E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς έβγαλε 1 δισ. δολάρια η Taylor Swift και σε τι τα ξοδεύει;

Εκανε πολλές έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις

Πώς έβγαλε 1 δισ. δολάρια η Taylor Swift και σε τι τα ξοδεύει;
Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Εκανε πολλές έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις και τώρα έχει 8 σπίτια, ένα ιδιωτικό τζετ και λατρεύει να προσφέρει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Σύμφωνα με το Forbes, το οποίο δημοσίευσε μια σειρά από αναφορές δισεκατομμυριούχων του 2024 στις αρχές Απριλίου,  η Swift είναι η πρώτος μουσικός που έφτασε σε αυτό το αμύθητο ποσό αποκλειστικά με βάση τη σύνθεση τραγουδιών και την ερμηνεία (και όχι από συμφωνίες επωνυμίας ή επιχειρηματικές δραστηριότητες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεράστια περιουσία της Swift οφείλεται κυρίως στην πολύτιμη δισκογραφία της και τα κέρδη της από συμβάσεις ροής, πωλήσεις μουσικής, εισιτήρια συναυλιών και merchandise. Ωστόσο, ήταν η ρεκόρ περιοδείας Eras του ποπ σταρ, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, που οδήγησε τον τραγουδιστή στην κατάσταση δισεκατομμυριούχου.

Η περιοδεία της Swift στις πέντε ηπείρους δεν ήταν τίποτα λιγότερο από τρελή επιτυχία. Είναι η πρώτη περιοδεία που έχει έσοδα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει η περιοδεία με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών.

Τον Οκτώβριο του 2023, μετά την περιοδεία της Swift σε 56 ημερομηνίες στις ΗΠΑ και το Μεξικό, το The Eras Tour είχε ήδη αποφέρει 780 εκατομμύρια δολάρια και πρόσθεσε 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Αμερικής, σύμφωνα με το Bloomberg Economics.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκτοτε έκανε στάσεις στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, με σχέδια να συνεχίσει στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική το 2024 μετά την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, The Tortured Poets Department.

Έβγαλε χρήματα και από την ταινία της συναυλίας…

Η κινηματογραφική εκδοχή της περιοδείας έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων πριν καν κυκλοφορήσει. Κέρδισε περισσότερα από 261 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παγκόσμιες προπωλήσεις εισιτηρίων είχαν ήδη ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ πριν από την κυκλοφορία της ταινίας (μια μέρα νωρίτερα) στις 12 Οκτωβρίου 2023, ανέφεραν οι AMC Theaters.

Σύμφωνα με την υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων Fandango, η περιοδεία Taylor Swift: The Eras σημείωσε νέο ρεκόρ για τις υψηλότερες πωλήσεις εισιτηρίων πρώτης ημέρας το 2023. Έχει επίσης γίνει η ταινία συναυλιών με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον Justin Bieber: Never Say Never.

Η ίδια, η οποία παρέκαμψε τα κινηματογραφικά στούντιο για να χρηματοδοτήσει προσωπικά την ταινία συναυλίας, θα λάβει τα μισά από τα εισπρακτικά έσοδα για την ταινία, η οποία απέφερε 261 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις το Taylor Swift: The Eras Tour είχε φύγει από τους κινηματογράφους, η Swift έκλεισε συμφωνία με την Disney+ για να κυκλοφορήσει την εκτεταμένη έκδοση της ταινίας σε streaming. Σύμφωνα με το Puck News, η Disney πλήρωσε πάνω από 75 εκατομμύρια δολάρια για τα αποκλειστικά δικαιώματα.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το πρακτορείο ανέφερε ότι ο Bob Iger της Disney πλειοδότησε το Netflix και την Universal Pictures (η οποία χειρίστηκε τη διανομή VOD για την ταινία τον Δεκέμβριο) για τα δικαιώματα ροής, προσφέροντας το τεράστιο ποσό, το οποίο οι άλλοι δύο streamers δεν μπορούσαν να ταιριάξουν.

Τρελά deals με εταιρείες και συνεργασίες εκατομμυρίων

Αυτές οι συνεργασίες περιλαμβάνουν αρώματα Capital One, AT&T, Stella McCartney, Elizabeth Arden, American Express, Keds, Diet Coke, Walmart και Apple. Αλλά οι περιοδείες είναι ο μεγαλύτερος κερδοσκοπικός παράγοντας της Swift, συμπεριλαμβανομένων των merchandise!

Η Swift έχει συγκεντρώσει μια εντυπωσιακή περιουσία – και ξέρει πώς να τη ξοδέψει. Το χαρτοφυλάκιό της με ακίνητα αξίζει 150 εκατομμύρια δολάρια και αποτελείται από οκτώ ακίνητα σε τέσσερις διαφορετικές πολιτείες. Είχε δύο ιδιωτικά τζετ, αλλά πούλησε αθόρυβα το ένα εν μέσω κριτικής για το "αποτύπωμα άνθρακα" της.  

Η Swift ήταν πάντα γενναιόδωρη με τα χρήματά της, υποστηρίζοντας καλούς σκοπούς και βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανακαλύψτε το Ντουμπάι με έως 50% έκπτωση!

Σήμερα

Mεταξύ 13/05/2024 - 23/10/2024

Βρείτε γυναικεία και ανδρικά ρούχα έως 60% στο Politikos!

Σήμερα

Μοναδικές προσφορές στο Politikos!

Δώρο ‑20% για πτήση, με μία Aegean Bonus Visa Debit!

Πριν 6 μέρες

Kρατήσεις και ταξίδια μεταξύ 01.05.24 - 31.03.25

Καλοκαίρι στην Ευρώπη με έως ‑30%!

Κάντε κράτηση έως 23/04/2024

Διακοσμήστε το χώρο σας ενόψει Πάσχα!

Πριν 1 εβδομάδα

Μεγάλη ποικιλία σχεδίων!

Πασχαλινά λευκά είδη από 4,90€ !

Πριν 2 εβδομάδες

Μεγάλη ποικιλία σχεδίων!

Βρείτε Πασχαλινά είδη σπιτιού σε μοναδικές τιμές!

Πριν 3 εβδομάδες

Μεγάλη ποικιλία σχεδίων!

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.