E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εκπρόσωπος Τραμπ: Η Ευρώπη θα αποκλειστεί από τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ουκρανίας

«Μην παραπονιέστε αν δεν είστε στο τραπέζι, απλά παρουσιάστε συγκεκριμένες προτάσεις για να αυξήσετε τις αμυντικές δαπάνες»

Εκπρόσωπος Τραμπ: Η Ευρώπη θα αποκλειστεί από τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ουκρανίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/2/2025 | 19:18

Η Ευρώπη θα ερωτηθεί – αλλά τελικά θα αποκλειστεί – από τις προγραμματισμένες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, αποκάλυψε ο ειδικός απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ.

Σύμφωνα με τον Guardian, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Ευρώπη θα έχει ρόλο στις συνομιλίες, ο Κέλογκ δήλωσε πως είναι ρεαλιστής και πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. «Μπορεί να ακούγεται δυσάρεστο, αλλά σας λέω την αλήθεια» είπε το Σάββατο. Παράλληλα, κάλεσε τους Ευρωπαίους να σταματήσουν να διαμαρτύρονται για την απουσία τους από τις διαπραγματεύσεις και αντ’ αυτού να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις και να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στους Ευρωπαίους φίλους μου, θα έλεγα: μπείτε στη συζήτηση, όχι παραπονούμενοι ότι μπορεί, ναι ή όχι, να είστε στο τραπέζι, αλλά παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις, ιδέες, αυξήστε τις αμυντικές δαπάνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κέλογκ.

Σημείωσε επίσης πως μία από τις βασικές αιτίες αποτυχίας των προηγούμενων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ήταν η εμπλοκή πολλών χωρών χωρίς την απαραίτητη ικανότητα να επιβάλλουν μια συμφωνία. «Δε θα ακολουθήσουμε ξανά αυτόν τον δρόμο» δήλωσε ο Κιθ Κέλογκ στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Ζελένσκι: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι βέβαιη για προστασία από τις ΗΠΑ»

«Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να είναι βέβαιη για την προστασία από τις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ομιλία του στην ετήσια Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ας είμαστε ειλικρινείς, τώρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η Αμερική να πει όχι στην Ευρώπη σε θέματα που την απειλούν», ανέφερε ο Ζελένσκι, καθώς ο πόλεμος που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του «θα μπει σύντομα στον τέταρτο χρόνο».

«Χρειάζεται μια ενιαία φωνή, όχι δώδεκα διαφορετικές»

«Χρειάζεται η Αμερική την Ευρώπη ως αγορά; Ναι. Αλλά τη χρειάζεται ως σύμμαχο; Για να είναι η απάντηση “ναι”, η Ευρώπη χρειάζεται μια ενιαία φωνή, όχι δώδεκα διαφορετικές», τόνισε.

Ο ίδιος μίλησε για την επιτακτική ανάγκη της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, «για να λάβει τον σεβασμό της Ουάσιγκτον θα πρέπει να αποκτήσει έναν ισχυρό στρατό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ουκρανία δεν θα δεχτεί ποτέ οποιαδήποτε συμφωνία για το τέλος του πολέμου της Ουκρανίας με τη Ρωσία που θα γίνει πίσω από την πλάτη της» και προέβλεψε ότι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα προσπαθήσει να έχει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου για την επέτειο της νίκης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο «όχι ως έναν ηγέτη που απολαμβάνει σεβασμού, αλλά ως ένα στήριγμα στη δική του παράσταση».

Η ανησυχία στην Ευρώπη εντάθηκε μετά την επιθετική ομιλία του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζέι Ντι Βανς, την Παρασκευή, όπως σχολιάζει το βρετανικό μέσο. «Οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι μια πιθανή συμφωνία θα εξυπηρετεί κυρίως τα αμερικανικά συμφέροντα, αφήνοντας την ήπειρο εκτεθειμένη μακροπρόθεσμα» αναφέρει ο Guardian.

Από την πλευρά του, ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε μέσω κοινωνικών δικτύων: «Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως το δικό της σχέδιο δράσης για την Ουκρανία και την ασφάλειά της. Διαφορετικά, άλλοι παγκόσμιοι παίκτες θα αποφασίσουν για το μέλλον μας, ενδεχομένως εις βάρος των συμφερόντων μας. Αυτό το σχέδιο πρέπει να προετοιμαστεί τώρα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με κατά τόπους καταιγίδες η επιστροφή των εκδρομέων της 25ης Μαρτίου

Σήμερα

Οι καταιγίδες ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Μαθητής στη Λαμία σηκώθηκε από το αμαξίδιο και παρέλασε όρθιος συγκινώντας το κοινό, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ο νεαρός με τη βοήθεια των συμμαθητών του κατάφερε να σηκωθεί και να αποσπάσει θερμό χειροκρότημα

Ανήλικη κατήγγειλε βιασμό από τον 47χρονο θείο φίλης της – Την επιβεβαιώνει παιδοψυχολόγος που την εξέτασε

Σήμερα

Το περιστατικό συνέβη σε νησί του νοτίου Αιγαίου και ο φερόμενος ως δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου

Γαλλία: Συνελήφθησαν οι παππούδες του μικρού Εμίλ για τον θάνατό του

Σήμερα

Συνελήφθησαν άλλοι δύο συγγενείς του αγοριού που αγνοείτο για μήνες, μέχρι να βρεθεί το κρανίο του από πεζοπόρο - Και οι τέσσερις κρατούνται από τις αρχές

25η Μαρτίου: Η πτήση των μαχητικών αεροσκαφών στον ουρανό της Αθήνας ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Rafale και F-16 Viper είναι τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Ελλάδα

Αιγάλεω: Μοτοσικλετιστές εμβόλισαν μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Σήμερα

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή δεν σταμάτησαν στο σήμα ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ

Παρίσι: Δεκατρείς τραυματίες, ανάμεσά τους δέκα αστυνομικοί, μετά από ξέφρενη καταδίωξη στους δρόμους της πόλης

Σήμερα

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα σε όχημα να σταματήσει και ο οδηγός τους αγνόησε αναπτύσοντας ταχύτητα

Πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα Πολεοδομίας Ρόδου διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Σήμερα

Η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ελήφθη από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου

Αποχωρεί από την εισαγγελική εποπτεία της υπόθεσης των Τεμπών, η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου, Σοφία Αποστολάκη

Σήμερα

Ο αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Λάμπρος Τσόγκας αναλαμβάνει να επιταχύνει τις διαδικασίες και την εύρυθμη συνέχιση των ερευνών

25η Μαρτίου: Στις 11:00 η στρατιωτική παρέλαση – Όλες οι σημερινές εκδηλώσεις

Σήμερα

Όπως κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου οι 21 κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό δίνουν το σύνθημα

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.