E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έτσι εκβίαζε η «μαφία» των εφοριακών στη Χαλκίδα: «Ήμουν πρωτάρης, έπρεπε να με τρομοκρατήσουν – Με απείλησαν»

Επείγουσα εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ για εσωτερικό έλεγχο

Έτσι εκβίαζε η «μαφία» των εφοριακών στη Χαλκίδα: «Ήμουν πρωτάρης, έπρεπε να με τρομοκρατήσουν – Με απείλησαν»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 25/5/2024 | 10:12

Κι ενώ η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία εκ των συνεργατών της πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, οι μαρτυρίες επιχειρηματιών – θυμάτων του κυκλώματος εκβίασης έρχονται διαρκώς στη δημοσιότητα.

«Επειδή ήμουν πρωτάρης, έπρεπε να με τρομοκρατήσουν. Έπρεπε να μου δώσουν να καταλάβω πού έχω πάει, πού έχω μπλέξει. Ότι από τη στιγμή που μπήκες εδώ θα παίξεις με τους δικούς μας κανόνες. Δεν αισθάνθηκα να απειλούμαι, με απείλησαν», λέει χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επιχειρηματίας ήταν να λάβει επιστροφή φόρου σχεδόν 100.000 ευρώ. Όταν έκανε αίτημα στην εφορία για να τα λάβει, μέλη του κυκλώματος του ζήτησαν συνάντηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Εκεί του έκαναν γνωστό ότι για να ξεμπλοκάρει το αίτημα επιστροφής έπρεπε να πληρώσει – χωρίς διαπραγμάτευση – το 5%, δηλαδή 5.000 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

Το ίδιο θύμα έχει δηλώσει επίσης για την υπόθεσή του: «Ειλικρινά, δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήταν μαφία αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί, έφυγα με το σκεπτικό ότι εδώ είναι μαφία. Εγώ θέλω όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο και μου είπαν “μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά”.

Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν είχε κάτι άλλο να μου πει. Εκεί τελειώνουν όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι”. Δεν ζήτησα τίποτα, δεν ζήτησα να μου διαγράψουν κάποιο πέναλτι, δεν ζήτησα τίποτα. Την επιστροφή μου ζήτησα.

Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από την επιστροφή φόρου. Δεν είναι να κάνω τη δουλειά μου, είναι να κάνουν τη δουλειά τους, την οποία την καθυστερούσαν εσκεμμένα για να με βάλουν στο τρυπάκι να πάω από εκεί και να γίνει ό,τι γίνει. Μου λέει “τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγα δίνεις”. Δηλαδή τους χρωστάω και χάρη…

Τόσα λεφτά θα πάρω, γιατί τα έχω πληρώσει. Δεν μου τα χαρίζει κανείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ, στις φυλακές οδηγήθηκαν μετά την απολογίας τους η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία υπάλληλος για το κύκλωμα εκβίασης επιχειρηματιών. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίζεται ότι τα ποσά αυτοβούλως τα έδιναν οι επιχειρηματίες στους εφοριακούς.

Οι δύο γυναίκες, είναι οι πρώτες εκ των επτά κατηγορουμένων που απολογήθηκαν για την υπόθεση του κυκλώματος διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας, αρνούμενες το βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει απαγγελθεί σε βάρος τους.

Από την έρευνα των αστυνομικών πάντως στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, πάνω από 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, ενώ σε βίντεο ντοκουμέντο εμφανίζεται 50χρονος επιχειρηματίας να καταβάλει 20.000 ευρώ, προκειμένου η εφορία να μην προχωρήσει στον έλεγχο των εταιρειών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την υπόθεση: «Το κατηγορητήριο είναι πολύ σοβαρό. Προφανώς η ανάκριση θα ”φωτίσει” όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Είναι βέβαιο ότι η ανάκριση θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς κι ότι θα κληθούν ( οι κατηγορούμενοι) να δικαιολογήσουν πόθεν έσχες σε βάθος πολλών ετών».

Επείγουσα εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ για εσωτερικό έλεγχο

Μάλιστα, χθες αργά το βράδυ υπήρξε η είδηση ότι ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έδωσε επείγουσα εντολή για εσωτερικό έλεγχο που αφορά επιστροφές φόρων και χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι αυτό δεν αφορά μόνο την ΔΟΥ Χαλκίδας αλλά όλες τις ΔΟΥ.

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, φοροτεχνικός επιβεβαιώνοντας την είδηση επεσήμανε: «Ο κ. Πιτσιλής διέταξε σε όλες τις ΔΟΥ της Ελλάδος να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι και για τις ενημερωτικές και για τις επιστροφές που έχουν δοθεί ή πρόκειται να δοθούν».

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Anthropic: Μπλόκαρε χάκερ που επιχείρησαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα με τεχνητή νοημοσύνη

Ελλάδα Σήμερα

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι κρατικά υποστηριζόμενες ομάδες από Ρωσία και Κίνα, αλλά και εγκληματικές οργανώσεις, επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το μοντέλο Claude.

Νέα τηλεφωνική απάτη με δήθεν αστυνομικούς ‑ Πώς προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία

Ελλάδα Σήμερα

Οι δράστες παρουσιάζονται ως στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ισχυρίζονται ότι τα θύματα έπεσαν σε διαδικτυακή απάτη, ζητώντας τραπεζικά δεδομένα.

Γιώργος Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου μετά τη νεκροψία – Κρίσιμες οι τοξικολογικές

Ελλάδα Σήμερα

Η νεκροτομή διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα παρουσία τεχνικών συμβούλων της οικογένειας και των δύο ιατρών που κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου και δίνει συνέντευξη Τύπου

Ελλάδα Σήμερα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καταδικαστεί ως δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ παράλληλα ήταν και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε χαρακτηριστεί από τα δικαστήρια ως εγκληματική οργάνωση

Χαμός στη Φενέρμπαχτσε μετά το 1‑1 με τη Ρόμα ‑ Φίλαθλος πέταξε μπουκάλι στον προπονητή

Ελλάδα Σήμερα

Παρά τις δηλώσεις του Ισμαΐλ Καρτάλ, ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, ξεκαθάρισε ότι παραμένει στον πάγκο της ομάδας

Πήγε στο Μπαλί, έκανε sex στο δρόμο και το πλήρωσε με 10 χρόνια απαγόρευσης από τη χώρα ‑ Η αντίδραση των ντόπιων

Ελλάδα Σήμερα

Ο 27χρονος Αυστραλός και η σύντροφός του καταγράφηκαν από κάμερα σε περιοχή της Βόρειας Κούτα, με τις ινδονησιακές αρχές να προχωρούν στη σύλληψή του στο αεροδρόμιο λίγες ημέρες αργότερα.

Θάνατος Μαζωνάκη: Στον εισαγγελέα οι δύο γιατροί ‑ Οι 3 κρίσιμες ώρες και η νεκροψία

Ελλάδα Σήμερα

Οι αρχές εξετάζουν λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στο ιδιωτικό ιατρείο, με το ενδεχόμενο αναβάθμισης της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία να παραμένει ανοιχτό.

Κρυφά ραντάρ της Τροχαίας: Γιατί ακυρώνουν το Waze ‑ Η λειτουργία που σαρώνει 6 λωρίδες

Ελλάδα Σήμερα

Η Ελληνική Αστυνομία ενεργοποιεί προηγμένους 3D καταγραφείς ταχύτητας, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς θέση και βάζουν στο στόχαστρο αυτόματα ακόμα και τους παραβάτες της ΛΕΑ.

Γιώργος Μαζωνάκης: Δεν άφησε διαθήκη ‑ Στην οικογένειά του περνά η περιουσία του

Ελλάδα Σήμερα

Οι δικηγόροι του τραγουδιστή επιβεβαιώνουν πως δεν πρόλαβε να συντάξει διαθήκη, με αποτέλεσμα τα ακίνητα και η εταιρεία του να καταλήγουν στους γονείς και τις αδερφές του.

Γιώργος Μαζωνάκης: Στη Νίκαια η ταφή την Παρασκευή ‑ Αναμένεται η νεκροψία

Ελλάδα Σήμερα

Ο δικηγόρος της οικογένειας ξεκαθάρισε ότι οι τελικές ανακοινώσεις για την κηδεία θα γίνουν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Καταδίωξη μηχανής και ΙΧ στην Πέτρου Ράλλη κατέληξε σε καβγά στον Κορυδαλλό με έναν τραυματία

Ελλάδα Σήμερα

Στο Τζάνειο νοσηλεύεται ο τραυματίας, ενώ από τις πέντε προσαγωγές οι δύο αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις για πρόκληση σωματικών βλαβών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.