ADVERTISEMENT

Τέλος στην αγοραπωλησία ακινήτων με μετρητά

Τι θα ισχύει για τα POS

Newsroom

Ενημερώθηκε
2' χρόνος ανάγνωσης
Τέλος στην αγοραπωλησία ακινήτων με μετρητά
ADVERTISEMENT

Την πρόθεση της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη - Τι περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το νέο σχέδιο νόμου συνιστά μια σημαντική μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης».

ADVERTISEMENT

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα POS θα εφαρμοστούν πλέον για το σύνολο του ποσού πώλησης και τόνισε πως η κυβέρνηση στοχεύει να αυξήσει τη φορολογική συνέπεια.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως εφεξής θα απαγορεύεται η αγοραπωλησία ακινήτων με ρευστό, «χέρι-χέρι».

«Από εδώ και πέρα το τίμημα θα καταβάλλεται μέσω τραπέζης, ενώ θα ακυρώνεται κάθε συμβόλαιο που περιλαμβάνει προκαταβολή ή εξόφληση σε μετρητά», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

ADVERTISEMENT

Περιορισμός χρήσης μετρητών

Επιπλέον, το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή περιέχει και άλλες διατάξεις με τις οποίες περιορίζεται η χρήση μετρητών.

ADVERTISEMENT

Οι πιο σημαντικές αφορούν τα εξής:

Ολοκληρώνεται, τους πρώτους μήνες του 2024, η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκδίδονται οι Υπουργικές Αποφάσεις που εκκρεμούν και οι απαιτούμενες διοικητικές πράξεις.

Τις επόμενες ημέρες εκδίδεται Υπουργική Απόφαση για την επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών και στους υπόλοιπους κλάδους λιανικής.

ADVERTISEMENT

Για την υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών τιμολογίων, η κυβέρνηση θα υποβάλει «σύντομα» σχετικό αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι απαιτείται η έγκρισή της.

Αυξάνεται το πρόστιμο χρήσης μετρητών άνω των 500 ευρώ σε ποσό διπλάσιο της συναλλαγής.

Αφού ευχήθηκε αρχικά «καλή επιτυχία» στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς, ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του υπενθυμίζοντας: «Από αυτό το βήμα τον περασμένο Ιούλιο στις προγραμματικές δηλώσεις περιέγραφα τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό της χώρας. Ένα πρόγραμμα φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων για να καλυτερεύσουν τις υπηρεσίες του κράτους προς τον πολίτη. Πρόκειται για την εφαρμογή ενός σχεδίου που αποτέλεσε την κεντρική προεκλογική δέσμευση: να οικοδομήσουμε μια πατρίδα δυναμική, θωρακισμένη, πράσινη που θα πρωταγωνιστεί στην Ε.Ε. Για να συμβεί αυτό, ένας είναι ο δρόμος: ο δρόμος της αντιπαράθεσης με τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, για να βαδίσουμε με δυναμική στο μέλλον».

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο