μόνο αυτοί που παίζουν στοίχημα. Η άσημη Χιρόνα λοιπόν έχει κάνει την έκπληξη και με 11 νίκες σε 13 αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος. Έχει μάλιστα μόλις μια ήττα, εκείνη από την Ρεάλ εντός έδρας και μια ισοπαλία, την πρώτη αγωνιστική στην δύσκολη έδρα της ευρωπαίας Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η έκπληξη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν σκεφτούμε ότι διανύει μόλις την 4η χρονιά της 93χρονης ιστορίας της στην πρώτη κατηγορία της χώρας. Η πρώτη ήταν μόλις τη σεζόν 2017-18 όταν και τερμάτισε στη 10η θέση, η δεύτερη τη σεζόν 2018-19 που τερμάτισε 18η και υποβιβάστηκε, η τρίτη την περσινή σεζόν που κατετάγη ξανά 10η και η τέταρτη φέτος, που μέχρι στιγμής οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

Προπονητής της ομάδας από τη σεζόν 2021-22, είναι ο 48χρονος Michel, που δεν έχει και τεράστια εμπειρία, καθώς έχει κάτσει μόνο στον πάγκο της Ράγιο Βαγιεκάνο και της Ουέσκα. Ωστόσο φαίνεται πως κάνει εξαιρετική δουλειά και σε αυτό τον έχουν βοηθήσει δυο νέες αφίξεις που κάνουν εξαιρετική σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη είναι η άφιξη του Ουκρανού επιθετικού Artem Dovbyk από την Ντνίπρο έναντι μόλις 7,75 εκατομμυρίων ευρώ. Σε 13 συμμετοχές φέτος έχει πετύχει 7 τέρματα, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, και έχει μοιράσει και 4 ασίστ. Η άλλη άφιξη είναι ο 19χρονος Βραζιλιάνος Savio. Δεν πρόκειται για μόνιμη προσθήκη, αφού αγωνίζεται στην ομάδα ως δανεικός από την γαλλική Τρουά. Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 4 τέρματα και έχει μοιράσει άλλες τόσες ασίστ, και ίσως κάνει την μεταγραφή του στην ισπανική ομάδα που εδρεύει έξω από την Βαρκελώνη μόνιμη.

Βέβαια, η Τρουά και η Χιρόνα ανήκουν στην εταιρεία City Football Group, την ίδια εταιρεία που έχει και το πλειοψηφικό πακέτο της Μάντσεστερ Σίτι. Οπότε, ο Savio μπορεί να καταλήξει και στο Μάντσεστερ στο τέλος της σεζόν. Αλλά το ιδιοκτησιακό καθεστώς εξηγεί εν μέρει την πορεία της Χιρόνα, αλλά όχι εντελώς. Η καλή δουλειά και το σύνολο των παικτών έχουν φτιάξει μια ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και που μάλιστα έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα στο πρωτάθλημα, 31 τον αριθμό.

Πόσο θα αντέξει η Χιρόνα; Αυτή η απάντηση δεν είναι εύκολη. Πάντως, μας αρέσουν οι εκπλήξεις και ευχόμαστε να αντέξει όσο μπορεί περισσότερο και να δημιουργήσει πονοκεφάλους στα φαβορί. Το σίγουρο είναι πως έχει καταφέρει να στρέψει τα μάτια μας επάνω της.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Σήμερα

Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Σήμερα

Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Σήμερα

Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Χτες

Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Χτες

«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Προχτές

Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Προχτές

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Προχτές

Για διάφορους λόγους

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.