E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Prive δείπνα, η νέα (ακριβή) τάση στη διασκέδαση και στην Ελλάδα

Η νέα τάση στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Prive δείπνα, η νέα (ακριβή) τάση στη διασκέδαση και στην Ελλάδα
Φωτογραφία από Yente Van Eynde
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Η νέα τάση στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, φέρνει έναν εντυπωσιακό αέρα ανανέωσης στον κόσμο της εστίασης και της γαστρονομίας αν και δεν είναι για όλους.

Πρόκειται για την πρωτότυπη ιδέα του «ιδιωτικών χώρων», η οποία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος, συνδυάζοντας τη διασκέδαση, τη δημιουργικότητα και την αγάπη για το καλό φαγητό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η εμπειρία, που αναμφισβήτητα διαφοροποιείται από την παραδοσιακή έξοδο για φαγητό, επιτρέπει στους συμμετέχοντες να ετοιμάσουν το δικό τους μενού σε έναν επαγγελματικό χώρο μαγειρικής.

Είτε πρόκειται για εστιατόρια που διαθέτουν εξειδικευμένα μαγειρικά στούντιο, είτε για ειδικούς χώρους που ενοικιάζονται για προσωπικές ή εταιρικές εκδηλώσεις, το «μαγείρεμα» γίνεται μια κοινωνική και δημιουργική εμπειρία που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και τους επιτρέπει να εκφράσουν τις γαστρονομικές τους ικανότητες, απολαμβάνοντας την παρέα των φίλων ή συναδέλφων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφία από Lisa Fotios

Μια εμπειρία που ανανεώνει τη διασκέδαση

Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν αυτά τα μοναδικά γαστρονομικά στούντιο είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εξόρμηση σε ένα εστιατόριο. Ο χώρος διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μαγειρέψεις όπως οι επαγγελματίες, με οδηγίες από έμπειρους σεφ ή διατροφολόγους που καθοδηγούν τη διαδικασία και διασφαλίζουν πως το αποτέλεσμα θα είναι άψογο.

Η δημοτικότητα αυτής της μόδας έχει αυξηθεί ραγδαία καθώς συνδυάζει δύο βασικές ανάγκες: τη δημιουργικότητα και την κοινωνική αλληλεπίδραση. Οι συμμετέχοντες δεν είναι απλά πελάτες, αλλά μέρος της διαδικασίας, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα και απολαμβάνοντας τη διαδικασία του μαγειρέματος μαζί με άλλους, δημιουργώντας έναν δεσμό που συχνά ξεπερνά την απλή γαστρονομική εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη: Εξερεύνηση των νέων trends

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πολλές επιχειρήσεις έχουν αγκαλιάσει αυτή τη νέα τάση και προσφέρουν διαφορετικά προγράμματα για την απόλαυση του κοινού. Οι επιλογές ποικίλουν, από μικρά στούντιο μαγειρικής που αναλαμβάνουν την οργάνωση γευμάτων για παρέες ή εταιρικές εκδηλώσεις, μέχρι και μεγαλύτερους χώρους που φιλοξενούν διαγωνισμούς μαγειρικής και σεμινάρια για επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μάγειρες.

Στην Αθήνα, το φαινόμενο αυτό έχει ήδη δημιουργήσει νέες συνεργασίες και συνέργειες, με μεγάλα εστιατόρια να προσφέρουν για λίγες ώρες τη δυνατότητα στους πελάτες να μαγειρέψουν και να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους. Ενώ στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος φαίνεται να έχει ιδιαίτερη αγάπη για το παραδοσιακό, με τοπικούς σεφ να συνδυάζουν την τοπική κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές σε αυτές τις «μαγειρικές εκδρομές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφία από Yente Van Eynde

Αξιοσημείωτο είναι πως πολλές από αυτές τις εμπειρίες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κοινού. Οι επισκέπτες μπορούν να κλείσουν προσωπικές συνεδρίες ή να συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, όπως ρεβεγιόν ή πάρτι γενεθλίων, στα οποία τα πιάτα τα προετοιμάζουν οι ίδιοι. 

Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα της, η εμπειρία αυτή έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: την υψηλή τιμή της. Τα μαγειρικά στούντιο και οι ειδικοί χώροι που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες απαιτούν σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό, προσωπικό και υποδομές, γεγονός που οδηγεί σε τιμές αρκετά υψηλές, συχνά απαγορευτικές για πολλούς. Κι αν κάποτε το να 'κλείσεις χώρο' ξεκινούσε από 60 ευρώ για μερικές ώρες, τώρα έχει ξεπεράσει τα 100 ευρώ και φτάνει ως τα 300 ευρώ. Σε αυτό όμως μην υπολογίσετε σερβιτόρους, ή μάγειρες, ή υλικά. Είναι όλα πάνω σας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρία μεγάλα λάθη που όλοι κάνουμε με τα εσώρουχα

Πριν 9 ώρες

Προσπαθήστε να το αποφύγετε

Η Ελένη Πετρουλάκη απογείωσε την εμφάνισή της με ένα απλό κόκκινο σακάκι ‑ Δες πώς το συνδύασε!

Πριν 9 ώρες

Η Ελένη Πετρουλάκη εκτός από κορυφαία επαγγελματίας στο χώρο της γυμναστικής, είναι και μία πολύ στυλάτη γυναίκα

Επιστρέφει ο «βήχας των 100 ημερών», η νόσος που δεν έφυγε

Πριν 9 ώρες

Η επανεμφάνιση του κοκκύτη και η απειλή των πολυανθεκτικών μικροβίων

Εγκεφαλικό: Τα 6 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Χτες

Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν διακόπτεται η ροή αίματος σε μέρος του εγκεφάλου, προκαλώντας σοβαρές βλάβες ή ακόμα και θάνατο.

Τα πιο ξεχωριστά αρώματα με νότες τριαντάφυλλου

Χτες

Αν σου αρέσουν τα τριαντάφυλλα, θα τα λατρέψεις αυτά τα αρώματα!

6+1 προτάσεις εστιατορίων δίπλα στη θάλασσα για να φας το μεσημέρι της Κυριακής με την οικογένειά σου

Χτες

Καλό φαγητό και θέα θάλασσα για να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου!

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη σωστή μεταφύτευση των φυτών σου

Χτες

Μάθε όλα τα μυστικά για να έχεις πάντα υπέροχα φυτά!

Πώς θα αναγνωρίσεις ένα νάρκισσο

Χτες

Μήπως έχεις σχέση με έναν τέτοιο;

Τα ανοιξιάτικα φυτά που μπορούν να αλλάξουν την ενέργειά σου και να φέρουν ευημερία στο σπίτι σου

Προχτές

Φέρε τη φύση πιο κοντά σου και δημιούργησε έναν χώρο γεμάτο ζωή και θετική ενέργεια για την άνοιξη

Οι 20 καλύτερες πόλεις να επισκεφτείς το 2025, σύμφωνα με νέα έρευνα

Προχτές

Ανακαλύψτε τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου για το 2025 με βάση την οικονομική τους ανάπτυξη, την τουριστική υποδομή και τις βιώσιμες πρακτικές που τις καθιστούν ιδανικούς προορισμούς

Τι είναι το ξηρό βούρτσισμα; Πρέπει να το δοκιμάσεις;

Προχτές

Αν έχεις βαρεθεί τα κλασικά skincare hacks και αναζητάς κάτι πραγματικά επαναστατικό για την επιδερμίδα σου, τότε το ξηρό βούρτσισμα είναι η απόλυτη τάση που πρέπει να δοκιμάσεις!

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.