E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ‑ Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

«Eίναι λίγες μην πούμε ελάχιστες οι φορές που οδηγούμαστε σε χιονισμένα Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά»

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ‑ Η πρόβλεψη Μαρουσάκη
Φωτογραφία από mali maeder
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 14/12/2023 | 10:25

Σε μία πρόβλεψη για την εξέλιξη του καιρού τα Χριστούγεννα και μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προχώρησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε μία πρόβλεψη για την εξέλιξη του καιρού τα Χριστούγεννα και μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προχώρησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρουσιάζοντας αρχικά κάποια στατιστικά στοιχεία για τον καιρό στη χώρα τα Χριστούγεννα τα προηγούμενα χρόνια επισημαίσνει ότι «είναι λίγες μην πούμε ελάχιστες οι φορές που οδηγούμαστε σε χιονισμένα Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά».

Ενδεικτικά αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάσκης στο site του, ότι «από το 1990 μέχρι και το 2010, σταθήκαμε τυχεροί στο να δούμε χιόνι την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων μόνο 4 φορές. Λογικό θα πει κανείς μιας και θεωρητικά είμαστε μόλις στην αρχή του Χειμώνα, οπότε και οι πιθανότητες να συναντήσουμε τον λευκό επισκέπτη τουλάχιστον χαμηλά ή και σε πόλεις όπου ζούνε οι περισσότεροι, είναι πολύ μικρές».

Ο καιρός από τις 14 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2023
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη, «το διάστημα αυτό παρατηρούμε μια μετατόπιση των υψηλών βαρομετρικών πιέσεων της νοτιοδυτικής Ευρώπης ανατολικότερα και βορειότερα. Αυτή η εξέλιξη θα σημάνει και την είσοδο πολύ θερμών αερίων μαζών στο εσωτερικό της Μεσογείου οδηγώντας σε μείωση των επεισοδίων βροχόπτωσης στη χώρα μας και σε ένα “διάλλειμα” από τον καιρό του νοτιά με τον βοριά να παίρνει το πάνω χέρι για περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο. Θερμοκρασιακά φαίνεται και πάλι να είμαστε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα για τα δυτικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καιρός από 21 έως 31 Δεκεμβρίου 2023
Φτάνοντας το δεκαήμερο των εορτών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει τα εξής: «Στο διάστημα αυτό φαίνεται να οδηγούμαστε και πάλι σε ένα συνηθισμένο για τη χώρα μας καιρικό μοτίβο, ένα καιρικό μοτίβο που επικρατεί τις τελευταίες αρκετές ημέρες και που επιτρέπει στα βαρομετρικά χαμηλά από τη βορειοδυτική Ευρώπη να κινηθούν πιο εσωτερικά στη Γηραιά Ήπειρο φτάνοντας και στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι θα συναντήσουμε και πάλι τον καιρό του νοτιά με τα επεισόδια βροχόπτωσης να αυξάνονται ιδιαίτερα καθώς θα πηγαίνουμε προς τις τελευταίες ημέρες του έτους. Θερμοκρασιακά θα είμαστε και πάλι πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Συμπερασματικά, ο μετεωρολόγος καταλήγει στα εξής: «Φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε ένα πιο θερμό καιρικό μοτίβο με τον καιρό θερμοκρασιακά τουλάχιστον να θυμίζει περισσότερο Πάσχα παρά Χριστούγεννα τηρουμένων πάντα των αναλογιών και λαμβάνοντας υπόψη και την μεγάλη διάρκεια της νύχτας σε σχέση με την ημέρα. Οι βροχές δεν φαίνεται να απουσιάζουν με εξαίρεση την περίοδο κοντά στα Χριστούγεννα που φαίνεται να υποχωρούν αρκετά, ενώ σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις τα στοιχεία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά ακόμη και για τα περισσότερα χιονοδρομικά».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Πριν 10 ώρες

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Πριν 10 ώρες

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ‑Σε ποιες περιοχές υπάρχουν μπλόκα, οι επόμενες κινήσεις τους

Πριν 10 ώρες

Oι αγρότες συνεχίζουν να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Πριν 10 ώρες

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Τροχαίο στον Κηφισό: Ανετράπη φορτηγό έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Πριν 10 ώρες

Στο «κόκκινο» η κίνηση λόγω τροχαίου

Το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων 15% χαμηλότερο από το 2009

Πριν 10 ώρες

Η Ελλάδα και οριακά η Ιταλία είναι οι μόνες χώρες της κρίσης που δεν έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα πραγματικού εισοδήματος - Τι δείχνει η μελέτη του ΚΕΦΙΜ

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Πριν 10 ώρες

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Πριν 10 ώρες

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Πριν 10 ώρες

«Δεν την έσωσε ούτε την τελευταία στιγμή, είχε πλήρη έλεγχο των ενεργειών του»

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Χτες

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική

Γαλλία: Δηλητηρίασε τις κόρες της και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον άνδρα της

Χτες

Η 18χρονη κόρη της Μεϊλίς Ντομπόν πέθανε έπειτα από τη λήψη δεκαπλάσιας δόσης υπνωτικού

Σοκ στην Πάτρα: Αγρια επίθεση Ρομά κατά διανομέα ‑ Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν

Χτες

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα επιτέθηκαν στον διανομέα ενώ οδηγούσε στην οδό Ιωνίας και Σμύρνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.