ADVERTISEMENT

Καναδάς: Απαντά στον Τραμπ με δασμούς άνω των 20 δισ. δολαρίων

Τα αντίποινα στους δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ανακοίνωσε ο Καναδάς

Newsroom
1' χρόνος ανάγνωσης
Καναδάς: Απαντά στον Τραμπ με δασμούς άνω των 20 δισ. δολαρίων
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Καναδάς, που ανακοίνωσε δασμούς που ξεπερνούν τα 20 δισ. δολάρια σε αμερικανικά προϊόντα.

ADVERTISEMENT

Η απόφαση του Καναδά έρχεται μετά την επιβολή δασμών 25% σε χάλυβα και αλουμίνιο από τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η χώρα είναι ο μεγαλύτερος ξένος προμηθευτής των συγκεκριμένων υλών στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Διακυβερνητικών Υποθέσεων του Καναδά, Ντόμινικ Λεμπλάν, ανέφερε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από αύριο.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να μετριάσει τις επιπτώσεις των αντίμετρων τους Καναδούς εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. «Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για δύσκολες και αβέβαιες εποχές» ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν μέτρα για την υποστήριξη των ανθρώπων που επηρεάζονται, συμπεριλαμβανομένης της εξεύρεσης νέων αγορών για τα προϊόντα και της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για να βοηθηθούν.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο