ADVERTISEMENT

Σύναξη δισεκατομμυριούχων στην ορκωμοσία Τραμπ ‑ Μασκ, Μπέζος, Ζούκερμπεργκ και άλλοι

Η παρουσία τους στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες - Στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον νέο πρόεδρο

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
Σύναξη δισεκατομμυριούχων στην ορκωμοσία Τραμπ - Μασκ, Μπέζος, Ζούκερμπεργκ και άλλοι
ADVERTISEMENT

Ίσως δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν άλλη ορκωμοσία προέδρου των ΗΠΑ, του Ντόναλντ Τραμπ, όπου στην μέσα στο κοινό βρίσκονταν άνθρωποι με συνολική περιουσία που ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

«Βαριά» ονόματα της τεχνολογίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των καλεσμένων, μερικές φορές εκτοπίζοντας στη δεύτερη και την τρίτη σειρά πολιτικούς ή άλλες προσωπικότητες.

ADVERTISEMENT

Αν, μάλιστα, αθροίζαμε τις περιουσίες τους θα φτάναμε πολύ κοντά στο μυθικό ποσό του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ακόμη και με τις σχετικές παλιές πλέον εκτιμήσεις του περιοδικού Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Στέλνει όμως η παρουσία τους και ένα ισχυρό μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες. Για τον Τραμπ είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι θέλει να βάλει πρώτη την Αμερική, όπως εξάλλου κάνουν αρκετοί από αυτούς τους υπερπλούσιους. Για όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι μια ένδειξη προς τα πού έχει μετακινηθεί η ισχύς στις μέρες μας.

ADVERTISEMENT

Πρώτος και καλύτερος ο Έλον Μασκ, που από το καλοκαίρι είναι στο πλευρό του Τραμπ. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα έχει στη διάθεσή του και το υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (Doge).

Δίπλα του ήταν ο διευθύνων σύμβολος της Google, ο Σουντάρ Πιτσάι, ενώ παρών στην τελετή ήταν και ένας από τους δύο ιδρυτές της Google, ο Σεργκέι Μπριν.

ADVERTISEMENT

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon ήταν και αυτός στο Καπιτώλιο, άλλο ένα πρόσωπο που τελευταία διατηρεί καλές σχέσεις με τον Τραμπ.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ της Meta είχε και αυτός μια θέαση στην πρώτη γραμμή, όπως και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, ο Τιμ Κουκ. Και οι δύο είχαν κάνει τις τελευταίες ημέρες δωρεές υπέρ του ταμείου για την ορκωμοσία.

ADVERTISEMENT

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Σου Τσου, που πιθανόν να χρωστά στον Τραμπ τη σωτηρία της εταιρείας στις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή από χθες Κυριακή του νόμου για το λουκέτο.

Ακόμη, εθεάθη ένας ακόμη από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο Μπερνάρ Αρνώ της LVMH, η παρουσία του οποίου είναι πιο διακριτική σε σχέση με τους μεγιστάνες της Σίλικον Βάλεϊ.

Μόνο αυτοί οι τέσσερις - Μασκ, Μπέζος, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Αρνώ- έχουν περιουσία που φτάνει τα 800 δισ. δολάρια, με την τελευταία διαθέσιμη καταμέτρηση.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο