Αυτές είναι οι 8 συνηθέστερες ασθένειες από τα κινητά τηλέφωνα
Σύμφωνα με έρευνα της Nokia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι μία από τις πιο σημαντικές συσκευές στον σύγχρονο κόσμο, κομμάτι της ζωής μας, εργαλείο στο επάγγελμά μας και μέσω επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους, πάντως, το κινητό δεν θα μπορούσε παρά να έχει και βλαβερές συνέπειες στη ζωή μας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nokia, οι περισσότεροι από εμάς τσεκάρουμε τα κινητά μας τουλάχιστον 150 φορές την ημέρα και αυτό ακριβώς αντανακλά την πολύ μεγάλη χρήση των συσκευών.
Ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνα, smartphones και αισίως τα tablets μπορούν να προκαλέσουν και σημαντικά προβλήματα υγείας.
Αναλυτικά:
- Νομοφοβία (nomophobia): Είναι ένας σχετικά πρόσφατος όρος και είναι ακρωνύμιο του «No Mobile Phone Phobia», δηλαδή πρόκειται για τη φοβία τού να μην έχει κάποιος κινητό τηλέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια μελέτη στη Βρετανία, η οποία κατέγραψε πως το 53% των χρηστών βιώνουν έντονη ανησυχία και άγχος σε περίπτωση που χάσουν το κινητό τους, όταν βρεθούν εκτός δικτύου ή όταν μείνουν από μπαταρία. Μάλιστα, οι γυναίκες αποδείχτηκαν περισσότερο εξαρτημένες από ότι οι άνδρες, με 17% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη φοβία.
- Μηνύματα στον ύπνο και αίσθημα κούρασης: Δεν είναι λίγοι οι λάτρεις των smartphones που στέλνουν μηνύματα ενώ κοιμούνται και αυτό συμβαίνει κυρίως τις πρώτες δύο ώρες του ύπνου, με τον χρήστη να μην έχει συνείδηση ότι πληκτρολογεί μήνυμα. Με την πρακτική αυτή, όμως, διακόπτεται ο βαθύς ύπνος REM, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να ξυπνούν κουρασμένοι και να μην έχουν κοιμηθεί επαρκώς.
- Το σύνδρομο της ψεύτικης δόνησης: Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ασθένειες και είναι η αίσθηση ότι το τηλέφωνό σου δονείται ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν συνηθίσει στη δόνηση του κινητού, που πολλές φορές το μυαλό τούς παίζει παιχνίδια.
- Ναυτία του Διαδικτύου: Προέρχεται από τη διαφωνία μεταξύ της κίνησης των ματιών και της κίνησης της τριδιάστατης εικόνας. Η αδυναμία συγχρονισμού μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ναυτίας, πόνο στα μάτια και ζάλη, ενώ το πρόβλημα επιδεινώνεται όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση της οθόνης. Τα συμπτώματα μπορούν να μειωθούν είτε με αλλαγή των ρυθμίσεων του κινητού ή με το να στρέψουμε για λίγο το βλέμμα μας προς τον ορίζοντα.
- Πιάσιμο από την πληκτρολόγηση: Η ασταμάτητη πληκτρολόγηση μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα πόνου και κράμπες στα δάκτυλα, τον καρπό ακόμη και τον βραχίονα.
- Η στάση του σώματος: Όταν χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή ή ακόμη και το smartphone μας, καμπουριάζουμε και σκύβουμε το κεφάλι, με αποτέλεσμα να ασκείται επιπλέον πίεση στη σπονδυλική στήλη και να προκαλείται πόνος στον αυχένα, στο κεφάλι και στους ώμους.
- Προβλήματα όρασης: Τα προβλήματα όρασης, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση μυωπίας, έχουν αυξηθεί κατά πολύ στους νέους, εξαιτίας της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών κι άλλων συσκευών τεχνολογίας, όπως τα smartphones.
- Ξηροφθαλμία: Οι ώρες μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή ή κινητού που αναβοσβήνει οδηγεί σε εξάτμιση των δακρύων και οδηγεί σε ξηροφθαλμία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πόσα εδάφη έχει κερδίσει η Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία;
Πριν 10 ώρες
Θα τελειώσει μέσα στο 2025 ο πόλεμος;
Ο Έλληνας ζεν πρεμιέ που έψαχνε χρόνια τον πατέρα του ‑ Το άδοξο τέλος στα 45 του
Πριν 10 ώρες
Μια ζωή σαν ταινία, με φινάλε που κανείς δεν ήθελε να δει!
Το μυστηριώδες γράμμα του Νεύτωνα που προβλέπει το τέλος του κόσμου
Πριν 10 ώρες
Δεν απέχει και πολλά από τώρα
Η γυναίκα που ζήτησε οικειοθελώς να μπει στη φυλακή
Πριν 10 ώρες
Και η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα...
Γιατί το να δουλεύεις στη Disney δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο νομίζουμε
Χτες
Αρκετές ενώσεις εργαζομένων έχουν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες και τις αμοιβές, ζητώντας αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας
Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;
Χτες
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.
Ο Αμερικανός που μετέτρεψε το αεροπλάνο που μετέφερε τη σωρό του Αριστοτέλη Ωνάση σε σπίτι
Χτες
Το ποσό που πλήρωσε για το αεροπλάνο που βρήκε στην Ελλάδα
Εδώ σύχναζαν οι ποιητές: Πού έπιναν καφέ Βάρναλης, Ελύτης και Σικελιανός
Πριν 3 μέρες
Το λογοτεχνικό στέκι της Αθήνας που συνδέει το παρελθόν με το παρόν
Σνομπάρουν τον Αγιο Βαλεντίνο οι Έλληνες: Πόσα χρήματα σκοπεύουν να ξοδέψουν;
Πριν 3 μέρες