Οι Αμερικανοί μαθαίνουν να τρώνε γύρο!
Ο Έλληνας «King of Yeero»
Η Washington Post γράφει διθυραμβικά σχόλια για ένα εστιατόριο που ακόμη δεν έχει ανοίξει: το ελληνικό εστιατόριο GRK.
Η ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση του Γιώργου Νίκα, που έχει βρει το κοινό της στη Νέα Υόρκη, ετοιμάζεται να καταπλήξει και την Ουάσινγκτον με τις ελληνικές νοστιμιές της.
Ο «Μέγας Γύρος» του Γιώργου Νίκα είναι ουσιαστικά εταιρεία που παράγει γύρο και έχει μεγάλη διαφορά από ό,τι έχουν φάει ως τώρα οι Αμερικανοί. Ο Νίκας εξαγόρασε μεγάλη εταιρεία παραγωγής γύρου στο Σικάγο, αλλά σύντομα έγινε αντιληπτή η πολύ σημαντική διαφορά: εκεί ο γύρος φτιάχνεται... από κιμά και δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που καταναλώνεται σήμερα στην Ελλάδα. Σερβίρει τρεις τύπους τζατζικιού, γαρνιτούρα, ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή ψιλοκομμένο λάχανο. Ακόμη, σαλάτες και φρέσκο παγωμένο γιαούρτι με σύκο ή κεράσια.
Πέραν των διθυράμβων για τις νοστιμιές του μαγαζιού, η εφημερίδα αναφέρει πως ο γύρος προφέρεται «yeero», για να ξέρουν πώς να τον ζητάνε.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η εταιρεία GRK ετοιμάζεται να ανοίξει καταστήματα σε ακόμη οκτώ περιοχές το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στον ένα τοίχο του μαγαζιού του GRK στη Νέα Υόρκη υπάρχει μια αφίσα που λέει: «Από τους ανθρώπους που έφεραν το δράμα, τη δημοκρατία και τα ρολόγια, σας παρουσιάζουμε την απλή τελειότητα του GRK».
Ο δημοσιογράφος του site Wanderlista, που έκανε αφιέρωμα στο GRK, αναρωτήθηκε πότε οι Έλληνες ανακάλυψαν τα ρολόγια, αλλά ρωτώντας τον Γιώργο Νίκα, όπως λέει, το μόνο που πήρε ως απάντηση ήταν ένα χαμόγελο.