E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πέθανε ο Ιταλός «Ροβινσώνας Κρούσος» ‑ Ζούσε μόνος για 30 χρόνια σε παραδεισένιο νησί

Είχε ξεκινήσει για ένα ταξίδι ζωής στην Πολυνησία, αλλά μια βλάβη έδωσε στον Μάουρο Μοράντι να καταλάβει ότι ο παράδεισος που έψαχνε ήταν πολύ πιο κοντά

Πέθανε ο Ιταλός «Ροβινσώνας Κρούσος» ‑ Ζούσε μόνος για 30 χρόνια σε παραδεισένιο νησί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/1/2025 | 07:25

Ο Μάουρο Μοράντι, ένας Ιταλός που ζούσε μόνος του σε ένα μικροσκοπικό αλλά πανέμορφο νησί, πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Εδώ και πάνω από 30 χρόνια, ο Μοράντι είχε κάνει σπίτι του το Μπουντέλι, ένα νησί στα ανοικτά της Σαρδηνίας που φημίζεται για τη ροζ αμμουδιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μοράντι ήταν εξοργισμένος από τον καταναλωτισμό και την πολιτική, όταν έβαλε πλώρη για την Πολυνησία το 1989 αναζητώντας έναν ειδυλλιακό τόπο.

Όμως το ταξίδι του τέλειωσε πρόωρα αμέσως μετά την αναχώρησή του από την Ιταλία λόγω τεχνικής βλάβης στο καταμαράν του, αναγκάζοντάς τον να αγκυροβολήσει στη Λα Μανταλένα, το μεγαλύτερο από το αρχιπέλαγος των επτά νησιών στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Σαρδηνίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mauro Da Budelli (@maurodabudelli)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποφάσισε να εργαστεί για κάποιο διάστημα στο νησί για να ξεπληρώσει το κόστος των επισκευών και να χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο του ταξιδιού. Αλλά αφού έπεσε το μάτι του στο κοντινό ακατοίκητο Μπουντέλι, ο Μοράντι συνειδητοποίησε ότι ο παράδεισός του ήταν πολύ πιο κοντά στο σπίτι του, γράφει ο Guardian.

Σύντομα έμαθε ότι ο επιστάτης του νησιού επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί και έτσι εγκατέλειψε το ταξίδι με τo ιστιοπλοϊκό, πούλησε το σκάφος και ανέλαβε τον ρόλο του.

Για χρόνια καθάριζε τα μονοπάτια του, διατηρούσε τις παραλίες του νησιού απάτητες (όπως την περίφημη ροζ παραλία) και μιλούσε στους εκδρομείς που έφταναν εκεί το καλοκαίρι για το οικοσύστημά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τρόφιμα έφταναν με βάρκα από τη Λα Μανταλένα. Ένα αυτοσχέδιο σύστημα ηλιακής ενέργειες έδινε ενέργεια σε φώτα, το ψυγείο και, αργότερα, τη σύνδεσή του στο Διαδίκτυο. Το χειμώνα, όταν δεν υπήρχαν επισκέπτες, περνούσε τις μέρες του μαζεύοντας καυσόξυλα ή διαβάζοντας, ενώ φρόντιζε να κοιμάται καλά.

Το σπίτι του στο Μπουντέλι ως το 2021 ήταν ένα πρώην καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν του έγινε έξωση μετά από μακρά διαμάχη με τις αρχές του εθνικού πάρκου Λα Μανταλένα, οι οποίες σχεδίαζαν να μετατρέψουν το νησί σε κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μοράντι, όπως αναφέρει ο Guardian, εγκαταστάθηκε σε ένα δυάρι στη Λα Μανταλένα.

Πέρυσι το καλοκαίρι πέρασε λίγες ημέρες σε οίκο ευγηρίας στο Σάσαρι έπειτα από πτώση που είχε. Πέθανε το Σαββατοκύριακο στη Μόντενα της βόρειας Ιταλίας, απ' όπου καταγόταν. Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα.

Σε συνέντευξή του στον Guardian το 2021 ο Μοράντι έλεγε ότι δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στη ζωή μετά το Μπουντέλι. «Συνήθισα τόσο πολύ τη σιωπή. Τώρα είναι ένας συνεχής θόρυβος», είχε πει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυξήσεις – «φωτιά» σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Πριν 9 ώρες

Αυξήσεις που φτάνουν έως το 560% στα αεροπορικά εισιτήρια – Πιέσεις και στα ακτοπλοϊκά

Λουτράκι: Ληστεία με καλάσνικοφ και βαριοπούλες στα ΕΛΤΑ

Πριν 9 ώρες

Οι δράστες μπούκαραν στο κατάστημα με καλάσνικοφ και βαριοπούλες και αφαίρεσαν 32.000 ευρώ

Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει φέτος

Πριν 9 ώρες

Πώς θα δοθούν 300.000 επιταγές

Μυστηριώδη βίντεο στα social media του Λευκού Οίκου προκαλούν ερωτήματα

Πριν 9 ώρες

Προαναγγέλλουν χτύπημα κατά του Ιράν;

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια στα βουνά ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πριν 9 ώρες

Μεταβολή από τα δυτικά από το βράδυ της Πέμπτης – Τοπικά φαινόμενα στην Αττική, χιόνια στα ορεινά άνω των 900-1.200 μέτρων - Πότε αναμένεται βελτίωση

Πληροφορίες για χτύπημα με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο

Πριν 9 ώρες

Αναφέρθηκαν ζημιές στον κινητήρα και στο κατάστρωμα του πλοίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες.

Πηγάδι του Διαβόλου: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία με τον 34χρονο δύτη στη Βουλιαγμένη

Πριν 9 ώρες

Η δύσκολη επιχείρηση ανάσυρσης και οι συνθήκες στο υποθαλάσσιο σπήλαιο που εξετάζονται από τους ειδικούς

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Χτες

Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Χτες

Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Χτες

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Χτες

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Χτες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.