E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ημέρα χωρισμού ... και πλησιάζει

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ημέρα χωρισμού ... και πλησιάζει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 2/12/2023 | 20:08

Τα Χριστούγεννα είναι εποχή χαράς, εορταστικής διάθεσης και χουχουλιάσματος δίπλα στο τζάκι, σωστά; Ναι, αλλά μπορεί, επίσης, να είναι και μια περίοδος που η καρδιά μας θα ραγίσει. Σε περίπτωση που νομίζατε ότι είχατε εγγυημένα ένα φιλί με τον σύντροφό σας στην αλλαγή της χρονιάς ή το βράδυ των Χριστουγέννων, τότε ίσως θα πρέπει να κρατάτε μικρό καλάθι μέχρι και το τέλος των γιορτών.

Η ημέρα που είναι πιθανότερο να χωρίσουν τα περισσότερα ζευγάρια πλησιάζει. Σύμφωνα με δεδομένα που συνελέχθησαν από το Facebook, μέσω απαντήσεων χρηστών σε σχετική ερώτηση, αυτή η ημέρα είναι η 11η Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα στοιχεία που εξέτασαν οι ψηφιακοί στατιστικολόγοι, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μια πολύ δυνατή περίοδος αιχμής για χωρισμό τοποθετείται δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων. Γιατί;

Οι λόγοι για έναν χωρισμό αυτή την περίοδο ποικίλλουν. Για κάποιους η ιδέα να περάσουν τις γιορτές με έναν άνθρωπο για τον οποίο τα συναισθήματά τους δεν είναι ξεκάθαρα, προκαλεί τρόμο. Για άλλους το να φέρουν το φλέρτ ή τη σχέση τους στο σπίτι τους με την οικογένειά τους μοιάζει απίστευτα πιεστικό, ενώ άλλοι αντιλαμβάνονται πως το άτομο που έχουν δίπλα τους δεν είναι τελικά ακριβώς όπως το είχαν στο μυαλό τους και βάζουν τέλος στη σχέση τους.

Κατά τον ίδιο τρόπο έρευνα από την αυστραλιανή εφαρμογή γνωριμιών RedHotPie έδειξε ότι το 71% των γυναικών και το 56% των ανδρών θα προτιμούσαν να χωρίσουν με τον σύντροφό τους, αν «δεν περνούν καλά» παρά να τον γνωρίσουν στην οικογένειά τους τα Χριστούγεννα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ψυχολόγος Dr. Dorree Lynn είπε σε δηλώσεις της σχετικά στο ABC: «Αν δεν βγαίνουν ραντεβού για πολύ καιρό, αρκετοί άνθρωποι αγχώνονται και για την ανταλλαγή δώρων και το πόσο μεγάλα πρέπει να είναι αυτά. Φοβούνται επειδή δεν θέλουν να ασκήσουν πίεση στο άλλο πρόσωπο ή να φανούν ανόητοι επειδή επέλεξαν κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην αξία του δώρου που έλαβαν (αν έλαβαν)».

Μια πρόσφατη βρετανική δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι ένας χωρισμός θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα από την 11η Δεκεμβρίου, ιδανικά πριν από τις 6 Δεκεμβρίου. Οποιαδήποτε απόφαση για χωρισμό μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας θεωρείται πολύ σκληρή, καθώς είναι πολύ κοντά στα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης από το Facebook, αν η 11η Δεκεμβρίου περάσει, τότε βαδίζεται σε πιο ξεκάθαρο μονοπάτι. Δηλαδή, μέχρι ο σύντροφός σας να ξεχάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το κρυφό μήνυμα στο νυφικό της Selena Gomez – Μόνο όσοι πρόσεξαν καλά το είδαν

Πριν 1 ώρα

Η Selena Gomez τίμησε τον Benny Blanco με έναν τρόπο που δεν φαντάζεσαι

Δεν το βάζει κάτω: Η φωνή που σημάδεψε τα 00s ετοιμάζει το πιο δυνατό comeback της καριέρας της

Πριν 1 ώρα

Η δυναμική σταρ που πάλεψε με σοβαρές ασθένειες, επιστρέφει με νέες επιτυχίες, tours και άπλετη ενέργεια!

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Ελπίζω στη σειρά που ετοιμάζω να παίξω»

Χτες

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου μίλησε στην εκπομπή Buongiorno το πρωί της Παρασκευής (10-10), όπου μίλησε για τα μελλοντικά της επαγγελματικά σχέδια

Η Ευλαμπία Ρέβη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της: Οι φωτογραφίες με φουσκωμένη κοιλιά

Χτες

Η Ευλαμπία Ρέβη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στα social media μέσα από μια σειρά από τρυφερές φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα με τον σύζυγό της, Σωτήρη Σκουλούδη

Ο χορός της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Κωνσταντίνο Αργυρό σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο

Χτες

Ντυμένη στα κόκκινα η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα χόρεψε το «Μάλλον κάτι ξέρω» του δημοφιλούς τραγουδιστή

Ο Λιάγκας απαντά στην Τούνη: «Εγώ τον είπα σύντροφο, εσύ γκόμενο. Δεν είναι ωραία λέξη»

Χτες

«Αφού γκόμενο τον αισθάνεσαι, έτσι να τον λες», πρόσθεσε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1

Η Κέιτ Χάντσον μιμήθηκε την Κάιλι Τζένερ και δίχασε

Χτες

Αλλοι την αποθέωσαν και άλλοι την κατηγόρησαν για προσβολή

Victoria Beckham: «Με ζύγισαν στην τηλεόραση ενώ είχα μόλις γεννήσει»

Χτες

Παραδέχτηκε πως η εικόνα του σώματός της την βασάνισε

Eurovision 2026: Αλλάζουν τα δεδομένα για το Ισραήλ μετά την Ειρήνη στη Γάζα ‑ Τα «χαρτιά» της EBU

Προχτές

Η πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας Eιρήνης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μεταβάλλει ριζικά το πολιτικό κλίμα, καθιστώντας αβέβαιη την έκτακτη Γενική Συνέλευση της EBU για την ψηφοφορία αποκλεισμού του Ισραήλ από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2026

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.