Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια
Αυτή η συνταγή αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακού και μοντέρνου γλυκού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Το ραβανί, ένα αφράτο και ζουμερό σιροπιαστό κέικ από σιμιγδάλι με πλούσια γεύση, απογειώνεται όταν συνοδεύεται από ανάλαφρη σαντιγί λευκής σοκολάτας. Η γλυκιά, κρεμώδης σαντιγί προσθέτει στο ραβανί μια απολαυστική υφή και απαλή σοκολατένια αίσθηση. Από το LIVE KITCHEN
Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για το Ραβανί
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. Στραγγιστο γιαούρτι
- 100 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- 120 γρ. ηλιέλαιο
- 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για το Σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- Φλούδες από 1 πορτοκαλι
- 1 στικ κανέλας
Για τα Καραμελωμένα Φιστίκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 50 γρ. ζάχαρη
Για τη Σαντιγί με τη λευκή κουβερτούρα
- 1 κουτακι Morfat Creamy (250 γρ.)
- 125 γρ. Λευκή Κουβερτούρα
- Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκάλι, το στικ κανέλας και αφού πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, το γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ ,το ψιλό σιμιγδάλι και αφού τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι τα ριχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί 25×30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 170 c.
- Προσθέτουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολυ καλά να καραμελώσουν.
- Τα ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat Creamy για πλούσια γεύση και υφή και χτυπάμε για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
- Στρώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα πάνω από το ραβανί και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια.
- Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Hailey Bieber έδειξε το απόλυτο outfit των γιορτών
Πριν 7 ώρες
Το σετ από κόκκινο βελούδο της Hailey είναι το ιδανικό σύνολο για τα χριστουγεννιάτικα πάρτι
Το comfort food που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2
Πριν 7 ώρες
Μειώνοντας τον κίνδυνο διαβήτη μέσω της κατανάλωσης αυτού του σνακ
Αυτές είναι οι καλύτερες προτάσεις χριστουγεννιάτικων δώρων για την κολλητή σου
ΚΕΡΔΙΣΤΕ
Χτες
Αυτές οι ιδέες δώρων σίγουρα θα ενθουσιάσουν την κολλητή σου και θα την κάνουν να νιώσει ιδιαίτερη αυτές τις γιορτές
Η συνήθεια που πρέπει να αλλάξουμε αν θέλουμε να γεράσουμε καλά
Χτες
Mια από τις πιο σημαντικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε γενικώς
5 κρυφοί «εχθροί» του μαγνησίου στην υγεία μας
Χτες
Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να έχει πολλές αιτίες, από τον τρόπο ζωής μέχρι τις διατροφικές συνήθειες και τα φάρμακα
6 μεζεδοπωλεία εκτός κέντρου της Αθήνας με καλό φαγητό
Χτες
Τέλειο φαγητό και μουσικούλα! Τι καλύτερο!
Οι συμβουλές ενός ογκολόγου για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου
Προχτές
Ένας ειδικός μοιράζεται τις δικές του καθημερινές συνήθειες
Πώς το «όχι» έγινε μια... απαγορευμένη λέξη στην ανατροφή των παιδιών
Προχτές
Η σημασία της ισορροπίας
Ένα από τα πιο συνηθισμένα γυναικολογικά προβλήματα και πώς να το αναγνωρίσεις
Προχτές
Έως και το 75% των γυναικών θα βιώσουν κολπίτιδα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους
Στο ωραιότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου γίνεσαι πάλι παιδί
Προχτές