E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα

Το ένταλμα εξεδόθη καθώς κρίθηκε ότι του παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί - Θα οδηγηθεί στη φυλακή

Ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/6/2024 | 18:01

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα προχώρησαν οι δικαστικές αρχές μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο ποινικολόγος με τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η απολογία του για τον ξυλοδαρμό

Ιδέα της συζύγου του ήταν ο ισχυρισμός ότι χτύπησε πέφτοντας από τη σκάλα, τα ξημερώματα της Κυριακής, για να προστατευτούν τα παιδιά τους. Αυτό τουλάχιστον φέρεται να είπε απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του, την περασμένη Δευτέρα, ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε ότι από την πρώτη στιγμή ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του, ενώ σημείωσε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκονταν σε διάσταση για κάποιους μήνες, αλλά συνέχισαν να είναι μαζί.

Ο Απόστολος Λύτρας έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το επίμαχο βράδυ, επιμένοντας πως όλα ξεκίνησαν από μια σκηνή ζηλοτυπίας. Μάλιστα, ανέφερε πως ενώ οδηγούσε, τη χτύπησε με το δεξί του χέρι: «Προφανώς στο πρόσωπο, χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία», φέρεται να ανέφερε στην απολογία του.

«Ζήλεψα»

Σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα, όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκαν με παρέα σε ένα εστιατόριο στη Βουλιαγμένη. «Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο, όμως, σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της και είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό, για να μάθω πού έστελνε τα μηνύματα αυτά, γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε.

Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο, αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα, προφανώς στο πρόσωπο, χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη», είπε και συνέχισε: «Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος, όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ, ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Τη χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και η ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε»

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος περιέγραψε ότι όταν πήγαν στο σπίτι τους εξακολουθούσαν και οι δυο να είναι σε μεγάλη ένταση.

«Παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι, μου είπε: «Δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα ότι θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγός μου στο δωμάτιο που βρισκόταν -και ήμουν μαζί της- μού είπε να πούμε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα, πρώτα κατέθεσε η σύζυγός μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τις σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών», ανέφερε και στη συνέχεια επεσήμανε ότι «το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία».

Ο κ. Λύτρας, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε πως όταν η σύζυγός του έδωσε την κατάθεσή της ο ίδιος βρισκόταν ήδη στο τμήμα κρατούμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα, στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθ’ όλη τη διάρκεια που με κρατούν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τη σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος, ο οποίος υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για την αλλαγή της κατάθεσης της συζύγου του από την ίδια την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17.00 το απόγευμα.

«Μου ανέφερε δύο λόγους. Πρώτον ότι στο διαδίκτυο γράφουν παντού ότι «με καλύπτει» και δεύτερον μου ανέφερε ότι το κάνει για τις τρεις κόρες μας», ανέφερε στην απολογία του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Χτες

Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Χτες

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Χτες

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Χτες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Χτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Χτες

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Χτες

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Χτες

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Χτες

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.