Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

LIVE KITCHEN
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Φτιάξτε φέτος το Πάσχα τα πιο νόστιμα και αφράτα, γεμάτα ίνες πασχαλινά τσουρέκια! Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι με ίνες από το Live Kitchen.
Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι κρατάνε για μέρες φρέσκα και αφράτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
100 γρ αλεύρι για τσουρέκι (3/4 της κούπας)
50 γρ νωπή μαγιά (2 κυβάκια)
1 κτσ ζάχαρη
150 γρ Γάλα Ζωής (3/4 της κούπας)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
680-700 γρ αλεύρι για τσουρέκι (4,5 κούπες)
2 μέτρια αυγά
130 γρ Βούτυρο Αγελάδος (1/2 κούπα)
300 γρ ζάχαρη (1,5 κούπα)
150 γρ Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι
3-4 δάκρυα μαστίχα (2 γρ)
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
1/2 κτγ αλάτι
3-4 σταγόνες υγρή βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
1 αυγό+1 κτσ γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σουσάμι
Αμύγδαλο φιλέ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΈΚΙ
Πραλίνα σοκολάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
180 γρ λευκή κουβερτούρα
10 γρ ηλιέλαιο
Λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Για το προζύμι σε ένα μπολ ρίχνουμε το Γάλα Ζωής, τις νωπές μαγιές, τη ζάχαρη, το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην έχει σβόλους το μείγμα.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 30 βαθμούς για 1 λεπτό έπειτα τον σβήνουμε και βάζουμε το προζύμι να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε την
- μαστίχα(4 δάκρυα), το κακουλέ, το μαχλέπι , το αλάτι 3 κτσ ζάχαρη από τα; 300 γρ και χτυπάμε πολύ καλά.
- Αφού γίνουν σκόνη τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το προζύμι, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Λιώνουμε το Βούτυρο αγελάδος και το ενσωματώνουμε σιγά - σιγά μέσα στη ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 9 μπαλάκια των 180 γρ
- Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην ξεραθούν.
- Ανοίγουμε σε φυτίλια ένα ένα τα μπαλάκια και πλάθουμε σε πλεξούδα με 3 φυτίλια κάθε φορά το κάθε τσουρέκι.
- Το τρίτο και το γεμιστό τσουρέκι αφού το ανοίξουμε σε φυτίλια πατάμε και ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα κορνέ βάζουμε την πραλίνα σοκολάτας σε κάθε φυτίλι και το κλείνουμε προσεκτικά.
- Πλάθουμε σε πλεξούδα και τα βάζουμε το ένα διπλα στο άλλο σε ένα ταψί 25χ30 εκ.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
- Τα αλείφουμε με αυγό+1 κτσ γάλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμικαι φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 170 c.
- Τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
- Για το τσουρέκι με το γλάσο λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο, γλασάρουμε το τσουρέκι και κάνουμε γραμμές με κουβερτούρα σοκολάτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πόση ώρα περνάς στο κινητό; Η ψυχολογία εξηγεί τι σημαίνει αυτό για το μυαλό σου
Σήμερα
Μάθε πώς το κινητό επηρεάζει τη σκέψη σου αλλά και πώς να πάρεις πίσω τον έλεγχο!
«Φαινόμενο Μικελάντζελο»: Πώς μία σχέση μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους;
Σήμερα
Κι όμως, οι σχέσεις μπορεί να έχουν μεταμορφωτική δύναμη και να μας κάνουν καλό, άσχετα με την γενικότερη πεποίθηση της εποχής μας
Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα θα φας τα πιο νόστιμα κρεατικά
Σήμερα
Αν είσαι λάτρης της κρεατοφαγίας, δοκίμασε τις προτάσεις μας και δε θα χάσεις!
Τα φυτά εσωτερικού χώρου που αρωματίζουν υπέροχα το σπίτι
Σήμερα
Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να αντικαταστήσεις τα αποσμητικά χώρου με κάποια φυτά μέσα στο σπίτι σου;
4 πανέμορφα μέρη στην Ελλάδα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν ‑ και θα σε εντυπωσιάσουν
Χτες
Κάθε ένας από αυτούς τους τόπους υπόσχεται όχι απλώς εικόνες, αλλά βαθύτερη σύνδεση με την ελληνική φύση και ιστορία!
Το φυτό που αλλάζει χρώμα και φτιάχνει τη διάθεσή σου
Χτες
Είναι ένα σχεδόν άγνωστο φυτό αλλά θα σε κάνει να χαμογελάς κάθε φορά που το κοιτάς!
Αν ξενυχτάς, πρόσεχε! Αυτή η συνήθεια σε οδηγεί σε έναν ύπουλο εθισμό
Χτες
Οι «νυχτερινοί τύποι» κινδυνεύουν περισσότερο – και η αιτία θα σε σοκάρει
Τι είναι καλύτερο, το σπρέι ή το roll on για τον ιδρώτα;
Χτες
Η επιλογή ανάμεσα σε σπρέι και roll-on αποσμητικό εξαρτάται από τον τύπο δέρματος, τις συνήθειες και τις ανάγκες σου
Οι πιο όμορφες διαδρομές με τραμ στον κόσμο ‑ 4 πόλεις που «ζουν» σε καρτ‑ποστάλ
Προχτές
Από την Ανατολή έως τη Δύση, αυτά τα τραμ μετατρέπουν τη μετακίνηση σε εμπειρία ζωής
Οι ιοί που επιστρέφουν στην Ευρώπη και τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα
Προχτές
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα για γρίπη, RSV, mpox και Δυτικό Νείλο στην Ελλάδα
Ζεστές γουλιές απ’ όλο τον κόσμο: 5 ροφήματα που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τον καφέ
Προχτές












