E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

H Chiara Ferragni θα «πληρώσει» πρόστιμο παραπάνω από 1,1 εκ. ευρώ!

Η απάτη της ψευτο-φιλανθρωπίας θα πληρωθεί, όχι όμως με χρήμα. Αλλά κάτι άλλο πιο βασικό για την ίδια

H Chiara Ferragni θα «πληρώσει» πρόστιμο παραπάνω από 1,1 εκ. ευρώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 20/12/2023 | 15:02

Σε έναν κόσμο γεμάτο influencers καλύτερα να μην έχεις Instagram. Μετά από τόση γκλαμουριά τελικά μένει τίποτα από ανθρωπιά;

 Από ότι φαίνεται όχι και πολλά. Τουλάχιστον αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει μία από τις σημαντικότερες influencers του κόσμου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την ψεύτικη φιλανθρωπία της. Ο λόγος για μία από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου την Κιάρα Φεράνι, που με μία παραπλανητική διαφήμιση για πανετόνε έφερε στο προσκήνιο όλη εκείνη την «ψευτιά» που κρύβονται στα social media. Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα πανετόνε στα χέρια μιας influencer

Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό των Ιταλών έπεσε στα χέρια της Φεράνι και μέχρι εδώ όλα καλά. Τι μπορεί να πάει τόσο λάθος; Λάθος ήταν η προσπάθεια της Κιάρα Φεράνι να δείξει την αγάπη της για τον συνάνθρωπο, η οποία τελικά είναι ανύπαρκτη. Βέβαια, σε όλα αυτή την επιφανειακότητα του Instagram μάλλον ότι η λέξη παραπλάνηση θα πρέπει να είναι συνώνυμη και δεν εννοώ μόνο χρηματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά την περίπτωση της Κιάρα Φεράνι πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε σε εταιρείες ιδιοκτησίας της για παραπλανητική διαφήμιση. Συγκεκριμένα, η καμπάνια των εταιρειών αφορούσε στην αγορά πανετόνε με την υπογραφή της Ιταλίδας Instagrammer, με τους εξαπατημένους καταναλωτές να θεωρούν ότι μέρος των χρημάτων θα πήγαινε σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για τον καρκίνο των οστών, σε νοσοκομείο στο Τορίνο.

«Αντιλαμβάνομαι ότι έκανα ένα επικοινωνιακό λάθος. Το λάθος μου, με καλή πίστη, ήταν να συνδέσω, μέσω της επικοινωνίας, μια εμπορική δραστηριότητα με μια φιλανθρωπική», είπε η Φεράνι σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram. Η 36χρονη Ιταλίδα είπε ότι θα δωρίσει ένα εκατόμμυριο ευρώ στο Regina Margherita, το παιδιατρικό νοσοκομείο του Τορίνο που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης. Μάλιστα, κριτική της άσκησε ακόμη και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Τα πραγματικά μοντέλα που πρέπει να ακολουθήσετε δεν είναι οι influencers που βγάζουν πολλά χρήματα φορώντας ακριβά ρούχα ή ακόμη και προωθώντας πανακριβά πανετόνε, που κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι πωλούνται για φιλανθρωπία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμη παιχνίδι εντυπώσεων;

Ίσως και αυτό να είναι ένα από τα πολλά που έχουν γίνει και απλά να «πιάστηκε» και να μην αποτελεί την πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο και σίγουρα όχι και την πρώτη influencer. Προφανώς δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα και όταν κάτι έχει συμβεί πολλές φορές δεν σου κάνει εντύπωση, αν το κάνεις άλλη μία. Και ίσως τελικά η άλλη μία να είναι και η «τυχερή» σου. Δεν είναι μόνο το θέμα της παραπλάνησης, αλλά και η ανηθικότητα όταν θίγονται θέματα όπως ο καρκίνος που έχει αποτελέσει αιτία να χαθούν εκατομμύρια ζωές. Ακόμη και η παραπλάνηση έχει ηθικούς φραγμούς και όρια. Το καλύτερο που έχουν να κάνει αυτού του είδους οι influencers είναι να ασχολούνται με μια καλύτερη τιμούλα σε κανένα κραγιόν.

Επίσης, σίγουρα θα έχει επιπτώσεις, καθώς όσο και να θαυμάζεις κάποιον άνθρωπο είναι πράγματα που αγγίζουν ευαισθησία και έχουν να κάνουν με αρχές. Ακόμη και στη μάχη για περισσότερα χρήματα υπάρχουν όρια και από τη στιγμή που αρχίζεις και φαίνεσαι αφερέγγυος είναι η αρχή του τέλους. 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Talula Willis: Η κόρη του Bruce Willis για την οποία μιλούν όλοι

Πριν λίγο

Από την αυστηρή ιδιωτικότητα στην εξέλιξη

Millenials εναντίον Boomers μπαμπάδων: Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο

Πριν λίγο

Μπορεί το generation gap να μικρύνει;

Ξέσπασε η Ευλαμπία Ρέβη για τη Σαντορίνη: «Τα `χω πάρει»

Χτες

«Τι μισάνθρωποι είστε εσείς;», αναρωτήθηκε

Ο Σάκης Ρουβάς σε αποστομωτική απάντηση για το καρναβάλι της Ξάνθης

Χτες

Ενοχλημένος ο Σάκης Ρουβάς μπροστά στις κάμερες για την φημολογούμενη αμοιβή του στο καρναβάλι της Ξάνθης.

Η Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της: «Με έσερναν μέσα στα χιόνια με ‑26 βαθμούς αφιονισμένοι άνθρωποι»

Χτες

Η ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία της το 1990, όταν ήταν μόλις 14 ετών

Κασσελάκης και Μικρούτσικος σε σκληρή αντιπαράθεση στον αέρα του Mega: «Δεν είναι ευγενικό το να μην μπορώ να πω κάτι»

Χτες

Ο ιδρυτής του Κινήματος Δημοκρατίας προχώρησε σε μια έντονη συζήτηση με τον παρουσιαστή, με αφορμή τον ευρωβουλευτή και Youtuber Φειδία

Κατερίνα Καινούργιου: Η επίπληξη on air στην Κατερίνα Παπακωστοπούλου

Χτες

Μία αντιπαράθεση είχαν η Κατερίνα Καινούργιου με την Κατερίνα Παπακωστοπούλου στον αέρα της εκπομπής Super Κατερίνα.

Χρήστος Μάστορας: Στην Ευελπίδων για να δικαστεί στο αυτόφωρο ‑ Απέφυγε τις κάμερες

Χτες

Μαζί του η σύντροφός του Γαρυφαλλιά Καληφώνη - Επέλεξαν την είσοδο των δικαστηρίων που είναι κρυμμένη από πεύκα

Αννα Βίσση: «Μετάνιωσα που δεν έκανα δεύτερο παιδί»

Χτες

«Αφιερώνω τα τραγούδια στα εγγόνια μου, γιατί ευτυχώς… τους αρέσω», είπε μεταξύ άλλων η Αννα Βίσση

Λαζόπουλος `κόλαφος` για Γιάννη Παπαδόπουλο: «Να τσακιστεί να φύγει τώρα και να πάει σπίτι του»

Χτες

«Ο κος Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της ΕΡΤ, είναι εκεί ακόμα και τον πληρώνουμε εμείς. Είναι δικό μας υπάλληλος» είπε με έντονο ύφος ο Λάκης Λαζόπουλος.

Κέντρα Γουίλκινσον: Απάντησε με βίντεο που κάνει pole dancing σε όσους της κάνουν body‑shaming

Χτες

«Επαναφέροντας το sεxy» έγραψε η 39χρονη στη λεζάντα του βίντεο

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.