E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς θα εισπράξετε γρήγορα την επιστροφή φόρου που περιμένετε

Οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν σήμερα εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ του 2024 θα λάβουν άμεσα τα χρήματα του φόρου που δικαιούνται

Πώς θα εισπράξετε γρήγορα την επιστροφή φόρου που περιμένετε
Φωτογραφία από Pixabay
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/4/2024 | 09:54

Τα χρήματα της επιστροφής φόρου που δικαιούνται θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσα στις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ μέχρι σήμερα Παρασκευή (19/4).

Προσοχή! Η πληρωμή του φόρου θα πρέπει να γίνει μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE και της εφαρμογής myAADEapp στα κινητά τηλέφωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από 20/4 η ΑΑΔΕ ξεκινά τη διενέργεια κεντρικών συμψηφισμών της οφειλής ΕΝΦΙΑ με τις επιστροφές φόρου. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν πληρώσουν εφάπαξ τον λογαριασμό του φόρου ακινήτων θα δουν τις επόμενες ημέρες το ποσό της οφειλής να μειώνεται ή και να μηδενίζεται καθώς θα έχει συμψηφιστεί με το φόρο που περιμένουν να εισπράξουν από την εφορία.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν τα εκκαθαριστικά με το ποσό του ΕΝΦΙΑ μπαίνοντας στη ψηφιακής πύλη myAADE στη διαδρομή: «Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ > Είσοδος στην εφαρμογή», επιλέγοντας ”Έτος 2024″. Στη συνέχεια για την πληρωμή της οφειλής επιλέγουν τη διαδρομή: Ο Λογαριασμός μου (Οφειλές, Πληρωμές, Επιστροφές) > Οφειλές εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή, ή της νέας εφαρμογής της ΑΑΔΕ για κινητές συσκευές myAADEapp, στην επιλογή: Ο Λογαριασμός μου (Οφειλές, Πληρωμές, Επιστροφές) > Οφειλές, Πληρωμές > Πληρωμή μη ρυθμισμένων οφειλών > Επόμενο > Επιλογή Τρόπου Πληρωμής (Μέσω IRIS ή Με κάρτα) > Συγκεντρωτική εικόνα ατομικών ανοικτών εκτός ρύθμισης.

Σημειώνεται ότι την άμεση επιστροφή των χρημάτων τους διασφαλίζουν και οι δικαιούχοι που εξόφλησαν μέχρι χθες Πέμπτη (18/4) το φόρο μέσω web banking. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή φόρου είναι η δήλωση του ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού στην ΑΑΔΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όσους εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ σε δόσεις, η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης εκπνέει τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου. Ο φόρος μπορεί να καταβληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στις 28 Φεβρουάριο 2025 ενώ από το επόμενο έτος οι δόσεις καταβολής του ΕΝΦΙΑ αυξάνονται σε 12.

Εξόφληση φόρου σε έως 24 δόσεις
Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιμηκύνουν το χρόνο αποπληρωμής λογαριασμού σε 12 έως και 24 μήνες εντάσσοντας την οφειλή στη πάγια ρύθμιση. Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δόσεις είναι έντοκες με το ετήσιο επιτόκιο να διαμορφώνεται σε 6,68% για αποπληρωμή σε έως 12 δόσεις και 8,18% εάν επιλεγούν περισσότερες από 13 έως 24 δόσεις με το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 30 ευρώ.

Διορθώσεις
Στο μεταξύ όσοι εντοπίσουν λάθη, κενά ή παραλείψεις στην εικόνα της ακίνητης περιουσίας τους στο Ε9 έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε διορθώσεις υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση στη ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με βάση την οποία θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό που σε ορισμένες περιπτώσεις θα περιλαμβάνει σημαντικό «κούρεμα» του φόρου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Γίνεται πόλεμος» ‑ Κάτοικος στα Βορίζια μαθαίνει on air τον θάνατο συγχωριανού της και σοκάρεται, δείτε το βίντεο

Σήμερα

«Υπάρχουν δύο νεκροί, είμαι τρομοκρατημένη» είπε η κάτοικος, που δεν έκρυψε την ταραχή της όταν ενημερώθηκε για την ταυτότητα του ενός νεκρού

Δύο νεκροί και πάρα πολλοί τραυματίες στην κρητική βεντέτα στα Βορίζια

Σήμερα

Χωρισμένες στα δύο οι οικογένειες - Πάνοπλοι αστυνομικοί στα νοσοκομεία

Βήμα πίσω από τα ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις – Θα μείνουν ανοικτά τα καταστήματα στην περιφέρεια

Σήμερα

Τα καταστήματα ΕΛΤΑ στην περιφέρεια, περίπου 100, θα συνεχίσουν να λειτουργούν τη Δευτέρα, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γρηγόρης Σκλήκας

Αρχιλοχίας στη Βρετανία παρενόχλησε 19χρονη στρατιωτικό η οποία μετά αuτοκτόνησε

Σήμερα

Είχε καταγγείλει δύο φορές τον αρχιλοχία, αλλά ο στρατός δεν έκανε τίποτα

Κρήτη: Στον ανακριτή με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο 23χρονος που δολοφόνησε 52χρονο

Σήμερα

Ο 23χρονος δηλώνει μετανιωμένος και συγκλονισμένος και φέρεται να υποστηρίζει ότι έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε, γιατί φοβήθηκε το θύμα

Μεγάλη ανακάλυψη στη Δανία: Στο «φως» χριστιανικοί τάφοι 900 ετών

Σήμερα

Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν 77 σκελετούς

Καλαμάτα: Η στιγμή που το ροτβάιλερ επιτίθεται στον 76χρονο

Σήμερα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηλικιωμένος

«Να πάει στην πατρίδα της πρώτα»: Νέα επίθεση Βούλτεψη στην Κοβέσι

Χτες

Νέα πολιτική θύελλα μετά την επίθεση Βούλτεψη στην Κοβέσι

Ληστεία με μια νεκρή στη Σαλαμίνα ‑ Έφερε χτύπημα στο κεφάλι από μπουκάλι

Χτες

Συναγερμός στην Αστυνομία - Οι πρώτες πληροφορίες

Νικολά Σαρκοζί: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης «την ημέρα που μπήκε στη φυλακή»

Χτες

Στις 10 Νοεμβρίου φέρεται πως θα εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισης του Νικολά Σαρκοζί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.