E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τζώνυ Θεοδωρίδης ‑ Φωτεινή Τσακίρη: Φωτογραφήθηκαν ως Ιησούς και Παναγία

Η φωτογράφιση που προκάλεσε αντιδράσεις

Τζώνυ Θεοδωρίδης ‑ Φωτεινή Τσακίρη: Φωτογραφήθηκαν ως Ιησούς και Παναγία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/4/2024 | 14:16

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης και η Φωτεινή Τσακίρη πόζαραν ως Ιησούς και Παναγία για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης. Ο ηθοποιός εμφανίζεται να αναπαριστά τον Εσταυρωμένο, με ακάνθινο στεφάνι στο κεφάλι και αίματα να τρέχουν προς το πρόσωπό του. Με τη σειρά της, η Φωτεινή Τσακίρη φόρεσε έναν μαύρο χιτώνα αναπαριστώντας την Παναγία, επίσης την ώρα της Σταύρωσης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν σε ρεπόρτερ της εκπομπής «Breakfast@Star» που τους συνάντησε στα παρασκήνια της φωτογράφισης στην οποία συμμετείχαν για τις ανάγκες του free press περιοδικού ΚΟΙΤΑ και αρχικά, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης δήλωσε ότι κατά την κρίση του, ο κόσμος θα αποδεχτεί τη φωτογράφιση και δε θα προκληθούν αντιδράσεις.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης ανέφερε: «Είναι ένα πολύ ωραίο κόνσεπτ που ελπίζω να πάει καλά. Μου πρότειναν να κάνω τον Ιησού Χριστό. Δεν ξέρω τώρα τι έχουν στο μυαλό τους, θα βγει όμως κάτι καλό σίγουρα. Έτσι όπως θα το δώσουν θα βγει καλό και θα το αποδεχθεί καλά ο κόσμος. Δε νομίζω να προκαλέσει αντιδράσεις, δεν είμαι από τους ανθρώπους που προκαλώ εύκολα. Είμαι έτοιμος για τα αρνητικά σχόλια, σε αυτή τη δουλειά είσαι πάντα έτοιμος για όλα».

Η Φωτεινή Τσακίρη μίλησε επίσης για το κόνσεπτ που της ανατέθηκε από το περιοδικό και είπε πιο συγκεκριμένα:

«Είναι μοναδική εμπειρία το να ενσαρκώνεις την Παναγία. Μπορεί να μην είναι ένα έργο με αρχή, μέση και τέλος, αλλά αυτή η στιγμή που προσπαθείς να ενσαρκώσεις έστω μια στιγμή, ένα καρέ είναι πολύ ιδιαίτερη και μοναδική. Ανυπομονώ και ελπίζω ο κόσμος να το αποδεχθεί με πολλή αγάπη, γιατί με πολλή αγάπη το κάναμε κι εμείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις αντιδράσεις που ενδέχεται να προκύψουν, η ηθοποιός απάντησε:

«Αντιδράσεις υπάρχουν πάντα για όλα τα θέματα πια. Διανύουμε δύσκολες και περίεργες εποχές, είμαστε όλοι με ακονισμένα νύχια και έτοιμοι να σχολιάσουμε τους πάντες και τα πάντα. Μπορεί κάποιοι να σκανδαλιστούν αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι τουλάχιστον οι προθέσεις μας δεν ήταν κακές. Εγώ δεν ένιωσα ούτε μία στιγμή από τον τρόπο που έγινε, ότι είναι κάτι που προσβάλλει τη θρησκεία. Ίσα-ίσα θεωρώ ότι την υμνεί».

Όταν ο Παντελής Καναράκης είχε ποζάρει ως Ιησούς στο ίδιο περιοδικό
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο περιοδικό συνεργάστηκε με ηθοποιό για να ποζάρει ως Ιησούς. Το 2022 ο Παντελής Καναράκης είχε γίνει θέμα συζήτησης όταν φωτογραφήθηκε μαζί με τους συνεργάτες του, αναπαριστώντας τον Μυστικό Δείπνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, στο «Καλύτερα Δε Γίνεται» η Ναταλία Γερμανού ανέφερε πως επτά ιερείς, μήνυσαν τον ηθοποιό και το περιοδικό, για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης, διευθυντής του ekklisiaonline.gr, σε σύνδεση που είχε τότε με την εκπομπή, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι δε θέλουν να φιμωθεί η ελευθερίας έκφρασης, όμως ο τρόπος αμφίεσης έχει μεγάλη σημασία:

Το περιοδικό ΚΟΙΤΑ, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη, είχε προχωρήσει στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού free press KOITA έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει ένα κοινωνικό σχόλιο. Το συγκεκριμένο concept… είχε σαν στόχο να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο για την κατάντια του πλανήτη, τις αρρώστιες, τους πολέμους και όλα τα δεινά που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα. Γι' αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά το ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά.

Γι' αυτό και τα μαύρα υγρά μάτια του Παντελή, σχόλιο για τα όσα υποφέρει σήμερα ο άνθρωπος. Και από πού θα αντλήσει δύναμη για να αντέξει όλα αυτά τα «μαρτύρια»;;; Φυσικά, από την Πίστη και τον Θεό. Γι' αυτό και «φορά» επάνω του σύμβολα πίστης που συμβολίζουν την ελπίδα του κόσμου σε μια ανώτερη δύναμη που στην Ελλάδα είναι η θρησκεία μας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι το αντίθετο από αυτό που κάποιοι εισέπραξαν… Λυπάμαι βαθύτατα εάν η τελική εικόνα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναμε. Σεβόμενοι όμως τις ενστάσεις που προκλήθηκαν, είμαστε πρόθυμοι να μην κυκλοφορήσουμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και εφόσον το έντυπο δεν έχει βγει προς κυκλοφορία ακόμα, δε θα βγει, διότι σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε…

Θα ήθελα επίσης να θυμίσω και να τονίσω ότι η Τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίζει και η ελευθερία της Τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα (άρθρο 16 του Συντάγματος παράγραφος 1).

… Με σεβασμό προς όλους τους παρευρισκόμενους»

Δείτε τις φωτογραφίες του Παντελή Καναράκη που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις:

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Viral αγγελία στην Κίνα: Ζητούνταν εργαζόμενοι για βοσκή 3.000 προβάτων

Σήμερα

Οι υποψήφιοι ήταν κατά πλειοψηφία γεννημένοι τη δεκαετία του 1990

Η Ευγενία Σαμαρά φόρεσε το μπικίνι της και έκανε βουτιά στον Ατλαντικό: «Έγινε κι αυτό», δείτε φωτογραφίες

Σήμερα

«Ρε παιδιά, μια βουτιά στον Aτλαντικό δεν είχα κάνει!» έγραψε η Ευγενία Σαμαρά στο Instagram

ΣΚΑΪ: Η ώρα της Λένας Φλυτζάνη – Αμεσες αλλαγές στο κεντρικό δελτίο

Σήμερα

Οι εξελίξεις τρέχουν στο κανάλι του Φαλήρου…

Δανάη Μπάρκα: Αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που αποχώρησε από την παράσταση των Ρέππα – Παπαθανασίου

Σήμερα

Η Δανάη Μπάρκα βρέθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, όπου η Ελένη Φουρέιρα παρουσίασε τη νέα της συνεργασία μαγιό Eleni Foureira + MEYIA

«Να φύγετε, να πάτε αλλού» – Το επικό σημείωμα σε κάδο απορριμμάτων στα Χανιά

Σήμερα

«Όποιος πετάει σκουπίδια έξω από τον κάδο, να αλλάξει πόλη και να ξαναπάει δημοτικό», τονίζει ο πολίτης

Έδωσε μάχη για 20 ολόκληρα λεπτά: 14χρονος πήγε για ψάρεμα και έβγαλε «τέρας» 65 κιλών ‑ Βίντεο

Σήμερα

Το ψάρι των 65 κιλών έκανε τον 14χρονο να ξεσπάσει σε δάκρυα μόλις βγήκε στην όχθη

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

Σήμερα

Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Μόνικα Μπελούτσι: Στα 61 δεν είμαι πλέον το κέντρο της προσοχής

Χτες

Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με το πέρασμα του χρόνου και δήλωσε πως απολαμβάνει ότι έχει γίνει «θεατής» και δεν τραβάει τόσο τα βλέμματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.