E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα πιο ξεχωριστά φυτά και βότανα που θα συναντήσεις στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας

Μια όαση στο κέντρο της πόλης που απαρτίζεται από 7.000 δένδρα, 40.000 θάμνους και άλλα φυτά, που ανήκουν σε 519 είδη και ποικιλίες!

Τα πιο ξεχωριστά φυτά και βότανα που θα συναντήσεις στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας
Wikipedia
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η MATINA KONTOY

Λίγα μόλις μέτρα από το μετρό του Συντάγματος και δίπλα ακριβώς από τη Βουλή των Ελλήνων βρίσκεται ο εθνικός κήπος, που μαζί με τον κήπο του Ζαππείου μεγάρου, καλύπτει 284 στρέμματα γεμάτα πράσινο, σπάνια είδη φυτών, δενδρυλλίων και πτηνών.

Ο Κήπος είναι προσβάσιμος από επτά εισόδους. Από την κεντρική είσοδο στη Λεωφόρο Αμαλίας, από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, τρεις εισόδους στην οδό Ηρώδου Αττικού και από ακόμη δύο στην περιοχή του Ζαππείου πάρκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αρχαιότητα μέρος του κτήματος που βρίσκεται ο Εθνικός κήπος ανήκε στο φιλόσοφο και βοτανολόγο Θεόφραστο, έναν εκ των διαδόχων του Αριστοτέλη.  

Αργότερα, έμεινε γνωστός ως βασιλικός κήπος ή κήπος της Αμαλίας, συζύγου του βασιλιά Όθωνα, στην οποία οφείλει και την ύπαρξή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ενδιαφέρον της Βασίλισσας Αμαλίας, για τον Κήπο ήταν τέτοιο που λέγεται ότι περνούσε τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα ασχολούμενη προσωπικά με τη φροντίδα του. Επίσης, φύτεψε η ίδια τις χαρακτηριστικές Ουασινγκτόνιες, ύψους 25μ. περίπου, που συναντά κανείς κατά την είσοδό του στον Κήπο, από την πύλη της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας.

Το 1924 μετονομάστηκε σε Εθνικό κήπο και έχει από τότε ανοιχτές τις 7 εισόδους του σε όλους.

View this post on Instagram

A post shared by Be a Greek (@beagreek_athens)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον κήπο απαρτίζουν 7.000 δένδρα, 40.000 θάμνοι και άλλα φυτά, που ανήκουν σε 519 είδη και ποικιλίες. Από αυτά, τα 102 είναι ελληνικά με κουτσουπιές, πικροδάφνες, χαρουπιές, αλλά και φυτά που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως οι Καζουαρίνες της Αυστραλίας ή οι κινέζικοι Αείλανθοι. Εμβληματικά φυτά του κήπου, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του, είναι οι αιωνόβιες Αριές, τα Κυπαρίσσια και οι Κανάριοι Φοίνικες.

Δάφνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βελανιδιά

Οι αιωνόβιες βελανιδιές είναι από τα δέντρα που ξεχωρίζουν στον κήπο. Η βελανιδιά (Quercus ilex) θεωρείται το πιο ιερό δέντρο της Ελλάδας από την αρχαιότητα, καθώς συνδεόταν με τον πατέρα των θεών, Δία. Πιστεύονταν πως μετέφερε μηνύματα από τον Δία μέσα από τους ήχους των κλαδιών της που μάλιστα στο μαντείο της Δωδώνης, αρχαιότερο από αυτό των Δελφών, οι ιέρειες - μάντισσες ερμήνευαν σε χρησμούς.

Μουριά

Στην κύρια είσοδο του Εθνικού κήπου συναντάμε μια υπέροχη μεγαλεπήβολη Μουριά. Στον κήπο βρίσκουμε και τα 2 είδη μουριάς, Μorus alba και Μorus nigra, που φημίζονται για τα 3 διαφορετικά σχήματα φύλλων που αναπτύσσουν. Ισχυρά αντιοξειδωτική, με βιταμίνη C και μέταλλα, μεγάλης αξίας και στην κινέζικη ιατρική ως το καλύτερο αντιγηραντικό σε κάθε επίπεδο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η διάσημη συγγραφέας που δολοφόνησε τη μητέρα της καλύτερης της φίλης

Πριν 11 ώρες

Η ανατριχιαστική ιστορία της Anne Perry, που από δολοφόνος έγινε best seller συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Αυτοί είναι οι αρχαιότεροι πολιτισμοί του κόσμου

Πριν 11 ώρες

Ανακαλύπτοντας τα θεμέλια της ανθρώπινης κοινωνίας και των πολιτιστικών κληρονομιών που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας

Γιατί η πυροσβεστική του Ντένβερ προσέλαβε 1.200 κατσίκες;

Πριν 11 ώρες

Για έναν πάρα πολύ σοβαρό λόγο

Γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους εξωγήινους;

Πριν 11 ώρες

Και γιατί η αποστολή μηνυμάτων σε εξωγήινους μπορεί να είναι επικίνδυνη

Γιατί οι Ιάπωνες θα έχουν το ίδιο επώνυμο το 2531

Πριν 11 ώρες

Τι προέβλεψε μελέτη για το 2531.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ρούτερ και ενός μόντεμ;

Πριν 11 ώρες

Και οι δύο συσκευές είναι απαραίτητες για τη ρύθμιση ενός ασύρματου δικτύου

Από μια αποθήκη στον κήπο στις μεγαλύτερες γκαλερί: Η απίστευτη διαδρομή της Makenzy Beard

Χτες

23.000 λίρες για έναν πίνακα – Η έφηβη καλλιτέχνης που σπάει τα όρια της τέχνης

Το «λεωφορείο των χίπις» που πήγαινε από το Λονδίνο μέχρι το Σίδνεϊ

Χτες

Μια επική διαδρομή λεωφορείου που διέσχιζε 20.000 μίλια και 12 χώρες

Το ίντερνετ ανέδειξε τις χειρότερες ελληνικές πόλεις για να ζεις: Ποιες συγκέντρωσαν τα περισσότερα αρνητικά σχόλια;

Χτες

Υποκειμενικές απόψεις για τις ελληνικές πόλεις που κατακρίνουν οι χρήστες του διαδικτύου

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Χτες

Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.