Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Φτιάξτε φέτος το Πάσχα τα πιο νόστιμα και αφράτα, γεμάτα ίνες πασχαλινά τσουρέκια! Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι με ίνες από το Live Kitchen.
Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι κρατάνε για μέρες φρέσκα και αφράτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
100 γρ αλεύρι για τσουρέκι (3/4 της κούπας)
50 γρ νωπή μαγιά (2 κυβάκια)
1 κτσ ζάχαρη
150 γρ Γάλα Ζωής (3/4 της κούπας)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
680-700 γρ αλεύρι για τσουρέκι (4,5 κούπες)
2 μέτρια αυγά
130 γρ Βούτυρο Αγελάδος (1/2 κούπα)
300 γρ ζάχαρη (1,5 κούπα)
150 γρ Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι
3-4 δάκρυα μαστίχα (2 γρ)
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
1/2 κτγ αλάτι
3-4 σταγόνες υγρή βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
1 αυγό+1 κτσ γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σουσάμι
Αμύγδαλο φιλέ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΈΚΙ
Πραλίνα σοκολάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
180 γρ λευκή κουβερτούρα
10 γρ ηλιέλαιο
Λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Για το προζύμι σε ένα μπολ ρίχνουμε το Γάλα Ζωής, τις νωπές μαγιές, τη ζάχαρη, το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην έχει σβόλους το μείγμα.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 30 βαθμούς για 1 λεπτό έπειτα τον σβήνουμε και βάζουμε το προζύμι να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε την
- μαστίχα(4 δάκρυα), το κακουλέ, το μαχλέπι , το αλάτι 3 κτσ ζάχαρη από τα; 300 γρ και χτυπάμε πολύ καλά.
- Αφού γίνουν σκόνη τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το προζύμι, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Λιώνουμε το Βούτυρο αγελάδος και το ενσωματώνουμε σιγά - σιγά μέσα στη ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 9 μπαλάκια των 180 γρ
- Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην ξεραθούν.
- Ανοίγουμε σε φυτίλια ένα ένα τα μπαλάκια και πλάθουμε σε πλεξούδα με 3 φυτίλια κάθε φορά το κάθε τσουρέκι.
- Το τρίτο και το γεμιστό τσουρέκι αφού το ανοίξουμε σε φυτίλια πατάμε και ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα κορνέ βάζουμε την πραλίνα σοκολάτας σε κάθε φυτίλι και το κλείνουμε προσεκτικά.
- Πλάθουμε σε πλεξούδα και τα βάζουμε το ένα διπλα στο άλλο σε ένα ταψί 25χ30 εκ.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
- Τα αλείφουμε με αυγό+1 κτσ γάλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμικαι φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 170 c.
- Τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
- Για το τσουρέκι με το γλάσο λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο, γλασάρουμε το τσουρέκι και κάνουμε γραμμές με κουβερτούρα σοκολάτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα
Πριν 1 ώρα
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!
Η ελληνική σαλάτα που αναδείχθηκε η καλύτερη ανάμεσα σε δεκάδες από όλο τον κόσμο
Πριν 1 ώρα
Μη βιαστείς να πεις πως είναι η χωριάτικη
Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό
Χτες
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη
Ο επιστημονικός λόγος για τον οποίο η Coca Cola έχει καλύτερη γεύση στα fast food ή τα σινεμά
Χτες
Δεν είναι η ιδέα σας
Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας
Χτες
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας
Tripadvisor: Οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024 ‑ Τέσσερις ελληνικές στη λίστα
Προχτές
Τη λίστα του με τις 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024, έδωσε στη δημοσιότητα το Tripadvisor
Αυτή η συνήθεια από την εφηβεία μπορεί να τονώσει απίστευτα την ψυχολογία σου!
Προχτές