E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα πάρουν τον έλεγχο της Γάζας ‑ Πρότεινε στους Παλαιστίνιους να μετακομίσουν αλλού

Κάλεσε τους πολίτες της Γάζας να βρουν ένα πιο όμορφο μέρος να ζήσουν

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα πάρουν τον έλεγχο της Γάζας ‑ Πρότεινε στους Παλαιστίνιους να μετακομίσουν αλλού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/2/2025 | 07:40

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τρίτη την πρόθεσή του οι ΗΠΑ να «πάρουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας», κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Οι ΗΠΑ θα πάρουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας» και «θα κάνουμε καλή δουλειά εκεί. Θα μας ανήκει και θα αναλάβουμε την ευθύνη για την εξουδετέρωση όλων των επικίνδυνων βομβών που δεν έχουν εκραγεί και όλων των όπλων», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ θα «ξεφορτωθούν» τα «κατεστραμμένα κτίρια» και θα προχωρήσουν σε εργασίες ώστε να αναπτυχθεί οικονομικά η περιοχή, επαναλαμβάνοντας την πρόταση οι Παλαιστίνιοι που ζουν στον θύλακο να φύγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει μόνιμο μέλλον για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Ερωτηθείς αν είναι πρόθυμος να στείλει αμερικανικά στρατεύματα για να καλύψουν ένα κενό ασφαλείας στη Γάζα, ο Τραμπ δεν το απέκλεισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όσον αφορά τη Γάζα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Αν είναι απαραίτητο, θα το κάνουμε. Θα αναλάβουμε αυτό το κομμάτι που θα το αναπτύξουμε», είπε.

«Βλέπω μια μακροπρόθεσμη θέση ιδιοκτησίας και βλέπω ότι θα φέρει μεγάλη σταθερότητα σε αυτό το τμήμα της Μέσης Ανατολής, και ίσως σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

«Αυτή δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Όλοι με τους οποίους μίλησα αγαπούν την ιδέα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν στην ιδιοκτησία τους αυτό το κομμάτι γης, θα το αναπτύξουν και θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας με κάτι που θα είναι υπέροχο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ, πρώην εργολάβος ακινήτων, δήλωσε ότι είχε μελετήσει το θέμα «προσεκτικά, επί πολλούς μήνες».

Μιλώντας νωρίτερα την Τρίτη, ο Τραμπ πρότεινε στους κατοίκους της Γάζας να μετακομίσουν σε μια νέα τοποθεσία που θα τους παρέχεται από ένα ή περισσότερα έθνη της Μέσης Ανατολής.

«Εννοώ ότι βρίσκονται εκεί επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή. Τι έχουν; Είναι ένας μεγάλος σωρός ερειπίων αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Τραμπ λίγο πριν φιλοξενήσει τον Νετανιάχου για συνομιλίες στο Οβάλ Γραφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα διατύπωσε το θέμα ως ανθρωπιστικό, λέγοντας ότι είναι αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι θα ήθελε να παραμείνει στην εμπόλεμη περιοχή.

«Γιατί να θέλουν να επιστρέψουν; Το μέρος ήταν κόλαση», είπε ο Τραμπ, αγνοώντας έναν δημοσιογράφο που φώναξε: «Επειδή είναι το σπίτι τους».

Αντί για τη Γάζα, πρότεινε να δοθεί στους Παλαιστίνιους ένα «καλό, φρέσκο, όμορφο κομμάτι γης» για να ζήσουν.

Αλλά κάτω από επανειλημμένες ερωτήσεις, ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι δεν βλέπει έναν κόσμο στον οποίο οι Παλαιστίνιοι θα επιστρέψουν ποτέ στη Γάζα. Όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει αν Αίγυπτος και Ιορδανία αρνηθούν να δεχθούν τους Παλαιστίνιους είπε πως δεν μπορούν να μου πουν όχι.

«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να επιστρέψουν στη Γάζα. Νομίζω ότι η Γάζα ήταν πολύ άτυχη γι' αυτούς». Είπε: «Η Γάζα δεν είναι ένα μέρος για να ζουν οι άνθρωποι».

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν του αξίζει να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης χάρη στις ειρηνευτικές του προσπάθειες στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν τυπικά... ταπεινός με την απάντησή του.

«Δεν θα μου δώσουν ποτέ Νόμπελ Ειρήνης», είπε.

«Κρίμα. Το αξίζω, αλλά δεν θα μου το δώσουν ποτέ».

Ο Νετανιάχου, που καθόταν δίπλα στον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, χαμογέλασε την ώρα που μιλούσε ο Τραμπ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον για να διαπιστώσει τις θέσεις του Τραμπ όσον αφορά την επόμενη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη στην Ιταλία: Νεκρό βρέφος εννέα μηνών από το πιτ μπουλ της οικογένειάς του

Πριν 8 ώρες

Επιθετικό ζώο που είχε σκοτώσει και κατοικίδιο, λένε οι γείτονες

Πύργος: «Μέσα σε μία ώρα έγιναν όλα» λέει ο σύζυγος της 54χρονης που πέθανε από μηνιγγίτιδα

Πριν 8 ώρες

«Σταμάτησε να μου μιλάει, δεν είχε επικοινωνία» τονίζει ο σύζυγος της 54χρονης που πέθανε από μηνιγγίτιδα

Οδηγός συνελήφθη μεθυσμένη δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες στην Αττική Οδό

Πριν 8 ώρες

Yπό την επήρεια αλκοόλ μία γυναίκα οδηγός διέσχισε μεγάλη απόσταση κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς

Καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια

Πριν 8 ώρες

Με τσουχτερό κρύο η Τσικνοπέμπτη

Στο ΠΑΣΟΚ η Ράνια Θρασκιά

Χτες

Την Δευτέρα η συνάντηση με τον Ανδρουλάκη

Επίδομα 150 ευρώ σε νέους: Πότε και πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

Χτες

Το «Youth Pass» στοχεύει στην ενίσχυση της πρόσβασης των νέων σε πολιτιστικές και τουριστικές δραστηριότητες

Σύμη: Νέες σoκαριστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση ‑ Τι υποστηρίζει ο 15χρονος

Χτες

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας στη Σύμη με δράστες ένα ζευγάρι ανηλίκων

Σεισμοί στη Σαντορίνη: «Αυξημένη εδαφική παραμόρφωση του νησιού» είπαν οι σεισμολόγοι μετά τη σύσκεψη

Χτες

Όλοι οι σεισμοί οφείλονται σε «συνδυασμό τεκτονικής και βαθύτερου μαγματισμού», αποφάνθηκαν οι επιστήμονες

Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ – Συνελήφθη μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Αττική Οδό

Χτες

Η 34χρονη συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση μετά από καταδίωξη 11 χιλιομέτρων στην Αττική Οδό ενώ εντοπίστηκε μεθυσμένη σε δύο ελέγχους της αστυνομίας

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.