E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτά τα τρία τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται, σύμφωνα με διατροφολόγο – «Είναι επικίνδυνα»

Το βίντεο που κάνει επιτυχία στο TikTok

Αυτά τα τρία τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται, σύμφωνα με διατροφολόγο – «Είναι επικίνδυνα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 1/12/2024 | 15:29

Τρία τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται λόγω των κινδύνων που ενέχουν για την υγεία αποκαλύπτει ειδικός.

Το σπανάκι, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Harini Bala, περιέχει νιτρικά άλατα, τα επίπεδα των οποίων αυξάνονται με το μαγείρεμα, όπως έχουν δείξει μελέτες. Σε υψηλή θερμότητα – όπως όταν ξαναζεσταίνονται τα φύλλα – τα νιτρικά μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, μια ένωση που συνδέεται με τον καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Σας παρακαλώ, μην ξαναζεσταίνετε το σπανάκι σας, απλά φάτε το αμέσως μόλις το μαγειρέψετε», προτρέπει η Bala σε ένα βίντεο στο TikTok, υποστηρίζοντας ότι οι ενώσεις στο ξαναζεσταμένο λαχανικό είναι «τοξικές».

Δεύτερο στη σειρά της είναι το τσάι. Όταν ξαναζεσταίνεται, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του τσαγιού διασπώνται, ενώ το επίπεδο των τανινών, που συμβάλλει στην πικρή γεύση, αυξάνεται. Η Bala λέει επίσης ότι τυχόν «αδρανή βακτήρια» στο τσάι θα γίνουν «ενεργά» με το ξαναζέσταμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

@dietitianharinibala #wellness #nutritiontips #nutritionist #dietitian ♬ original sound - Harini Bala

Η διαιτολόγος προειδοποίησε επίσης και για το ρύζι. Σε αυτή την περίπτωση, το τρόφιμο μπορεί να ξαναζεσταθεί, αρκεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο μέσα στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμά του, λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να περιμένετε περισσότερο από δύο ώρες για να το αποθηκεύσετε, προειδοποίησε, αυξάνει τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού επικίνδυνων βακτηρίων στο φαγητό.

«Αν μαγειρεύετε το ρύζι σας το πρωί και το αποθηκεύετε στο ψυγείο το βράδυ για να το φάτε την επόμενη μέρα, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να σχηματιστεί Bacillus cereus», προειδοποίησε.

Ο Bacillus cereus είναι ένας τύπος βακτηρίου που συνήθως αναπτύσσεται στα αμυλούχα τρόφιμα και οδηγεί σε τροφική δηλητηρίαση, που συχνά αναφέρεται ως «σύνδρομο τηγανητού ρυζιού», μια σοβαρή ασθένεια που σε σπάνιες περιπτώσεις έχει οδηγήσει σε θάνατο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς οι τηγανητές πατάτες κατέκτησαν τα gourmet εστιατόρια του κόσμου

Πριν 7 ώρες

Οι σεφ του fine dining αγαπούν τις τηγανητές πατάτες!

Το ψάρι που κάνει καλό στον οργανισμό: Nα το τρώτε κάθε εβδομάδα

Πριν 7 ώρες

Ένας διατροφικός θησαυρός που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Το μυστικό που βοηθάει να αναπτυχθούν τα φυτά ακόμα και χωρίς λίπασμα

Πριν 7 ώρες

Αν αγαπάς τα φυτά, πρέπει να μάθεις αυτό το μυστικό!

3 θεραπευτικές χρήσεις που έχει το μέλι

Πριν 7 ώρες

Δεν είναι χρήσιμο μόνο ως τροφή

Τα καφέ ‑ εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Πριν 7 ώρες

Τα Μουσεία της Αθήνας εκτός από φάροι του πολιτισμού, μπορεί να είναι και φάροι της γαστρονομίας!

Ποιες τροφές δεν φράζουν τις αρτηρίες

Προχτές

Αν τις έχετε στη διατροφή σας υα αποτελέσματα είναι θεαματικά

H Σοφία Καρβέλα φορά τα πανωφόρια της σεζόν και κλέβουμε tips

Προχτές

Η ίδια είναι πλέον στυλίστρια, και ξέρουμε πως δεν κάνει τίποτα τυχαία

Οι ερωτήσεις που ψάχνουν περισσότερο στο Google οι νέοι γονείς

Προχτές

Εκτός από τον παιδίατρο, οι γονείς ψάχνονται και στο ίντερνετ

Τα 6 καλύτερα foundations που καλύπτουν όλες τις ανάγκες

Προχτές

Υπέροχη υφή και διάρκεια για άψογο αποτέλεσμα!

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.